image

Winkel mag klanten niet via webcam begluren

donderdag 27 september 2012, 12:16 door Redactie, 6 reacties

De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft het verhuurbedrijven verboden om klanten via de webcam van verhuurde laptops te bespioneren. In mei vorig jaar werd computerketen "Aaron's" aangeklaagd omdat het de PC Rental Agent software op verhuurde computers installeerde. Daarmee kon het klanten kunnen afsluiten die niet op tijd betalen. Een Amerikaans echtpaar werd door een administratieve fout als wanbetaler vermeld. Vervolgens confronteerde de winkelmanager het stel met een foto die hij via de webcam van de laptop had gemaakt.

Naast Aaron's werd de software ook door zes andere verhuurbedrijven gebruikt, die nu allemaal hebben bekend dat ze hun klanten via het programma bespioneerden. Via de software werden screenshots van persoonlijke gegevens gemaakt, toetsaanslagen opgeslagen en in sommige gevallen foto's via de webcam gemaakt. Dit alles gebeurde zonder kennisgeving aan of toestemming van de klanten.

Ontwikkelaar
"Een overeenkomst om een computer te huren geeft een bedrijf niet het recht om de privé e-mail, rekeninggegevens en medische dossiers te benaderen, of erger, webcam foto's van mensen in de privacy van hun eigen huis te maken", aldus FTC voorzitter Jon Leibowitz.

"Er is geen rechtvaardiging om klanten te bespioneren. Deze tactieken vormen een schending van de persoonlijke privacy", aldus procureur-generaal Lisa Madigan. Naast het verbod voor verhuurbedrijven, mag ook de ontwikkelaar van de software anderen niet meer in staat stellen om illegale activiteiten te plegen.

Reacties (6)
27-09-2012, 12:34 door yobi
Gewoon afplakken!
27-09-2012, 13:17 door Anoniem
Je toetsenbord?
27-09-2012, 13:51 door Anoniem
Ook op je externe toetsenbord zullne de toetsaanslagen worden herkend
27-09-2012, 13:59 door Anoniem
En het toetsenbord? Dat wordt wat lastig ;)
27-09-2012, 17:54 door Anoniem
Door Anoniem: En het toetsenbord? Dat wordt wat lastig ;)
En virtueele toetsenbord gebruiken probleem opgelost .
28-09-2012, 11:38 door Anoniem
Wat dachten jullie van een keyscrambler?

Perfect stukje software wat ik op mijn windows laptop heb.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.