image

Helft Britten gebruikt eigen computer voor werk

zondag 10 maart 2013, 12:58 door Redactie, 1 reacties

Bijna de helft van de Britten gebruikt de eigen desktopcomputer, laptop, tablet of smartphone voor werkdoeleinden, maar in veel gevallen zonder spelregels van de werkgever. De Britse privacytoezichthouder ICO ontdekte dat 47% van de Britse volwassenen aan 'Bring Your Own Device' doet. Maar minder dan 3 op de 10 werknemers die dit doen krijgen hier advies over.

De ICO is bang dat mensen niet begrijpen hoe ze informatie op hun eigen toestellen moeten beveiligen en opslaan. Daarom heeft de Information Commissioner's Office (ICO) richtlijnen opgesteld die bedrijven op belangrijke punten wijst. Het gaat dan om het gebruik van encryptie, veilige wachtwoorden en het gebruik van een functie die alle gegevens automatisch verwijdert als een wachtwoord te vaak wordt ingevoerd.

Ook adviseert de ICO om zeer voorzichtig te zijn met publieke clouddiensten voor het opslaan en delen van gegevens en die beter helemaal niet te gebruiken.

E-mail
Uit het onderzoek komt verder naar voren dat e-mail de voornaamste werkactiviteit is die mensen op hun eigen apparaat uitvoeren. 55% van de mensen die hun eigen laptop of smartphone gebruikt, leest hier zakelijke mail op.

Op de tweede plek komt met 37% het werken aan zakelijke documenten en 36% gebruikt de eigen apparatuur voor het opslaan van werkdocumenten.

Reacties (1)
11-03-2013, 10:36 door Anoniem
En hoeveel gebruiken er hun werklaptop voor privé?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.