image

China ontwikkelt veilig OS voor cyberoorlog

dinsdag 12 mei 2009, 12:33 door Redactie, 8 reacties

De Chinese regering heeft een veilig besturingssysteem ontwikkeld dat het op militaire en overheidssystemen installeert, om zo infiltraties door het Amerikaanse leger tegen te gaan. Tijdens een hoorzitting voor het Amerikaanse congres werd het bestaan van "Kylin" onthuld. Volgens de Amerikanen geeft de ontwikkeling van de software aan dat China zich op een cyberoorlog met de VS voorbereidt. Experts noemen de uitrol van Kylin veelbetekenend. "We bevinden ons in beginfase van een cyberwapenwedloop en moeten hier juist op reageren", aldus Kevin Coleman die de Amerikaanse overheid op het gebied van cybersecurity adviseert.

Amerikaanse hackers in dienst van de overheid zouden zich met name op Windows, Linux en UNIX systemen richten. Het nieuwe besturingssysteem maakt dan ook veel van de aanvallen nutteloos. Tijdens aanvallen op de Amerikaanse overheid werd het nieuwe besturingssysteem ontdekt. Een Chinese woordvoerder ontkende de aanvallen en noemt het "zeer onverantwoord" om China van alle cyberaanvallen te beschuldigen, zonder hier eerst onderzoek naar gedaan te hebben.

Cyberoorlog
Consultant Coleman waarschuwt dat Chinese staatshackers of met de staat geaffilieerde partijen wel degelijk proberen om vertrouwelijke informatie bij Amerikaanse bedrijven en overheidsinstanties te stelen. Hij laat verder weten dat Kylin al sinds 2001 in ontwikkeling is en de eerste belangrijke systemen sinds 2007 van de software voorzien zijn. Daarnaast hebben de Chinezen een veilige processor ontwikkeld, die bescherming tegen hackers en malware zou bieden.

"Als je een beveiligde processor aan een beveiligd besturingssysteem toevoegt, dan heb je een zeer solide platform voor het verdedigen van de infrastructuur tegen aanvallen van buitenaf." Coleman merkt op dat de VS een cyberoorlog niet van de Chinezen zou winnen. "Het wordt een gelijkspel, omdat China, de VS en Rusland in deze nieuwe vorm van oorlogsvoering aan elkaar gelijk zijn."

Reacties (8)
12-05-2009, 13:36 door Preddie
straks krijgen we de digitale dienstplicht :P :P :P
12-05-2009, 14:06 door Anoniem
Veilige OS of niet, tegen een kernkop is niks veilig...
12-05-2009, 15:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-05-2009, 15:25 door Anoniem
Door Peter V: Het beste OS is Integrety. Totaal niet te kraken.

Kom je toch binnen dan komt de hacker in een digitale doolhof.
Je spreekt jezelf tegen, eerste zeg je dat het niet mogelijk is en daarna is er wel een "als". Zoiezo kan je er nooit van uitgaan dat je ergens niet binnen KAN komen...
12-05-2009, 16:49 door Anoniem
Dus; de chinezen hebben, zowel ballen alsnrurf dat zij een spoor van intelligentie vertonen die in het westen ontbreekt.... ?!
En waarom gaat men er van uit "dat China, de VS en Rusland in deze nieuwe vorm van oorlogsvoering aan elkaar gelijk zijn.", diezelfde gelijkheid ontbreekt namelijk op ieder ander strategisch niveau (al zwijgen we dit al jaren stil). ?!
13-05-2009, 01:13 door Anoniem
Microsoft gooit er 'n "updateje" doorheen & hoppa microsoft in bezit grootste botnet ;-p
just A theory..
13-05-2009, 08:56 door jaapd
Waar kan ik dat systeem krijgen, lijkt me beter dan windows!
13-05-2009, 10:04 door Anoniem
Bestaat al :)
Het heet Linux in combinatie met SELinux (ontwikkeld door de Amerikaanse defensie).

Om nog maar even wat olie op het vuur te gooien.
Ze willen zich digitaal beschermen tegen cyber aanvallen.
Wat staat er op bijna elk product van je computer? 'Made in China', als ze zo slim zijn bouwen ze wel een backdoor in bij je CPU of zelf nog beter! De monitor.

In China gebruiken ze geen Windows, waarom?
Amerikaans, closed-source...

En gewoon blijven handelen met China, want daar draait de economie op.
En zo blijven we lekker rustig doorgaan :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.