image

Tagged.com steelt 60 miljoen identiteiten

vrijdag 10 juli 2009, 11:50 door Redactie, 35 reacties

Volgens de New Yorkse procureur-generaal Andrew Cuomo, heeft sociale netwerksite Tagged.com de identiteiten van 60 miljoen mensen gestolen. Cuomo is van plan om de site aan te klagen wegens misleidende marketing en het schenden van de privacy. "Dit bedrijf stal de adresboeken en identiteiten van miljoenen mensen. De privacy van consumenten is geschonden, die vanwege het onethische en illegale gedrag van Tagged gedwongen zijn om excuses aan hun contacten aan te bieden."

Campagne
Tagged is naar eigen zeggen met 80 miljoen gebruikers de derde grote sociale netwerksite op het internet, achter Facebook en MySpace. De meeste gebruikers zouden op frauduleuze wijze zijn geronseld. De site stuurde e-mails waarin stond dat er privé-foto's van de ontvanger op Tagged waren geplaatst. Om de foto's te bekijken moest men zich registreren, zonder dat er foto's getoond werden. Vervolgens werd het adresboek van de ontvanger geplunderd voor nieuwe adressen. Vorige maand stopte de site met de campagne. "Deze virulente vorm van spam is het online equivalent van het inbreken bij iemand, het stelen van adresboeken en het sturen van nep e-mails naar alle persoonlijke contacten van het individu", aldus Cuomo.

De uitnodigingen van Tagged leken direct van het persoonlijke account van een gebruiker te zijn gestuurd, in plaats van door Tagged.com. Had een gebruiker een foto geplaatst, dan werd die ook meegestuurd. Daarnaast waren veel mensen zich er niet van bewust dat Tagged hun adresboek gebruikte. Voordat het bedrijf met de campagne stopte had het al 60 miljoen van dit soort e-mails verstuurd.

Reacties (35)
10-07-2009, 12:24 door Anoniem
Ik kreeg de mailtjes ook, niet eens keer maar meerdere keren van dezelfde "personen". Uiterst irritant. Gelukkig komen ze hier niet mee weg.
10-07-2009, 12:59 door spatieman
ik ook.
20 tot 30 keer per week.

maar niet alleen tagged.
maar ook hyves, en facebook.
terwijl ik weet, dat die gastjes die me uitnodigen mij helemaal niet eens kennen.
10-07-2009, 13:22 door Skizmo
Tagged is naar eigen zeggen met 80 miljoen gebruikers de derde grote sociale netwerksite op het internet
... en ik had er nog nooit van gehoord ;)
11-07-2009, 22:14 door Anoniem
En ik kan sinds gisteren niet meer op Tagged komen ,ik vermoed dat er lollig denkende mensen de boel aan het verzieken zijn.
13-07-2009, 12:06 door MarkII
tagged weer rotzooi net als dat twitter gepeupel LOL

Zo zie je maar weer eens dat je bijna nergens veilig bent als je ergens een profieltje aanmaakt......
14-07-2009, 08:37 door Anoniem
je moet maar zo stom niet zijn om je echte gegevens op zo'n site te plaatsen. Wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten (Breughel)
14-07-2009, 17:18 door Anoniem
ik heb er geen 1 ontvangen moet ik eerlijk zeggen en ik vind tagged wel een goede site, maar ik krijg wel mailtjes van facebook terwijl daar heb ik geen account en krijg er wel meerdere van verschillende sites waar ik niks mee heb maar met tagged heb ik geen enkel mailtje gekregen toch wel raar dat die andere 20 miljoen mensen dan niet zo een bericht hebben gehad maar ja we zullen zien wat er waar of niet waar is
14-07-2009, 21:32 door Anoniem
So what ??????


leuke side ... anders lekker gaan vissen bij de vijver en naar het dobbertje kijken ...
veel plezier allemaal op tagged ... ik heb er super leuke mensen leren kennen internationaal ... daar is hyves een boeren fluit tegen

grtzz pke basement
15-07-2009, 20:41 door Anoniem
halllo wie je dan ook ben .wat er ook gebeurt je bent mijn vriend wat je ook doet
18-07-2009, 16:11 door Anoniem
op tagged stond er een zekere bill james met profiel,ik kreeg kontakt met die man,hij was een zakenman tot die mij op een dag geld vroeg omdat hij in het buitenland op reis was en een slechte bankkaart bij zich had.Ik ging terug op tagged zien en wat merkte ik dat het profiel van deze man menig maal op tagged stond met verschillende leeftijden bij zijn profiel en andere woon plaatsen.
29-07-2009, 09:43 door Anoniem
Ik zit op Tagged en heb al leuke mensen ontmoet. Helaas heb je ook op Tagged, net zoals op vele andere van dit soort sites, fakers en mensen die geld van je willen. Dus nooit geld sturen of iets dergelijks. Daarbij ik heb snel door als het fakers zijn.
Simpel een paar gerichte vragen stellen.
29-07-2009, 12:01 door Anoniem
Ik ben heel selectief met mensen aannemen bij Tagged. Als iemand 1 foto heeft is het meestal geen zuivere koffie. En mensen die hun man/vrouw hebben verloren in een ongeluk zijn ook niet te vertrouwen. Ik heb niet veel vrienden, want sommige mensen hebben veel vrienden maar als je ze toevoegd zeggen ze ineens niets meer. Ik wil geen trofee zijn, dus....Ik ben hier al een paar jaar en vind het een leuke site, je kan veel doen, en veel foto's uploaden, en dat kan bij een heleboel van die site's niet...zopals bij Hyves mag je niks!!!!
29-07-2009, 12:03 door Anoniem
Ik ben heel selectief met mensen aannemen bij Tagged. Als iemand 1 foto heeft is het meestal geen zuivere koffie. En mensen die hun man/vrouw hebben verloren in een ongeluk zijn ook niet te vertrouwen. Ik heb niet veel vrienden, want sommige mensen hebben veel vrienden maar als je ze toevoegd zeggen ze ineens niets meer. Ik wil geen trofee zijn, dus....Ik ben hier al een paar jaar en vind het een leuke site, je kan veel doen, en veel foto's uploaden, en dat kan bij een heleboel van die site's niet...zopals bij Hyves mag je niks!!!!
02-08-2009, 20:47 door Anoniem
Ik heb sinds een week reeds telkens virus meldingen als ik tagged kom heb dit nooit eerder meegemaakt
07-08-2009, 10:20 door Anoniem
Toen ik een art gallery in the US mailde, kreeg ik een paar dagen later ineens een mail van Tagged dat er foto's waren gestuurd, en of ik even mijn mail wachtwoord en gebruikersnaam op wilde geven.
Daar trappen we niet in natuurlijk, maar ik wordt nog wel steeds elke dag gemaild met de vraag om te reageren op mijn alerts. Erg irritant en gevaarlijk. Die mensen moeten ze opsluiten, stelletje criminelen. En weet je wat het ergste is: dat het van die puistekoppies zijn die op straat niet eens iemand in zijn ogen durft te kijken omdat ze daar te bang voor zijn.
Tuig !!!
24-08-2009, 16:54 door Anoniem
ik zit al een paar jaar op tagged en heb echt nooit ergens last van...... de site is juist zo leuk omdat mafia wars erop gespeeld kan worden, op facebook zit ik ook(waar je ook mafia wars kunt spelen), maar krijg daar juist irritanta mailtjes van....
28-08-2009, 19:31 door Anoniem
ik ook het is vervelend kan er its aan gedaan worden
01-09-2009, 08:08 door Anoniem
kan iemand mij vertellen hoe ik me definitief kan afmelden ik word echt ziek van tagged
23-10-2009, 18:37 door Anoniem
Ik ben op tagged geweest en dacht daar een leuke man te leren kennen.
Heel veel leuke chats gehad tot midden in de nachtel kaar bellen
Hij zou uit florida moeten komen en zit voor zijn werk in nigeria lagos adres en al gekregen<dacht ik dus
Dus ik ben bij vinden .nl gaan zoeken naar die <aardige man>
naam bestaat ja ook op het adres wat ik kreeg alleen leeftijd klopte niet.
Tot hij me zei dat hij graag naar nederland wilde komen ,en hij mij vroeg of die geld kon lenen.
Nee dus ik meteen gezegt dat ik het niet vertrouwde.
Heeft hij me wel ik weet niet hoe vaak me gebelt,dat ik niet eerlijk ben ect...
teleoontjes bleven komen,uiteindelijk nam ik niet meer op
Nu vraag ik me af is er nu niet niemand die hier iets aan kan doen.
Hier gaat het om Myles Morgan uit florida????????
06-11-2009, 18:03 door Anoniem
Het is niet alleen tagged maar nu badoo ook al.
Zo kom ik in contact met een leuke man die blijkt foto's te sturen naar mij,
van de wel bekende americaanse Majoor Kenneth Preston....
Natuurlijk ben ik iemand die eerst even kijkt op google of ze bekent zijn.
zodoende kom ik er achter dat de wel bekende Kenneth Preston dat is op de foto.
Jongens dit moet toch niet kunnen....
Hier moet iets aan gedaan worden hoor.....
06-11-2009, 20:09 door Anoniem
Door Anoniem: op tagged stond er een zekere bill james met profiel,ik kreeg kontakt met die man,hij was een zakenman tot die mij op een dag geld vroeg omdat hij in het buitenland op reis was en een slechte bankkaart bij zich had.Ik ging terug op tagged zien en wat merkte ik dat het profiel van deze man menig maal op tagged stond met verschillende leeftijden bij zijn profiel en andere woon plaatsen.

anoniem
dat is een notoire scammer, die de identiteit van een amerikaan aanneemt, aan zijn taalgebruik echter, kun je merken, dat ie Nigeriaan is....wat je zou kunnen doen is op www.pigbusters.net kijken. Dit is een site waar betrapte en als scammer bekend staande mensen zichtbaar zijn, met voorbeelden van door hun gebruikte profiel foto's, namen, email teksten en email adressen....als degene waar je mee chat met die bewuste naam, of foto of email adres op deze site staat geregistreerd, weet je in elk geval 100% zeker, dat je met een scammer te maken hebt....komt iemand niet voor op Pigbusters, is ie nog steeds niet per definitie betrouwbaar, misschien heeft nog niemand hem als scammer gerapporteerd!!! Dus ten allen tijde op je hoede blijven en wat er ook gebeurt GEEN GELD GEVEN!!!!!!
een andere site, die ongeveer hetzelfde doet, is www.romancescam.com, alleen deze heeft als extra een gratis test dmv vragen, die je kunt beantwoorden, die houvast geven bij het bepalen of je contact 'verdacht' is of niet, die geven ook tips waar je op moet letten en waar je scammers aan kunt herkennen.....twee absolute aanraders dus!! Pas goed op jezelf, een gewaarschuwd mens telt voor twee...;-)
19-11-2009, 00:49 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben op tagged geweest en dacht daar een leuke man te leren kennen.
Heel veel leuke chats gehad tot midden in de nachtel kaar bellen
Hij zou uit florida moeten komen en zit voor zijn werk in nigeria lagos adres en al gekregen<dacht ik dus
Dus ik ben bij vinden .nl gaan zoeken naar die <aardige man>
naam bestaat ja ook op het adres wat ik kreeg alleen leeftijd klopte niet.
Tot hij me zei dat hij graag naar nederland wilde komen ,en hij mij vroeg of die geld kon lenen.
Nee dus ik meteen gezegt dat ik het niet vertrouwde.
Heeft hij me wel ik weet niet hoe vaak me gebelt,dat ik niet eerlijk ben ect...
teleoontjes bleven komen,uiteindelijk nam ik niet meer op
Nu vraag ik me af is er nu niet niemand die hier iets aan kan doen.
Hier gaat het om Myles Morgan uit florida????????
19-11-2009, 00:52 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben op tagged geweest en dacht daar een leuke man te leren kennen.
Heel veel leuke chats gehad tot midden in de nachtel kaar bellen
Hij zou uit florida moeten komen en zit voor zijn werk in nigeria lagos adres en al gekregen<dacht ik dus
Dus ik ben bij vinden .nl gaan zoeken naar die <aardige man>
naam bestaat ja ook op het adres wat ik kreeg alleen leeftijd klopte niet.
Tot hij me zei dat hij graag naar nederland wilde komen ,en hij mij vroeg of die geld kon lenen.
Nee dus ik meteen gezegt dat ik het niet vertrouwde.
Heeft hij me wel ik weet niet hoe vaak me gebelt,dat ik niet eerlijk ben ect...
teleoontjes bleven komen,uiteindelijk nam ik niet meer op
Nu vraag ik me af is er nu niet niemand die hier iets aan kan doen.
Hier gaat het om Myles Morgan uit florida????????
Het gaat hier naar grote waarschijnlijkheid om een scammer uit Nigeria
21-11-2009, 12:20 door Anoniem
Door Anoniem: ik heb er geen 1 ontvangen moet ik eerlijk zeggen en ik vind tagged wel een goede site, maar ik krijg wel mailtjes van facebook terwijl daar heb ik geen account en krijg er wel meerdere van verschillende sites waar ik niks mee heb maar met tagged heb ik geen enkel mailtje gekregen toch wel raar dat die andere 20 miljoen mensen dan niet zo een bericht hebben gehad maar ja we zullen zien wat er waar of niet waar is


Ik heb precies hetzelfde zoals jij het beschrijft. Ook nooit mailtjes gehad, tenzij je het aanzet natuurlijk, dan krijg je wel mailtjes. Over vriendenverzoeken, en een nieuw bericht, maar nooit een bericht gekregen van: meld je nu aan om je prive foto's te bekijken of iets dergelijks.

Zelf heb ik meerdere accounts van msn, om diverse redenen, en deze staan allemaal bij elkaar in de lijsten. Dus ook heb ik op mijn andere accounts niet zulke maitljes gehad!

Ik weet niet waar dit allemaal vandaan komt:S
Van mijn kant geen klachten richting Tagged, maar juist complimenten!!!

Cars

Nickname: Cars0mac
18-01-2010, 18:25 door Anoniem
ik heb tagged maar heb nog nooit zon mailtjes gekregen ik heb er niet zon lastvan
23-01-2010, 19:47 door Anoniem
whahaha wtf wqie gaat nou eeen vent zoekn op tagged life-less xd ?????? kom op man xd tagged is gwn de beste chat sitte :) ik krijg elke dag 20 berichten van chickies enzo :)
25-01-2010, 13:16 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb sinds een week reeds telkens virus meldingen als ik tagged kom heb dit nooit eerder meegemaakt
ik heb ook een virus van mensen van tagged kan niet een meer op mijn msn hebben een valse scherm er bij mij op gezet ales moet van mijn pc gewist worden al mijn gevens moeten er af mooi balen
30-01-2010, 11:24 door Anoniem
wie kan me dan vertellen hoe je onder Tagged uit komt ?
18-02-2010, 20:22 door Anoniem
Ik heb geen flauw idee waar ze het over hebben, maar ik word regelmatig aangesproken door engels sprekende meiden die zich aangesproken voelen door mijn profiel. yea right. En zodra ik een mailtje krijg wat ik niet vertrouw, dan wis ik het.
Maar het mooiste vind ik, dat moeten jullie toegeven, dat ik zoek dan vrouwen via match. Ik krijg dan regelmatig mannen. HALLO, spreken ze allemaal geen engels?
Zijn ze verbouwd.
Maar ik heb
29-07-2010, 10:32 door Anoniem
Ik kan sinds vandaag niet op tagged,als ik vanuit mijn email door link kriijg ik witte pagina,ook als ik gewoon via tagged.com probeer in te loggen.Zelfs geprobeerd via tagged search,ook via daar kom ik niet op mijn tagged site. Is er iemand die weet wat ik nu moet doen.
29-07-2010, 17:13 door Anoniem
Gisteren avond rond 23:00 uur nog op geweest, ik heb nu ook alleen maar een witte balk..
Zouden ze eruit liggen???
04-09-2010, 00:13 door Anoniem
Hallo weet iemand hoe je tagged via de mail kan bereiken?

Groet Stef
06-05-2012, 22:19 door Anoniem
vind je op tagged bij contacten
29-07-2013, 18:25 door Anoniem
ik kan ook sinds vanmorgen 29-07-2013..ook niet meer comments van Tagged ontvangen..en ik wil wel graag willen weten waarom..kan ook niet met mijn email adderes inloggen..dit is geblokkeerd .hoe zo kan Tagged zo iets niet herstellen...zitten zij dar te slapen of geld te tellen...wie weet meer.gr!
01-02-2015, 20:59 door Anoniem
Door Anoniem: Toen ik een art gallery in the US mailde, kreeg ik een paar dagen later ineens een mail van Tagged dat er foto's waren gestuurd, en of ik even mijn mail wachtwoord en gebruikersnaam op wilde geven.
Daar trappen we niet in natuurlijk, maar ik wordt nog wel steeds elke dag gemaild met de vraag om te reageren op mijn alerts. Erg irritant en gevaarlijk. Die mensen moeten ze opsluiten, stelletje criminelen. En weet je wat het ergste is: dat het van die puistekoppies zijn die op straat niet eens iemand in zijn ogen durft te kijken omdat ze daar te bang voor zijn.
Tuig !!!

Verschrikkelijk irritant, ik krijg elke dag meer en meer mails van die site, terwijl er nergens een mogelijkheid is om uit te schrijven, wat volgens de Europese wetgeving wel degelijk verplicht is! Met andere woorden criminele praktijken.

Daar komt dan nog eens bij dat ik een fervent tegenstander ben van Facebook en dergelijke ...

Dus helemaal ergerlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.