image

Elektronicawinkel verkoopt GPS kinder-tracker

donderdag 29 oktober 2009, 10:59 door Redactie, 18 reacties

Elektronicawinkel Best Buy verkoopt sinds kort een apparaatje dat GPS en mobiele telefoon technologie combineert om ouders de real-time locatie van hun kind door te geven. De Insignia 'Little Buddy Child Tracker' is volgens de winkel eenvoudig in een rugzak, broodtrommel of andere plek te plaatsen. "Dat maakt het eenvoudig voor je kind om te dragen, zodat je zijn of haar locatie op elk moment via een smartphone of computer kan controleren." Het is zelfs mogelijk om een bepaalde tijd en locatie in te stellen waar het kind op dat moment hoort te zijn. Verlaat het kind het opgegeven gebied, dan stuurt het apparaat de ouder een waarschuwing.

Ook waarschuwt de Child Tracker als de batterij bijna leeg is, "zodat je maatregelen kunt nemen om te zorgen dat het monitoren niet wordt gestoord", aldus Best Buy, dat het apparaat voor honderd dollar verkoopt. "Waarschijnlijk kan het ook gebruikt worden om mensen te volgen die niet je kinderen zijn", merkt beveiligingsgoeroe Bruce Schneier op.

Reacties (18)
29-10-2009, 11:17 door Anoniem
Klinkt als een stadaard GPS tracker met geofencing, waarvoor iemand een voor de hand liggende toepassing in de markt heeft gezet.
29-10-2009, 11:23 door Syzygy
Waarschijnlijk kan het ook gebruikt worden om mensen te volgen die niet je kinderen zijn", merkt beveiligingsgoeroe Bruce Schneier op.

Kijk en daarom is het nou een Goeroe
Hoe komt ie erop ?!
29-10-2009, 11:58 door Anoniem
Hmmm, handig voor me kat, is wel eens weg voor een paar dagen.
29-10-2009, 12:01 door Anoniem
... dit is dus zo zinloos. Als een kind dit toch bij zich moet dragen zodat de ouders bv weten dat hij op school zit dan gooit hij dat ding in zijn kluisje gaat weg en aan het einde van de dag haalt hij het weer op. Bedoel is misschien een beetje meer werk voor die gene om dan weg te glippen maar helpen zal het niet.
29-10-2009, 12:03 door Anoniem
Op espow.com staan echt ig van die dingen. Voor je auto, je hond, je vriendin, je vijanden...


http://www.espow.com/advanced_search_result.html?inc_subcat=1&categories_id=&keywords=gps+tracker&x=0&y=0
29-10-2009, 12:05 door Anoniem
Ik vind het best interessant, het is hoe je ernaar kijkt en er mee omgaat. Alles heeft voor en nadelen.

Kijk naar wat voor een maatschappij wij leven, dergelijke zaken kan levens redden.

Langs de andere kant, ik heb andere reviews op websites gelezen waarbij de vraag gesteld word of dat derden (lees pedos) dergelijke trackers kunnen opsporen want dan zijn je kinderen een makkelijk te localiseren prooi.
29-10-2009, 13:20 door Anoniem
"Langs de andere kant, ik heb andere reviews op websites gelezen waarbij de vraag gesteld word of dat derden (lees pedos) dergelijke trackers kunnen opsporen want dan zijn je kinderen een makkelijk te localiseren prooi."

Nog afgezien van de technische mogelijkheden lijkt mij dit vergezocht. Een pedofiel kan zonder dat soort middelen ook wel een kind zoeken, dus waarom zou zo'n figuur expliciet op zoek gaan naar een kind met GPS tracker, welke meerwaarde heeft dit voor een pedofiel ?

Daarnaast is er sprake van authenticatie wat het opsporen van het apparaat door derden lastig maakt, en zo'n apparaat vertelt je ook niet wie iemand is, en waarom deze persoon een GPS chip bij zich draagt. Een pedofiel zou dus ook de GPS chip van een geldtransport gaan volgen, of van een medewerker van een koeriersdienst in plaats van een kind ?
29-10-2009, 14:09 door Anoniem
Door Anoniem: Een pedofiel kan zonder dat soort middelen ook wel een kind zoeken, dus waarom zou zo'n figuur expliciet op zoek gaan naar een kind met GPS tracker, welke meerwaarde heeft dit voor een pedofiel ?

Precies! Als een pedo zonder die middelen een kind kan zoeken, dan kan een ouder dat toch ook?

Door Anoniem: ... dan gooit hij dat ding in zijn kluisje gaat weg

De kans is heel groot dat de GPS niet eens werkt in een school ;-)

Een van de betere toepassingen die ik kan bedenken is om dit apparaat in een auto te plaatsen zodat je je auto ten alle tijden kan opsporen. De kans dat je auto gejat wordt is een stuk groter dan dat je kind ontvoerd oid wordt (weliswaar is dit natuurlijk afhankelik in welke regio in NL je woont)
29-10-2009, 15:04 door Anoniem
Nu gaat het hier om kinderen.. maar wat denk je van dementerende bejaarden?
Ik zie er best voordelen in maar je moet je niet big-brother paranoide gaan gedragen..
29-10-2009, 15:19 door Anoniem
Ik vraag me af welk soort ouder het kroost wil begluren.

Ga je met je kleuter naar een vol strand of pretpark, dan kan ik me ergens wel indenken dat je niet hopeloos hoeft te zoeken mocht je je kind uit het oog verliezen. Hoewel je als mama of papa ook best zelf mag opletten natuurlijk.

Maar wat nu als ze iets ouder zijn en met de buurtkinderen willen spelen? Moet je dan als ouder een soort mini-bigbrother worden? Ik heb het altijd fijn gevonden om lol hebben, kattenkwaad te uithalen en eens die grote straat oversteken. Dat is immers waar het om draait als je jong bent... grenzen verkennen.
29-10-2009, 17:34 door Anoniem
Door Anoniem: Nu gaat het hier om kinderen.. maar wat denk je van dementerende bejaarden?
Zelf zit ik in zo'n situatie en dus mijn vraag:
stel dat ik me dus zo'n child tracker aanschaf: ik vermoed dat ikzelf daar dus een soort ontvanger bij krijg om - als die persoon aan het toezicht ontsnapt - dadelijk zelf te kunnen terugvinden waar hij zich bevindt?

(of moet ik op externe instanties beroep gaan doen: zo ja: op welke? - ps: deze vraag geldt dan voor België)

gilbert
29-10-2009, 18:28 door Anoniem
he, he kan eindelijk de enkelband af :-))
29-10-2009, 18:58 door Thasaidon
Ik zie niet echt het nut hiervan in.
Ja het is een leuke gadget voor de paranoide ouder welke ten aller tijden wil weten waar zijn koters uithangen.

Maar dan zou ik mijn kinderen nog eerder een gsm geven.
Daar bestaan ook programma's voor waarmee je de locatie van die specifieke gsm op internet kan volgen.
Daarnaast kunnen ze in geval van problemen er ook nog mee bellen.
Lijkt me toch een stuk handiger ;)
29-10-2009, 20:40 door Anoniem
hahhahahaha gewelig
ik wil er een 1 :P

maar ik vraag me af .. "mobiele telefoon technologie " dat gaat centjes kosten? dan moet je abbo hebben om je "kids" te volgen?
30-10-2009, 07:33 door Anoniem
Ik denk dat velen de essentie van dit verhaal ontgaat.

Je hebt al zeker een jaar of 5 geo-tracker met GSM module ter grote van lucifer doosje, echter de prijs was inkoop al 300 dollar en dan had je nog helemaal niets (mapping software solution moet je zelf maken).

Als je vandaag de dag voor 100 dollar (verkoop) al zoiets kan krijgen (kon alleen afmetingen niet vinden) dan is dat een hele grote stap vooruit.

Gezien media aandacht voor dit ding, zal concurrentie los gaan barsten en voordat je het weet koop je dit soort dingen voor 25 euro of krijg je hem gratis bij aanschaf van een maxi-cosi :-) (hoog relatie cadeau gehalte.)
01-11-2009, 03:22 door Anoniem
Ja waarom niet voor kinderen, mijn baas heeft ook zo'n ding in elke auto om zijn monteurs te volgen.
En hij is zeker niet de enige je ziet ze heel veel bij service en transport bedrijven.
Niet alleen voor verlies of diefstal maar ook om te controleren waar je bent en of je nog even een klant extra in de regio kunt doen.
05-11-2009, 17:05 door Bellotte
Door Anoniem: Nu gaat het hier om kinderen.. maar wat denk je van dementerende bejaarden?
Ik zie er best voordelen in maar je moet je niet big-brother paranoide gaan gedragen..

Dit soort GPS sytemen zijn er eigelijk voor je eigen gemoedsrust, niet om je kind 24/7 in de gaten te houden. Afhankelijk van het apparaat zelf en de bijhorende software of webapplicatie, zijn ze niet alleen inzetbaar voor kinderen, maar inderdaad ook voor je dementeren vader of moeder, maar natuurlijk ook voor je zelf als je bijvoorbeeld avond- of nachtdiensten moet draaien en je niet in een beveiligde garage je auto kan parkeren. Of wat te denken van monteurs in bepaalde probleemwijken.

Je moet alleen heel goed opletten welke systeem je wilt kopen. Kijk daarbij niet alleen op de prijs van de GPS unit zelf, maar vooral wat je ervoor krijgt. Welke features worden geboden, kan je een safe zone instellen, krijg je een bericht als je kind bijvoorbeeld aankomt op een locatie (ideaal voor werkende en eenoudergezinnen), als je een melding krijgt als de temperatuur te hoog wordt (ieder jaar weer worden kinderen en huisdieren achtergelaten in snikhete auto's) als je een melding krijgt als de snelheid wordt overgeschreden (ideaal voor tieners die net hun rijbewijs hebben), kan je bijvoorbeeld ongemerkt meeluisteren als je een SOS bericht krijgt, kan je de GPS unit uitzetten op het apparaat zelf of kan dat alleen via de software of webapplicatie. Moet dat aan het apparaat zelf, mijn advies niet kopen! De kans dat je kind of geliefde het apparaat uit zet is veel te groot!

Er zijn systemen waarbij je zelf een simkaart erin kunt stoppen en die werkt zonder bijhorende software. Goedkoop, maar zeker niet betrouwbaar. Er zijn systemen waarbij je vooraf credits moet kopen zoals TrackJack om gebruik te kunnen maken van het systeem waar je zelf nog een simkaart moet aanschaffen en dus ook abonnementskosten of prepaid tegoed. Er er zijn ook systemen waarbij je een zeer gebruiksvriendelijke software krijgt die zowel via je mobiel of webapplicatie bediend kan worden en waarbij je een uitgebreide historie hebt en met 3 verschillende landkaarten kunt zien waar de GPS units allemaal is geweest.

Het meest geavanceerde systeem en ook nog eens het mooiste, is helaas nog niet te krijgen in Europa, de Amber Alert GPS. Als enige mogen zij van de oprichters van Amber Alert in Amerika de naam Amber Alert gebruiken voor hun GPS systeem. Dit zouden ze natuurlijk nooit doen als dit GPS systeem niet zou voldoen. De verwachting is dat de Amber Alert GPS nog dit jaar ook in Nederland en Belgie is te krijgen. Voor meer informatie kijk snel op www.amberalertgps.com. De GPS unit gaat euro 299,00 kosten en de abonnementen 10,00 / 20,00 en 40,00 per maand.
11-12-2014, 12:13 door DonnieDek
Jammer dat deze gps tracker voor kinderen niet meer verkrijgbaar is. Ik heb onlangs op http://www.vindmijterug.nl/gps-tracker-kind een uitstekend bericht gelezen over het gebruik van deze gps tracking volgsystemen voor kinderen. Vraag me alleen af waar ik een betaalbare tracker kan krijgen.

Op internet zie ik ze wel staan, maar veelal voor honderden euro's. Dat vind ik een beetje veel voor de techniek die erachter zit. Helaas is het kinder traceersysteem van de column niet meer verkrijgbaar. Dan maar wachtten op een nieuwe aanbieding.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.