image

Microsoft: Java toch grootste dreiging voor Windows

maandag 13 mei 2013, 10:14 door Redactie, 12 reacties

De cijfers die Microsoft in het laatste beveiligingsrapport publiceerde over de grootste dreiging voor Windows blijken niet te kloppen. Niet Adobe Reader, maar Java is toch de voornaamste bedreiging voor Windows-gebruikers. De afgelopen jaren waren in het Security Intelligence Report aanvallen op Java de meest waargenomen dreiging, maar in het vierde kwartaal was dat opeens veranderd.

Aanvallen op beveiligingslekken in Adobe Reader en Acrobat werden 2,7 miljoen keer waargenomen. Op de tweede plek stonden aanvallen via de Blackhole Exploit, gevolgd door aanvallen op Java. Nu laat Microsoft weten dat niet alle cijfers in het rapport waren verwerkt, waardoor er een vertekend beeld is ontstaan.

Succesvol
Java blijkt toch de meest aangevallen software te zijn geweest. Daarbij is er zelfs een stijging zichtbaar. In het vierde kwartaal werden vier miljoen aanvallen gedetecteerd. Daarbij combineren de aanvallers zowel oude als nieuwe Java-lekken.

"Over het geheel genomen zagen we een grote toename van Java-malware in het afgelopen jaar, en Java-malware is zeer succesvol", zegt Jeong Wook Oh van het Microsoft Malware Protection Center.

Reacties (12)
13-05-2013, 10:33 door spatieman
ik dacht dat windows het grootste probleem was???
Maar goed, gezien bill in 95 bij iedereen zat te pushen om software te schrijven voor windows, zitten we nu met die shit in de maag, en niet met os/2
13-05-2013, 10:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-05-2013, 10:53 door Anoniem
Als Microsoft Java niet was weggeprocedeerd door Sun, zou dat dan nu veiliger zijn geweest dan Oracle Java?

We zouden in ieder geval wel een mooi vergelijkingsmateriaal gehad hebben voor de code kwaliteit.
13-05-2013, 11:02 door Martijn2
Door Krakatau: Micro$oft kan beter hun browser robuuster maken zodat browser plugins (zoals de Java browser plug-in) in een beter afgeschermde omgeving kunnen draaien!

Beveiligingsproblemen betreffen vrijwel altijd de Java browser plug-in, niet Java zelf (wat voor applicaties, server omgevingen, Android, embedded, etc. gebruikt wordt).
Google "Enhanced protected mode"
13-05-2013, 11:23 door Anoniem
Nee en Android heeft geen last van dit sort software?
Probleem zit echt niet bij het OS, zoals velen willen laten geloven...
13-05-2013, 12:39 door Anoniem
Allemaal technische termen,zou het geen goed idee zijn als windows standaard voorzien wordt van een ingebouwde sandbox? En wat mij betreft mag microsoft nog meer security inbouwen in windows,zoals bijv. en goed beveiligd virtueel keyboard,encryptie,en beveiliging tegen keyloggers,schermloggers en cameraloggers (net zoiets als Zemana antilogger).En de anti-rootkit en overige malwarebescherming mag ook weleens wat beter worden in Microsoft Security Essentials&Windows Defender.Daarnaast moet gebruik van Java worden geblokkeerd,het is gewoon niet veilig.Er moet een alternatief voor Java komen.
13-05-2013, 12:57 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-05-2013, 13:59 door linuxpro
Eerst gaat Microsoft andere platformen zwart maken om hun eigen smartfone (nou ja, met een duivelsverbond met Nokia dan) en later een of andere tablet verkocht te krijgen. Nu de schuld geven aan java terwijl je eigen os die kwetsbaarheden mogelijk maakt. Het gaat echt niet goed met ze als ze zich op deze manier uiten...
14-05-2013, 15:44 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-05-2013, 19:40 door Marius
Door Miriam4711: Zo weer even wat plusjes gegeven, kan best de frustratie`s begrijpen hoor maar het is een feit.
Microsoft is het onveiligste OS wat er bestaat, of is alles wat ik hier lees qua pc rotzooi verzonnen...
Fijne dag.

Wel erg makkelijk zo'n reactie. Toen Apple populair werd had kreeg ook dit OS een probleem van virussen, Android is nu het gemakkelijkste systeem om te hacken. Windows doet het (als het grootste OS ter wereld) relatief goed (niet perfect)
16-05-2013, 06:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-07-2013, 15:22 door Anoniem
Kom op Linux en Sun flameboy's waar blijven jullie met jullie eeuwige gespuis?!?
Ik heb James Gosling of Scott van Sun nog NOOIT een kind in problemen zien helpen.
Bill Gates heeft tenminste een Bill and Linda Foundation.

Sun mensen helpen? Ja van wal in sloot. Waarom duurt het bij Sun altijd 2 dagen (of soms maanden) voordat er iets kan en als men een Microsoft programmeur vraagt hop, een uurtje (of korter) en het is gedaan.
Zal ik het je zeggen? Omdat Java een grote klerezooi is geschreven door overmatige HBO'ers met hun overmatige ego en anti-microsoft houding. Ja, daarmee ga je het redden in deze wereld. Blijf maar lekker dromen. Dan droom ik van mijn HP met Windows 8!

Hoe krijg je een Sun Solaris fan gek? Simpel laat hem een legale versie van Windows zien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.