ING en 2o7.net
26-01-2010,13:10 doorAnoniem
Sinds enige tijd valt het me op dat bij het bezoek aan https://mijn.ing.nl er een request gedaan wordt naar 2o7.net, het gaat hierbij om een JavaScript bestand.

2o7.net is een Adobe domein, gehost op een IP van Adobe.

De volgende GET request:

https://102.112.2o7.net/b/ss/retailingnl/1/H.17.......&ce=UTF-8&pageName=clp%3ALogin%20Page&g=https%3A//mijn.ing.nl/internetbankieren/SesamLoginServlet&r=https%3A//mijn.ing.nl/internetbankieren/&cc=EUR&......&p=Shockwave%20Flash%3BSilverlight%20Plug-In%3BJava%28TM%29%20Plug-in%201.6.0_16%3BDivX%20Browser%20Plug-In%3BQuickTime%20Plug-in%207.4.5%3BRealPlayer%209%3BWindows%20Media%20Player%20Plug-in%3Bmplayerplug-in%203.55%3BSkype%20Buttons%20for%20Kopete%3B&AQE=1

Waarbij wat stukken vervangen zijn door ....., omdat de link anders erg lang is.

1) Dit zou misbruikt kunnen worden door malafide partijen om bijvoorbeeld een browser over te nemen, hiervoor hoeven ze enkel op de servers van Adobe in te breken.

2) Ik wil niet dat Adobe statistieken maakt op basis van mijn gegevens.

3) 2o7.net (Adobe) heeft een OPT-OUT methode, zou dat geen OPT-IN moeten zijn volgens de Nederlandse wetgeving?

4) Staat er iets in de Algemene Voorwaarden van de ING dat ze mijn gegevens niet doorverkopen aan andere partijen? Of een andere constructie waardoor bewezen kan worden dat de ING hierin fout bezig is?

Na telefonisch contact met de ING "zouden ze de melding doorgeven", waar vervolgens al anderhalve week niets mee gedaan is. Hierbij kreeg ik geen security officer aan de lijn maar een belmiep, zonder technische clue.

Ik heb het idee dat de ING niet professioneel omgaat met mijn persoonlijke gegevens, noch de waarschuwing voor een mogelijk "toekomstig" beveiligingslek van hun gebruikte methode teweeg brengt.