image

Camera legt politiegeweld tegen oorlogsheld vast

dinsdag 2 december 2008, 10:56 door Redactie, 5 reacties

Tegenstanders van cameratoezicht zijn bang dat het misbruik door de overheid in de hand werkt, maar diezelfde overheid loopt ook het risico gefilmd te worden, zoals drie agenten ontdekten die een Britse oorlogsheld in elkaar sloegen. Korporaal Mark Aspinall diende zijn land in zowel Irak als Afghanistan, maar moest op de Engelse straten voor zijn leven vrezen. Drie agenten die ambulancepersoneel kwamen helpen kregen een verkeerde beschrijving door, waardoor ze dachten dat Aspinall voor overlast had gezorgd. De veteraan, zelf in beschonken toestand, werd hardhandig tegen de grond gewerkt. Daar probeerde hij los te komen en beet een van de agenten. Als reactie werd hij acht keer op zijn rug geslagen en met zijn gezicht over de straat geduwd.

Opmerkelijk genoeg was het Aspinall die voor zijn optreden werd bestraft. Een rechter gaf hem een taakstraf van tweehonderd uur en een boete van 250 pond. Nadat de filmbeelden in hoger beroep werden getoond besloot een andere rechter deze gerechtelijk dwaling recht te zetten en Aspinall vrij te spreken. "Ik ben ernstig geschrokken door het getoonde geweld", aldus rechter John Phipps. Inmiddels is er ook een onderzoek tegen de drie betrokken politieagenten gestart.

Reacties (5)
02-12-2008, 11:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-12-2008, 12:31 door Anoniem
Heb je zijn gedrag op het filmpje ook gezien?
De echte perpetrator is hier (zoals gewoonlijk) de alcohol .... onwaardig gedrag, ook voor een 'oorlogsheld'

Het politie geweld is geen nieuws voor wie ooit in aanraking is gekomen met onze beste vrienden, toch ?!
02-12-2008, 12:49 door Anoniem
Dit is normaal tafereel als de pubs in Engeland sluiten en de mannen vallen nog wel mee en de politie heeft meer last van de vrouwen....iets wat je niet zou verwachten. Het enige wat ik hier buiten het normale geweld spectrum aldaar zie is het schuren van het gezicht tegen het asfalt.

Deze manier van arresteren is ook gebruikelijk in Nederland bij mensen die zicht verzetten tegen de arrestatie.

Marcel
03-12-2008, 15:01 door Anoniem
hoe of wat je ook gedaan hebt, schuldig of onschuldig, dit is niet normaal...
een arrestatie houd in dat je geboeid en afgevoerd word, en het enige wat hier overduidelijk aanwezig is is gewoon geweld gebruiken wat geheel niet nodig is voor arrestatie, op welk punt is het nodig om iemand met zijn hoofd tegen het asfalt te slaan, over de grond te schrapen, in de rug te slaan en in het gezicht te slaan? terwijl je er ook nog eens met 3 man bovenop zit, het is overduidelijk dat hij op dat punt alleen zichzelf probeert te beschermen, waarna men de handen met geweld weer aan de kant trekt om m daarna weer in het gezicht te slaan...

zowieso zijn minimaal 2 van die handelingen ook nog eens bloedlink, wie kan zich het gevalletje zinloos geweld nog heugen waarbij die klap tegen het hoofd aan resulteerde in een hersenbloeding die de betreffende persoon pas de volgende dag het leven koste? het zou ook vast niet de eerste arrestant zijn die dood in zn cel word gevonden, terwijl de agenten zeggen dat hij zich niet zo aan moet stellen...

wie dit normaal vind is zelf niet helemaal normaal vind ik!
04-12-2008, 16:42 door Anoniem
Een fijn staaltje van excessief en buitenproportioneel pervers geweld.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.