image

Chinese hackers zochten Amerikaanse geheimen

maandag 6 december 2010, 11:02 door Redactie, 2 reacties

Volgens Amerikaanse diplomaten zou de Chinese regering "patriottistische hackers" hebben ingezet om vertrouwelijke documenten van Amerikaanse overheidsinstanties en bedrijven te stelen. Dat blijkt uit de telegrammen en documenten die WikiLeaks online heeft gezet. Eén van de documenten wijst naar een niet eerder genoemde Chinese hackeraanval genaamd Byzantine Candor. Hackers uit Sjanghai met banden met het Chinese Volksbevrijdingsleger, zouden achter de aanvallen hebben gezeten, die meer dan 50MB aan e-mailberichten en een complete lijst met gebruikersnamen en wachtwoorden van een Amerikaanse overheidsinstantie opleverden.

Uit de documenten blijkt verder dat de Amerikaanse regering bang is dat China particuliere bedrijven inzet om een cyberoorlog via het internet te voeren. Deze bedrijven beschikken vaak over zeer kundige hackers, aldus de documenten.

Censuur
Een ander document gaat over Chinese leiders die zo door de zoekmachine van Google geobsedeerd raakten, dat ze zichzelf bleven Googlen. Toen één van de leiders een kritisch bericht over hemzelf aantrof, gaf hij Google de opdracht de link te verwijderen.

Het gaat hier waarschijnlijk om Li Changchun, lid van het Chinese Politburo. Changchun zou ook de Aurora-aanvallen tegen Google eind 2009 hebben overzien, aldus de New York Times.

Reacties (2)
06-12-2010, 11:08 door Walter
<Paranoia mode>
Dus WikiLeaks wordt niet gesponsord door China? Als dat namelijk wel zo was, hadden ze deze documenten wel weggelaten.
</Paranoia mode>

Overigens: WikiLeaks heeft erg veel moeite gestoken in het opvissen van al die documenten, is het dan echt zoveel teveel gevraagd om het op een leesbare manier online te zetten??
06-12-2010, 12:15 door Syzygy
Weet je, dat het Cyberwar gebeuren is toch eigenlijk wel erg "groen"en "menslievend"

Je hebt als aanvaller geen woon werk verkeer, dus geen uitstoot van milieu onvriendelijke stoffen.
Het land wordt niet verontreinigd met bommen en chemische afval.
Direct sterven erg geen mensen of is er sprake van fysiek geweld.
Computertje kost 300 euro en verbruikt een eurootje stroom in de maand, daar kan een hummer nog geen 100 meter voor rijden.
De aanvallers zijn 's avonds op tijd thuis voor de spruitjes en kunnen hun kinderen zelf naar bed brengen in tegenstelling tot Amerikanen in Afghanistan die 6 maanden of langer van huis zijn.

Ik ruik subsidie ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.