image

Lange celstraf dreigt voor webcam-gluurder

zaterdag 17 maart 2012, 14:59 door Redactie, 1 reacties

Een student aan een Amerikaanse universiteit die in het geheim opnames van zijn homoseksuele kamergenoot maakte en de beelden online plaatste, hangt een gevangenisstraf van maximaal tien jaar boven het hoofd. De 20-jarige Dharun Ravi werd gisteren door een Amerikaanse jury schuldig bevonden. In september 2010 richtte Ravi zijn webcam op het bed van zijn 18-jarige kamergenoot Tyler Clementi. Toen die ontdekte dat zijn seksuele ontmoeting met een andere man door Ravi was vastgelegd en gepubliceerd, pleegde hij zelfmoord.

Opzet
Ravi werd schuldig bevonden aan privacyschending, intimidatie, haatmisdrijf, manipulatie van bewijsmateriaal en een getuige en het belemmeren van zijn aanhouding. De aanklager kon bewijzen dat Ravi zijn daden met opzet had gepleegd omdat Clementi homoseksueel was. Daarom werd de maximale straf verdubbeld van vijf naar tien jaar.

Daarnaast kan Ravi naar zijn geboorteland India worden teruggestuurd. Volgens de advocaten van Ravi gaat het om een grap die volledig uit de hand is gelopen. De rechter doet op 21 mei uitspraak.

Reacties (1)
17-03-2012, 17:24 door Anoniem
In en in triest: voorbeeld waartoe onverdraagzaamheid kan leiden.
Euphema
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.