image

Politie arresteert Amsterdamse cybercriminelen

dinsdag 28 mei 2013, 12:09 door Redactie, 1 reacties

De politie heeft vandaag twee mannen aangehouden die via phishing verkregen gegevens gebruikten om voor meer dan 100.000 euro op rekening van anderen te bestellen. De Utrechtse politie begon in januari 2013 een onderzoek na een aangifte van phishing die in de stad gepleegd was. De verdachten wisten volgens de politie op slinkse wijze persoonsgegevens te achterhalen.

Vervolgens kochten ze via internet met deze persoonsgegevens bij grote warenhuizen een groot aantal luxegoederen, zoals telefoons en laptops. Deze goederen werden aangeschaft op rekening van de slachtoffers.

Onderzoek
Na rechercheonderzoek van enkele maanden kon de politie vandaag, na huiszoeking in vier panden, twee mannen van 18 en 45 jaar uit Amsterdam in Amsterdam aanhouden. De mannen zijn ingesloten voor verhoor. De politie is nog bezig met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Reacties (1)
28-05-2013, 12:19 door Anoniem
Tegelijkertijd maakt dezelfde overheid de burger nog meer afhankelijk van electronische identiteitsoverdracht, die ondertussen ook door de overheid zelf tegen de burger wordt ingezet. Het lijkt steeds meer op een monopolie van plukken en dwarszitten.

Ik kan ze nu al horen: "Ja nee maar onze systemen zijn 100% veilig, heus waar!"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.