image

Android-app steelt creditcardgegevens uit de lucht

maandag 25 juni 2012, 10:10 door Redactie, 2 reacties

Een Duitse beveiligingsonderzoeker heeft een Android-app op de officiële Android Marktplaats uitgebracht die de gegevens van contactloze creditcards kan onderscheppen. Contactloze creditcards zijn meestal als een soort chipkaart te gebruiken voor betalingen onder de tien euro. De consument hoeft daarbij alleen de kaart in de buurt van een "point of sale" terminal te houden. Voor het sniffen van de gegevens gebruikt de app Near Field Communication.

Symantec detecteert de app als 'Android.Ecardgrabber'. De naam van de applicatie wil het anti-virusbedrijf niet noemen, maar uit het gepubliceerde screenshot blijkt dat het om de Kreditkarten/GeldKarte-Reader app gaat.

De app is ontwikkeld door Thomas Skora en inmiddels door Google van de marktplaats verwijderd. Het programma is echter nog wel op andere marktplaatsen te vinden.

Reacties (2)
25-06-2012, 10:21 door Anoniem
De code was ook beschikbaar op Github, maar is inmiddels verwijderd. De Google cache heeft nog wel een kopie van de hoofdpagina: https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:https%3A%2F%2Fgithub.com%2Fthomasskora%2Fandroid-nfc-paycardreader
25-06-2012, 19:06 door inotsellz
Lol Contactloze creditcards je kunt het ook gewoon een nfc chipkaart noemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.