image

"Israël achter Flame-virus"

woensdag 30 mei 2012, 10:22 door Redactie, 13 reacties

Het Flame-virus dat maandag werd geopenbaard zou door het Israëlische leger zijn ontwikkeld, onder andere om de eigen burgers te bespioneren. Dat beweert Richard Silverstein op zijn blog. "Mijn grote scoop is dat mijn Israëlische bron bevestigt dat het een product van Israëlische cyberoorlog-experts is." Het zou dan mogelijk gaan om 'Unit 8200' van het Israëlische leger, maar ook betrokkenheid door de Mossad wordt niet uitgesloten.

Het doel van de malware is het infiltreren van computers van individuen in Iran, Israël, Palestina en van andere personen die de interesse van de Israëlische inlichtingendiensten hebben. "Mijn bron vertelt me ook dat dit het eerste bekende geval is waarbij Israëlische inlichtingendiensten malware gebruikten om Israëlische burgers te bespioneren. Zowel binnen Israël als de Palestijnse gebieden."

Dreiging
De Israëlische vicepremier deed weinig moeite om mogelijke betrokkenheid bij de aanval te ontkennen. "Wie de Iraanse dreiging als een grote dreiging beschouwt zal waarschijnlijke verschillende stappen nemen, waaronder deze, om het te verstoren", aldus Moshe Yaalon tegenover Army Radio toen ze over Flame gevraagd werd. "Israël is gezegend met hoogwaardige technologie en we beschikken over tools die allerlei mogelijkheden voor ons openen."

Reacties (13)
30-05-2012, 10:29 door Mysterio
Krijgen we dat gedoe weer! Als er een overheid achter zit, dan heb je een paar smaakjes: Pro-Westers, Anti-Westers, Chinees/Russisch en overig. Aangezien wij wonen in het 'Westen' en onze cultuur, economie en politiek behoorlijk Westers is, zou het prettiger zijn wanneer Israël (oa) dit gevaarte zou hebben ontwikkeld, dan een land uit de andere club.
30-05-2012, 10:45 door JeanGuillaume
Mijn reactie is andersom: blijkbaar zijn wij als 'het Westen' net zo diep gevallen en bespioneren wij ook al onze burgers. Big brother is wachting us all.
Triest
30-05-2012, 10:48 door Anoniem
@Mysterio wie weet hebben de andere clubjes dit ook al zoiets ontwikkeld. Niets houdt die andere clubs tegen om dit ook te ontwikkelen.
30-05-2012, 10:49 door Anoniem
Dat het prettiger zou zijn als Israël in plaats van een land uit de andere club dit onding zou hebben ontwikkeld, daarvan ben ik niet overtuigd. Die Israëlieërs zijn echt niet van die lieve jongens en volgens mij een groter gevaar voor de wereldvrede dan heel China en Rusland bij elkaar...

MV
30-05-2012, 10:51 door Anoniem
Ik heb niks aan dit soort roddels. Wie is Richard, wie is die niet genoemde zogenaamde Israelische bron en waarom zouden we ze op hun - vul hier een kleur in - ogen moeten geloven of er naar moeten luisteren...
Het punt is dat Flame bestaat, dat het een tijd lang niet publiek opgemerkt is en dat het zaak is om dit soort kwaadaardige software goed te analyseren, te stoppen en met hard bewijs de daders te vervolgen. Dat laatste is zonder roddels al een uitdaging op zich.
30-05-2012, 10:57 door Anoniem
"Krijgen we dat gedoe weer! Als er een overheid achter zit, dan heb je een paar smaakjes: Pro-Westers, Anti-Westers, Chinees/Russisch en overig. Aangezien wij wonen in het 'Westen' en onze cultuur, economie en politiek behoorlijk Westers is, zou het prettiger zijn wanneer Israël (oa) dit gevaarte zou hebben ontwikkeld, dan een land uit de andere club."

Zucht. Bij Stuxnet hebben Israelische politici en medewerkers van het leger en inlichtingendiensten betrokkenheid inmiddels gewoon toegegeven. Misschien dat er wel redenen zijn waarom Israelische betrokkenheid gesuggereerd wordt... ???
30-05-2012, 11:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-05-2012, 11:31 door Anoniem
Door JeanGuillaume: Mijn reactie is andersom: blijkbaar zijn wij als 'het Westen' net zo diep gevallen en bespioneren wij ook al onze burgers. Big brother is wachting us all.
Triest

Veiligheidsdiensten bespioneren hun eigen burgers, dat is de normaalste zaak van de wereld, maakt niet uit of dat nu westerse of niet-westerse diensten zijn. Communisten in Nederland bijvoorbeeld hadden nu eenmaal banden achter het ijzeren gordijn, en die moesten in de gaten gehouden worden.

Dit is niet echt geheim ofzo, begrijp de ophef niet helemaal, en de aanname dat westerse veiligheidsdiensten hun eigen burgers niet in de gaten zouden houden is wel heel erg naief.
30-05-2012, 15:55 door Anoniem
Inmiddels heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat de annunaki hier niet acher zit. Mijn bron weet me ook te vermelden dat mijn niet-bestaande zus dit tijdens een waterski-vakantie heeft ontwikkeld. Mijn bron verteld me ook dat dit tevens haar eerst bekend geworden malware is die ze tijdens haar vakantie voor de lol heeft gemaakt. Elke suggestie dat deze malware door een staat zou zijn gemaakt, wordt lachend weggewuifd door mijn bron.
30-05-2012, 18:19 door jefdom
Door Anoniem: Inmiddels heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat de annunaki hier niet acher zit. Mijn bron weet me ook te vermelden dat mijn niet-bestaande zus dit tijdens een waterski-vakantie heeft ontwikkeld. Mijn bron verteld me ook dat dit tevens haar eerst bekend geworden malware is die ze tijdens haar vakantie voor de lol heeft gemaakt. Elke suggestie dat deze malware door een staat zou zijn gemaakt, wordt lachend weggewuifd door mijn bron.
l o l eindelijk de waarheid!!!!!!
30-05-2012, 18:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-05-2012, 00:59 door Anoniem
Maakt niet uit,het is voor mij zo klaar als een klontje dat westerse geheime diensten en politiediensten afspraken hebben gemaakt met de bekende antivirusbedrijven zodat deze ervoor zorgen dat bepaalde spy&malware wordt overgeslagen tijdens de virusscans,het enige bekende bedrijf waar ik nog enigszins vertrouwen in heb is Kaspersky,maar omdat Rusland ook een supermacht is en bovendien niet langer anti-westers,maar zelf ook kapitalistisch is is het niet ondenkbaar dat ook Kaspersky bepaalde malware "overslaat"".Dus ik ga voor de Iraanse antivirus/securitycenter software zodra die voor de gewone westerling ter beschikking komt.
04-06-2012, 16:55 door Anoniem
Omdat het niet langer uitmaakt of ze het ontkennen of bekennen.Deze malware is de MOEDER van ALLE MALWARE,deze malware is zo ver ontwikkeld,is zo geavanceerd en zo omvangrijk en waarschijnlijk nog steeds in door-ontwikkeling dat Israel zich onkwetsbaar acht.Deze malware zou weleens het einde van het internettijdperk kunnen inluiden,want wat nog maar tot weinigen is doorgedrongen: met deze malware is geen enkel systeem en geen enkele computer nog veilig! Ook omdat de malware zichzelf muteerd,aanpast,van vorm veranderd en zich zeer goed kan vermommen.Er is geen antimiddel! Geen enkele security software kan het zien,laat staan pakken en verwijderen! En het wordt niet alleen tegen landen als Syrie en IRAN ingezet,maar tegen alle landen die Israel als een mogelijke bedreiging ziet en ook tegen organisaties en individuen die Israel als een bedreiging ziet.
Door Peter V: Als de makers van FLAME zo hun best hebben gedaan om te verhullen wie ze zijn geweest en waar deze malware vandaan komt, waarom zouden Israelische politici dan suggeren dat hun land er mee te maken heeft?

Met andere woorden: het klopt gewoon niet dat FLAME uit Israël komt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.