image

Kort: Norton herkent SirCam niet, 'Virusschrijvers moeten dood', Zwitsers kraken ISP, Adobe bindt in, FBI moet rapporteren over gebruik Carnivore

woensdag 25 juli 2001, 11:32 door Redactie, 2 reacties

Norton Antivirus for Gateways herkent het SirCam virus niet, doordat het virus 'niet aan de standaarden voor het verzenden van email voldoet'. Een update is in de maak.

'Virusschrijvers moeten dood', was gisteren de genuanceerde mening van ZDnet redacteur David Coursey. In zijn column van vandaag komt hij er nog eens op terug.


Een stel Zwitsers heeft de grootste ISP van dat land, Swissonline gekraakt en een groot aantal wachtwoorden, waaronder die van een aantal buitenlandse ambassades, buitgemaakt. De krakers hadden maanden toegang tot onder andere alle mail die via de ISP verstuurd of ontvangen werd.

Na publiek protest heeft softwarebedrijf Adobe de aanklacht tegen de Russische programmeur Dmitry Sklvarov ingetrokken. Adobe had de Rus eerder aangeklaagd wegens het kraken van de beveiliging van eBooks.

De FBI moet gaan rapporteren over het gebruik van het controversiele Carnivore systeem voor het aftappen van email.

Reacties (2)
25-07-2001, 20:30 door Anoniem
Vreemd dat David Coursey in zijn column zegt dat zijn versie van Norton Antivirus gelukkig slimmer was dan de virusschrijvers en hem voor onheil behoedde. Zeker als het eerste item in hetzelfde blok juist aangeeft dat datzelfde pakket voor Gateways het betreffende virus niet eens herkende. Zou Norton deze producten niet gelijk houden?
27-07-2001, 09:50 door sjonniev
Voldoet het virus wel aan de standaarden voor het verzenden van virussen?
:D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.