image

Valse pizzabestelling bezorgt malware

vrijdag 8 maart 2013, 12:05 door Redactie, 4 reacties

Er gaat weer een e-mail rond die beweert dat de ontvanger voor een paar honderd dollar aan pizza's heeft besteld, maar wie de bestelling wil annuleren loopt het risico om met malware besmet te raken. De e-mail verscheen eind 2011 voor het eerst en werd ook vorig jaar ingezet. Nu is er een nieuwe campagne actief met als onderwerp "Fwd: Order confirmation".

In de e-mail staat een fictieve bestelling die bij pizzeria 'Alberto' of 'Piero' besteld zou zijn. In het geval een foutieve bestelling betreft, moet de ontvanger die annuleren. De link om de bestelling te annuleren wijst naar een Russisch domein, waarvan het IP-adres ook bij andere aanvallen is gebruikt.

Op deze website draait een exemplaar van de Blackhole exploit-kit, die bezoekers met ongepatchte versies van programma's zoals Java, Adobe Reader en Flash Player met malware infecteert.

Reacties (4)
08-03-2013, 14:46 door Anoniem
De titel gaf me de indruk dat een pizzabezorger een pizzatje met een besmette usb'tje meegaf
08-03-2013, 17:44 door Anoniem
Virussen in een pizza kunnen ook zonder usb stick overleven hoor.
09-03-2013, 15:51 door MysticArt
Het menselijke fantasie is een mooi iets :)
11-03-2013, 15:18 door Joepf
Laten ze die pizza's maar eerst eens bezorgen! Dan zal ik beweren dat ik die bestelling niet heb geplaatst. Ik zal ze vragen die aan te tonen, Dat ik mijn email nog niet gelezen heb, kan komen omdat die in de SPAM folder is terechtgekomen, Ze kunnen hoog en laag springen, maar geld krijgen ze NIET van mij!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.