image

Chinese hackers breken in bij IMF

zondag 16 november 2008, 12:31 door Redactie, 4 reacties

Na de Wereldbank is weer een grote financiële instelling het doelwit van hackers geworden, dit keer wisten aanvallers in te breken bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De aanval zorgde ervoor dat het IMF haar netwerk moest sluiten, zo beweert FOX News. Wat voor informatie er is gestolen is onbekend, het IMF ontkent dat de aanval heeft plaatsgevonden. Een woordvoerder laat weten dat men op sommige werkstations malware heeft aangetroffen, maar dat er geen bewijs is dat vertrouwelijke informatie naar buiten is gelekt.

Volgens anonieme bronnen binnen het IMF is het netwerk op 7 november vanwege een aanval gesloten. Experts achten het zelfs mogelijk dat de aanvallers via geïnfecteerde systemen van de Wereldbank zijn binnengedrongen, aangezien die sinds kort in hetzelfde gebouw zitten. "Voor de verhuizing was er een firewall tussen het IMF en de bank. Het IMF mocht op het netwerk van de bank, maar niet andersom. Na de verhuizing zaten het IMF en de Wereldbank op hetzelfde netwerk", aldus een beheerder bij de bank.

Een voormalige Britse inlichtingenofficier denkt dat de Chinezen achter de aanval zitten. "Waar de Chinezen met name in geïnteresseerd zijn, is welke leningen het IMF aan andere landen geeft. Je hebt een aantal landen die op enorme buitenlandse financiële reserves zitten, Rusland, China, Japan en het Midden-Oosten, en de rest van ons leent van die partijen," zegt Nick Day. Door informatie over leningen vroegtijdig in handen te krijgen kan men, met name derdewereldlanden, benaderen om bij hen een lening af te sluiten, in plaats bij het IMF.

Reacties (4)
16-11-2008, 13:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-11-2008, 18:45 door Anoniem
cat china | /dev/null
17-11-2008, 14:55 door Anoniem
Tijd om de datakabels van en naar China maar eens doormidden te hakken, hacken en chinezen zijn onderhand een synoniem
17-11-2008, 15:56 door Anoniem
Door AnoniemTijd om de datakabels van en naar China maar eens doormidden te hakken, hacken en chinezen zijn onderhand een synoniem
Net alsof die Chinese hackers, alleen vanuit China hacken. Ze kunnen en doen dit waarschijnlijk overal. Dit zijn echt geen 'huis-tuin-en-keuken-hackers', deze jongens doen dit in opdracht van hoger af.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.