image

Hacker steelt gegevens 236.000 vrouwen

maandag 28 september 2009, 11:15 door Redactie, 3 reacties

Een hacker heeft een server met de gegevens van 236.000 vrouwen gekraakt, maar onderzoekers weten nog steeds niet wanneer die plaatsvond, wie erachter de aanval zit en welke informatie precies is buitgemaakt. De gegevens op de server waren afkomstig van een 14-jarig mammografie onderzoek en bevatte onder andere de social security nummers van 163.000 deelnemers. De aanval werd eind juli ontdekt, maar volgens forensische experts heeft die mogelijk al twee jaar eerder plaatsgevonden.

Nachtmerrie
Na twee maanden onderzoek is echter onduidelijk waar de aanval vandaan kwam en welke data gedownload is. "Er is geen direct bewijs dat er informatie is verwijderd, maar we weten het niet zeker", zegt Matthew Mauro, voorzitter van het Departement van Radiologie. De gehackte server zou aan alle verplichte beveiligingsmaatregelen hebben voldaan. Wel gaat men het proces voor het verzamelen van de gegevens aanscherpen.

"Dit is het ergste dat zou kunnen gebeuren", aldus de leider van het onderzoeksproject. Op de machine werden sporen van een virusbesmetting gevonden, maar de onderzoekers merken op dat aanwijzingen dat de informatie is gestolen, mogelijk zijn verwijderd.

Reacties (3)
28-09-2009, 13:21 door Preddie
"De gehackte server zou aan alle verplichte beveiligingsmaatregelen doen"

hopen dat ze nu inzien dat zelfs dat niet genoeg is om de data te beschermen
30-09-2009, 12:57 door Anoniem
Door Predjuh: "De gehackte server zou aan alle verplichte beveiligingsmaatregelen doen"

hopen dat ze nu inzien dat zelfs dat niet genoeg is om de data te beschermen

Inderdaad.
Toch nog even de regeltjes aanpassen.
09-10-2009, 16:29 door Anoniem
Wat een omslachtige manier om een dame te vinden met grote (*)(*)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.