image

Opt-out voor elektronisch patiëntendossier

vrijdag 31 oktober 2008, 09:25 door Redactie, 43 reacties

Elke Nederlander krijgt morgen een brief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat zijn medische informatie in het elektronisch patiëntdossier wordt verzameld, tenzij de burger hier bezwaar tegen maakt. De gegevens in het dossier zijn straks toegankelijk voor huisartsen, apothekers en medische specialisten in het ziekenhuis en moet ervoor zorgen dat die meer over de patiënt weten. Dat is nu niet het geval, zodat men bijvoorbeeld niet weet welke behandeling men in het verleden heeft gehad of welke medicijnen worden gebruikt. Daardoor zouden er elk jaar 1200 mensen sterven en belanden er 19.000 in het ziekenhuis.

Volgens het ministerie is het systeem niet te kraken en kan men medici die het misbruiken uit het ambt zetten. Dokters die het systeem gebruiken moeten eerst de burger toestemming vragen, voordat andere zorgverleners de gegevens mogen inzien. Naast het zelf bekijken van het dossier, kunnen burgers straks ook zien welke zorgverleners wanneer zijn gegevens hebben bekeken.

Mensen die niet willen dat anderen in hun dossier kunnen grasduinen kunnen op twee manieren bezwaar maken. De eerste is de medische gegevens bij de zorgverlener af te schermen. Die zijn verplicht om hieraan mee te werken. De afgeschermde gegevens in het dossier kunnen dan niet door andere zorgverleners ingezien of opgevraagd worden via het elektronisch patiëntdossier. De andere optie is het afschermen van alle medische gegevens voor alle zorgverleners. Hiervoor moet men een bezwaarformulier invullen. Het ministerie adviseert mensen die dit formulier invullen om dit eerst met de huisarts te bespreken. Daarnaast verwacht Minister Klink van Volksgezondheid dat niet veel mensen dit zullen doen.

Reacties (43)
31-10-2008, 09:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-10-2008, 09:58 door Anoniem
Vertrouw de overheid. Ze hebben het beste met je voor.
31-10-2008, 10:07 door Anoniem
Volgens het ministerie is het systeem niet te kraken en kan men medici die het misbruiken uit het ambt zetten.

Niet te kraken is ook helemaal niet nodig als een medici zijn bevoegdheid kan misbruiken.
Of iets niet te kraken is is in dit geval een loze uitlating, aangezien de veiligheid valt of staat met de gebruikers van het systeem..
31-10-2008, 10:17 door Lamaar
Wat een naïeve stelling van het ministerie: het systeem is niet te kraken! Weer moeten we dus wachten op de eerste kraak van een paar studenten en dan gaan we het achteraf alsnog doordrukken met de mededeling dat het allemaal wel zal meevallen.

Wie helpt ons in hemelsnaam eens van dit kabinet van krukken af! En dat moet beloond worden met 10% loonsverhoging? Je moet toch maar durven.
31-10-2008, 10:24 door WhizzMan
Je hoort aan alle kanten van mensen die met het systeem werken of die de techniek er achter beheren, dat het zo lek als een mandje is. Ik vind het een buitengewoon zorgwekkende ontwikkeling en zal mijn gegevens dan ook niet in die database op laten nemen. De naiviteit dat het een onkraakbaar systeem is terwijl er zo'n 100.000 mensen in Nederland zonder voorafgaande toestemming in de medische dossiers van iedere nederlander kunnen rondsnuffelen is werkelijk niet van deze tijd. Ook al zou het onkraakbaar zijn, bij die 100.000 personen is er altijd wel een aantal die foute dingen van plan is, de wet van grote getallen alleen al geeft aan dat hier zwaar misbruik van gemaakt gaat worden.
31-10-2008, 10:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-10-2008, 10:31 door Anoniem
Zijn zorgverzekeraars ook "zorgverleners"?

Kun je ook voorkomen dat bepaalde "zorgverleners" er niet in kunnen kijken, of is het alleen mogelijk om voor iedereen of niemand te kiezen?

Worden artsen ook verplicht om dit dossier bij te werken, of kunnen die gewoon doorgaan met elk hun eigen systeem te blijven gebruiken?
31-10-2008, 11:04 door Anoniem
Kan een patient zelf ook zijn/haar dossier inzien?
31-10-2008, 11:12 door Anoniem
Ideetje voor onze EPDers:
Geef elke nederlander de vrijheid om zelf over zijn gegevens te beschikken. Wie dit niet wil of kan, valt terug op de bovenstaande situatie.

Geef de privacy freaks onder ons de mogelijkheid om zelf de autorisatietabel van zijn eigen dossier te beheren. Ga je met een nieuwe zorgverlener in zee, dan kun je hem zelf toegang geven. Elke zorgverlener heeft de mogelijkheid om bij levensbedreigende situaties elk dossier te openen (toegang verlenen na een autoongeluk kan wat lastig zijn...), maar bij misbruik kan ontzetting uit het ambt het gevolg zijn. Elke nederlander kan via zijn eigen toegang zien welke arts op welk moment toegang heeft gehad tot zijn dossier. De nederlander heeft via Digid toegang tot zijn dossier of dat van minderjarige kinderen (of overjarige ouders :-)....

Hoe moeilijk kan het zijn?
31-10-2008, 12:20 door Anoniem
Dus als ik het goed lees zie ik dat men alleen bezwaar kan maken tegen het delen van gegevens met derden, maar dat de gegevens hoe dan ook in het EPD worden opgenomen.

Ik hoopte eindelijk is zo'n maatregel te kunnen weigeren =/
31-10-2008, 13:42 door Anoniem
De exposed php 4.3.9 op http://www.infoepd.nl/ is wel erg oud en lek. Als dezelfde charlatans die dit hebben goedgekeurd het EPD zelf ook hebben getest, ben ik blij dat mijn formulier morgen de bus op gaat.
31-10-2008, 15:05 door Anoniem
Misschien een idee om om de volgende vraag bij EPD neer te leggen via http://www.infoepd.nl/informatiepunt_com/contact.php


L.s.,

Heeft u overwogen om patienten zelf (bijv via Digid) toegang te geven tot het dossier en patienten die dit willen zelf de mogelijkheid te geven om de autorisaties van hun dossier te beheren? Of om patienten toegang te geven tot de audittrail die aangeeft welke zorgverleners allemaal hun dossier hebben opgevraagd?

Ik ga een bezwaarformulier indienen, niet omdat ik niet geloof in een centraal dossier, maar omdat ik niet vertrouw in de controle door een overheidsorgaan op de toegang tot mijn privacygevoelige gegevens. Het lukt de overheid niet om justitiedossiers controleerbaar af te sluiten, dus wat geeft mij de zekerheid dat dit binnen de zorg beter zal verlopen? Zodra EPD mij hier persoonlijk meer controle over geeft participeer ik graag.

mvg......
31-10-2008, 18:40 door Anoniem
iedereen die wil kan inzage krijgen, zit standaard bij de mogelijkheden in...
de manier waarop weet ik ook nog niets van.

het eerste wat ik doe is de hele zooi voor iedereen blokkeren, al is het alleen maar omdat dit zomaar bepaald word zonder te vragen of ik deze gegevens wel "openbaar" wil hebben...

andere redenen zijn dat ik niet wil dat mijn dossier straks bv. ook in de google cache zit, en elke dienst van elk land daar in kan zitten neuzen...

en daarnaast heb ik er ook nog eens in zijn geheel geen vertrouwen in, er hoort op mijn papieren dossier bv een rode sticker te zitten dat ik allergisch ben voor bepaalde medicatie, en dat probeer ik die mensen al 10 jaar aan het verstand te krijgen, en heb er dus ook heel erg weinig vertrouwen in dat het in zo'n electronisch dossier ineens wel voor elkaar zal zijn... (deze allergie is juist in het ziekenhuis vastgesteld, maar daar is het altijd bij gebleven, ik heb zelfs jaren later die medicatie toegediend gekregen in hetzelfde ziekenhuis, waar mijn dossier dus ook was)
31-10-2008, 18:50 door prikkebeen
Morgen het formulier meteen maar op de bus. Alles waar de overheid bij betrokken is heeft al jaren problemen gegeven, met name op ICT gebied.
Als er straks een of andere huisarts of zorgverlener met een geïnfecteerde pc in de database zit te grasduinen staat alles in no time op het internet.

Het iedee van de poster hierboven vind ik een goede. Ik zou er persoonlijk dan nog aan toevoegen willen dat je bij een arts of een andere zorgverlener zelf je ID mag intypen en de mogelijkheid moet hebben om het eenmalig te doen. Ook mag degene die toegang wil/moet hebben er voor tekenen om eventele opgelopen schade door b.v. een lek het uit eigen zak te betalen.

Ik ben deze regering meer dan zat, maar de volgende zal het allemaal nog wel bonter maken.
31-10-2008, 20:07 door Anoniem
Het EPD is geen centraal dossier. Het is een gedistribueerd systeem, waarbij alle patiëntinformatie bij de daarvoor verantwoordelijk zorgaanbieder blijft.
En als ik mij niet vergis werkt men op dit moment inderdaad aan toegang voor de patiënt tot zijn eigen gegevens via Digid 'zekerheidsniveau hoog'. Zover is het echter nog niet, en daarom kan het op dit moment alleen via de eigen zorgverlener die de informatie uit zijn/haar systeem haalt.
31-10-2008, 21:01 door Anoniem
Hoop "gelul" (sorry redactie kan het niet anders uitdrukken) om niks.
De minister werkt te ver vooruit met die brieven, we praten hier over iets wat nog niet bestaat en waarvan er tot op heden alleen nog maar ideeen over bestaan. Er is nog niet eens een concreet plan om het vorm te geven dus ik snap helemaal niet waarom die minister nu al moet gaan lopen blairen met die brieven.
01-11-2008, 00:55 door Anoniem
Prikkebeen slaat de spijker op de kop. Het gaat er niet om wie er officeel toegang hebben, maar om de difusiteit van de beveiliging van de toegangspunten. Is er iemand op de hoogte of hier in het kader van dit project regels voor zijn gesteld, en of en hoe die gecontroleerd worden?
01-11-2008, 02:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-11-2008, 10:40 door Anoniem
Invullen die hap!
01-11-2008, 12:11 door Anoniem
Het formulier heb ik nog niet gekregen, maar die gaat zeker opgestuurd worden. Onze overheid icm. ICT staat garant voor problemen ( DigiD ? OV Chip ? Stemcomputers ? ). Vertrouwen op dit punt is er bij mij simpelweg niet.

Zoals anderen al zeggen: Als zoiets er al komt zal ik zelf inderdaad inzage moeten kunnen krijgen in het dossier, wie er op welk moment in het dossier heeft gekeken en zelf kunnen bepalen wie er toegang heeft.
01-11-2008, 13:58 door Anoniem
Als men mijn gegevens nodig heeft, belt men mijn huisarts maar.
Ik zal het formulier dus ook gaan invullen.
01-11-2008, 14:10 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-11-2008, 14:57 door dim
Ik heb de brief vandaag in de bus gehad, en er zit al een bezwaarformulier bij. Ik heb gelijk het formulier ingevuld en opgestuurd. Ik zie echter, zoals Anoniem hierboven al opmerkte, dat je alleen maar bezwaar maakt tegen het *inzien* door allerlei rare snuiters, en niet dat je hiermee kunt aangeven dat je *uberhaupt* niet opgenomen wilt worden.

Kan iemand hier duidelijkheid over verschaffen? Mijn vermoeden is dus:
* Iedereen wordt opgenomen, of je het nou wilt of niet.
* Je medische doopceel gaat erin, of je het nou wilt of niet.
* Je bezwaarschrift betekent dat officieel bepaalde mensen niet bij je gegevens zouden moeten kunnen (famous last words), maar dat zal in de praktijk wel weer niet zoveel voorstellen.
* Verder zullen overheidsambtenaren zoals politie, justitie en de geheime diensten natuurlijk altijd overal bijkunnen, hoeveel bezwaarformulieren je ook instuurt.

Wat ook wel frappant is aan het bezwaarformulier zelf, zijn de volgende dingen:
* Als ik het formulier open, waarschuwt Acrobat: "This document contains JavaScripts". Dat geeft alvast een heel fijn veilig gevoel... :)
* Je kunt geen ingevulde data opslaan, dat is uitgezet met Acrobat's zeer eenvoudig te kraken "beveiliging". Ook erg handig.
* Er staat in het formulier: "Door het bezwaarformulier te ondertekenen geeft u ook toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in het kader van de wet bescherming persoonsgegevens". Dat klinkt wel heel erg als een catch-22: "om te voorkomen dat uw gegevens opgeslagen gaan worden, moet u ermee akkoord gaan dat uw gegevens opgeslagen worden" :P
01-11-2008, 15:45 door prikkebeen
Heb het formulier wel gekregen en meteen ingevuld. Die smerige vrekken hebben er niet eens een enveloppe bij gedaan. Ik vind het gewoonweg schandalig dat het uberhaupt geen opt in is en dat je niet aan kunt geven dat je helemaal niet in die database wilt komen te staan. Zo bestaat het gevaar nog dat alles op het net komt te staan, net zoals alle (overheids) databases natuurlijk.
Als eenmaal de database compleet is is er vast wel iemand die het boetekleed aan wil trekken als de hele zooi ergens op het net 'gelekt' wordt. De commercie kan ons dan meteen mooi bestoken met reclame en allerlei andere rommel van dien.
Ook identiteits diefstal komt in mij op, evenals grote blunders in al die instellingen.
Ik hoop dat het formulier massaal teruggestuurd wordt en dat de Tweede Kamer de hele handel afkeurt.
Als we dan later ook nog allemaal gechipped worden, net als vee, hebben de boven ons gestelden helemaal hun zin. En ja, ik ben woest.
01-11-2008, 17:35 door Anoniem
Door prikkebeen
Als we dan later ook nog allemaal gechipped worden, net als vee, hebben de boven ons gestelden helemaal hun zin. En ja, ik ben woest.
nog een paar jaartjes gedult, dan krijg je dat gewoon zomaar van onze regering, voor niets ;)
maar je moet je ook afvragen of het zo ver hoeft te komen, bv ik koop een spijkerbroek bij een grote winkelketen, die betaal ik met de pinpas, en die broek doe ik aan, nu zit er een rfid chip in die broek waarmee ik dan ook al redelijk uniek te volgen ben, draag ik 3 of meer kledingstukken die met 1 pinpas gekocht zijn dan is er een hele grote kans dat ik ood de eigenaar van die pas ben, en zo is het cirkeltje weer rond (rfid is ook klein genoeg om het gewoon door het eten te gooien, elke dag 1 chipje opeten en je bent ook "gechipt")

ontopic, ik zal de brief even heel erg goed doornemen, maar wat zeker is is dat je het opt out form ingevuld terugkrijgen!
01-11-2008, 19:01 door Anoniem
Bij mij komt het over als de registratie verplichtingen van de tweede wereldoorlog. Als slachtoffer daarvan weiger ik hier aan mee te doen. George Orwell krijgt alsnog zijn gelijk met zijn boek 1984! Ik vind het doodeng.
Hoe kunnen we voorkomen dat de overheid toch de informatie van ons in die database zet? Is het mogelijk een landelijke handtekening actie te organiseren? In de 70er jaren was er een volkstelling, als je weigerde daar aan mee te werken zou je een proces aan je broek krijgen. Heb toen geweigerd, er kwam wel een brief van justitie maar verder nooit meer wat gehoord. Ben het met de meeste bovestaande reacties eens en "prikkebeen" heeft gelijk , het is inderdaad belachelijk dat er geen antwoord enveloppe bij zit.
Channa Walvisch
01-11-2008, 19:02 door Anoniem
"Al uw medische gegevens afschermen

U kunt er ook voor kiezen al uw medische gegevens af te schermen voor alle zorgverleners.

Zorgverleners kunnen dan uw medische gegevens niet kunnen inzien

en betrekken bij uw behandeling.


Ze kunnen nog niet eenz kunnen nederlansz kunnen sgrivun..

vertrouwd u hun met uw gegevens?
01-11-2008, 19:08 door Anoniem
Door AnoniemHoop "gelul" (sorry redactie kan het niet anders uitdrukken) om niks.
De minister werkt te ver vooruit met die brieven, we praten hier over iets wat nog niet bestaat en waarvan er tot op heden alleen nog maar ideeen over bestaan. Er is nog niet eens een concreet plan om het vorm te geven dus ik snap helemaal niet waarom die minister nu al moet gaan lopen blairen met die brieven.

Ach gewoon om alvast even in kaart te brengen wie de 'probleem gevallen' zullen worden ?

Lijkt paranoia, zij zijn ook maar 'uitvoerders' maar de tijd zal het leren.
Alleen, moet je daar op wachten?
01-11-2008, 19:33 door Heintje
Krijgt George Orwell alsnog gelijk met zijn boek 1984? Ik vind het doodeng.

Misschien moeten we een handtekeningactie beginnen? In de 70e jaren was er een volkstelling waar je verplicht aan mee moest doen. Als je weigerde zou je een proces aan je broek krijgen. Ik was één van de weigeraars, heb wel een brief van Justitie ontvangen maar verder nooit meer wat gehoord.
Het is te gek voor woorden dat zo maar iedereen straks je medisch dossier in kan kijken. Als er codes zijn te kraken kunnen ook onze gevegens door onbevoegden worden gekraakt. Als 72 jarige maak ik mij grote zorgen hierover, Doet mij denken aan '40-45' ! Veel van wat ik zou willen zeggen is hierboven al gezegd, en ja, ik vind het ook belachelijk dat er geen antwoord enveloppe is bijgestuurd.
01-11-2008, 20:04 door Anoniem
Nee mevrouw, volgens het systeem bestaat u echt niet. U zegt van wel? Nou, u staat niet in het patienten systeem en dus kan u niet bestaan. Dat systeem liegt echt niet hoor. Wat zegt u? U heeft ooit in 2008 aangegeven dat u niet in het systeem wil staan? Ik zal maar niet vragen waarom, maar dat is natuurlijk heeeeeeeeel erg niet slim. Dan kan de arts u natuurlijk niet helpen want dat gaat dan veel en veel te veel tijd en geld kosten. Dat is ooit in 2013 een keer besloten en toen is voor iedere weigeraar alsnog een elektronisch dossier gemaakt waar iedereen bij kan. Beetje hetzelfde als die ov-chipkaart he, op een gegeven moment heeft u niets meer te willen hoe we met u en uw gegevens om gaan. Dus veel plezier met uw gebroken been, we laten u hier op straat liggen en waag het niet om ons weer te roepen want dat kost ons veel te veel tijd en geld.
01-11-2008, 21:39 door Anoniem
het is overduidelijk dat de overheid alles doet om het terugsturen zo onaantrekkelijk mogelijk te maken.
om een bezwaarformulier voor een kind in te vullen moet je nb naar het gemeentehuis om een uittreksel uit het geboorte register te gaan halen !! ik ga het zeker doen , maar ergerniswekkend is het wel.
kan iemand mij uitleggen waarom voor een kind een BSN niet genoeg is ?
als het niet mijn kind is , hoe zou ik dan het BSN kunnen weten ?

en dan iets anders: ik ben nu bezwaar aan het maken tegen een wet die er nog niet is ..?? tikje prematuur meneer klink.
02-11-2008, 03:30 door Anoniem
Zaterdag krijgt iedereen een brief van minister Klink over het elektronisch patiëntendossier. Daarin vraagt hij mensen voor 15 december bezwaar te maken tegen het aanmaken van een dossier, waarin hun medische gegevens worden bijgehouden en inzichtelijk zijn voor artsen of specialisten die hun behandelen. Het wetsvoorstel hierover is echter nog niet besproken in de Tweede Kamer.


ff wachten nog lijkt me?
02-11-2008, 09:03 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-11-2008, 12:14 door Anoniem
Onderstaande e-mail heb ik verstuurd naar de diverse kamerfracties.
Ben benieuwd naar de reacties...
(tip: misschien zelf ook een dergelijke mail sturen?)

--------

Beste,

Vandaag heb ik de mailing van Ministerie van VWS ontvangen m.b.t. EPD.
De bedenkingen die ik heb over dit systeem zal ik achterwege laten.
Daar gaat het niet over...

Mijn vragen zijn:

1.
Door het ondertekenen van het bezwaarformulier moet ik toestemming verlenen
om 'mijn persoonsgegevens te verwerken'..(zie Bezwaarformulier EPD)
Als ik het goed begrijp moeten mijn gegevens worden verwerkt als ik bezwaar
aanteken tegen het verwerken van mijn gegevens? Hier ben ik de weg kwijt.
Waar kan ik opheldering krijgen?

2.
De 2e paragraaf van de brief met de zin: "daarna kan het landelijk EPD verplicht
worden ingevoerd,"
Kan ik hier uit opmaken dat mijn vrijwillige keuze slechts tijdelijk is?

3.
Waar kan ik betrouwbare informatie vinden over de toegankelijkheid die ik
heb tot mijn gegevens en welke gegevens voor instanties toegankelijk zijn?

4.
De kosten om gebruik te maken van de opt-out regeling voor het EPD kan zo'n
30 a 40 euro gaan kosten + de nodige tijd om de noodzakelijke uittreksels
geboorteregister te krijgen.
M.i. is dit dermate drempelverhogend dat er sprake is van indirecte dwang. Met name voor de gezinnen die dit niet kunnen betalen. En dat voor een project dat duidelijk nog in de kinderschoenen staat. Wat is hierin het standpunt van uw partij?

Bij voorbaat dank voor het in behandeling nemen van mijn vragen.

Met vriendelijke groet,
02-11-2008, 17:15 door prikkebeen
@12:14 door Anoniem

Goed idee! Echter, ik heb elders gelezen dat het a.s. dinsdag al behandeld wordt door de Tweede Kamer. Dat is dus ruim vóór de sluitingsdatum van de bezwaarprocedure. Men omzeilt dus met de besluitvoering de (hopelijk) grote aantallen bezwaren om zo het publiek geen keus meer te geven om te protesteren dan wel de Tweede Kamer te laten merken dat (een (groot) deel van) het volk het er niet mee eens is. Een rattenkabinet en dito volksvertegenwoordiging.

Het is denk ik een kwestie van tijd voor er ook usb sticks e.d. op straat liggen met gegevens van patiënten.
03-11-2008, 08:57 door Anoniem
Org. BerichtVolgens het ministerie is het systeem niet te kraken en kan men medici die het misbruiken uit het ambt zetten.

Gelukkig hebben politie en justitiein het verleden al laten zien dat mensen die dagelijks met gevoelig materiaal te maken hebben dat zonder problemen kunnen (Yeah right!). Dus die misbruik zal er niet komen; je kan immers uit je ambt gezet worden (En daarna ga je gewoon bij de pharmaceut aan het werk waar je die info al maanden aan verkocht).

Maar gelukkig begrijpt onze overheid "beveiliging" en hoeven we dus niet bang te zijn dat dit waarheid wordt; mocht je toch bang zijn dan type je bij google.com (de engelse dus): epd bezwaar. De eerste hit gaat dan naar:
http://www.infoepd.nl/informatiepunt_com/bezwaar.php
Wat gelukkig (veiligheid begint aan het begin) wordt geredirect naar een https site. Dan zijn die tonnen voor pki overheid toch niet voor niets geweest... of had dit self-signed cert tot 2018! ook goedkoper gemaakt kunnen worden?
03-11-2008, 12:14 door Lamaar
Door Anoniem
Volgens het ministerie is het systeem niet te kraken en kan men medici die het misbruiken uit het ambt zetten.

Niet te kraken is ook helemaal niet nodig als een medici zijn bevoegdheid kan misbruiken.
Of iets niet te kraken is is in dit geval een loze uitlating, aangezien de veiligheid valt of staat met de gebruikers van het systeem..
EEN medici? Niet opgelet op de basisschool?
03-11-2008, 12:27 door Anoniem
Het volgende lijkt me erg dom. Waarom is dat commentaar trouwens anoniem geplaatst?

Vrijdag,09:58 doorAnoniem
Vertrouw de overheid. Ze hebben het beste met je voor.
03-11-2008, 12:59 door Anoniem
Natuurlijk maak ik bezwaar de sites van de overheid en hun servers zijn makkelijke prooien men denkt het op orde te hebben maar dat is niet zo, men gaat zeer onzorgvuldig om met gegevens en je privacy is serieus in gevaar als men iets wil weten dan neemt men maar contact met me op maar ik ga niets openbaar stellen voor andere zorgverleners.
03-11-2008, 14:45 door Anoniem
De brief lag in de bus met als adressering: De bewoner(s) van {ADRES}.
Uit voorgaande ervaringen heb ik geleerd dat een niet aan een persoon gericht schrijven juridisch geen waarde heeft.
Volgens mij is dus deze aktie onwettig.
Immers ik geef toestemming voor een normaal niet toegestane toestand, het vrijgeven van mijn persoonlijke gegevens als ik geen antwoord geef.
Over het beschikbaar stellen van je organen is steeds gezegd dat het op deze manier, toestemming tenzij , juridisch niet kan.
Dan kan dit op deze wijze helemaal niet.
03-11-2008, 15:18 door Anoniem
BIG BROTHER WATCHING YOU met hoofdletters!
-OV-chipkaart
-GSM (ga de grens maar over en je krijgt een sms)
-Kilometerheffing
-en nu wordt daar EPD aan toegevoegd, wat heet door de strot geduwd.
Ook ik ga het bezwaarschrift invullen en kopieën rijbewijs maken, te belachelijk voor woorden.
Hier heeft niemand om gevraagd.

Door AnoniemDe brief lag in de bus met als adressering: De bewoner(s) van {ADRES}.
Uit voorgaande ervaringen heb ik geleerd dat een niet aan een persoon gericht schrijven juridisch geen waarde heeft.
Volgens mij is dus deze aktie onwettig.
Immers ik geef toestemming voor een normaal niet toegestane toestand, het vrijgeven van mijn persoonlijke gegevens als ik geen antwoord geef.
Over het beschikbaar stellen van je organen is steeds gezegd dat het op deze manier, toestemming tenzij , juridisch niet kan.
Dan kan dit op deze wijze helemaal niet.
04-11-2008, 11:00 door way
Door AnoniemDe brief lag in de bus met als adressering: De bewoner(s) van {ADRES}.
Uit voorgaande ervaringen heb ik geleerd dat een niet aan een persoon gericht schrijven juridisch geen waarde heeft.
Volgens mij is dus deze aktie onwettig.
Immers ik geef toestemming voor een normaal niet toegestane toestand, het vrijgeven van mijn persoonlijke gegevens als ik geen antwoord geef.
Over het beschikbaar stellen van je organen is steeds gezegd dat het op deze manier, toestemming tenzij , juridisch niet kan.
Dan kan dit op deze wijze helemaal niet.


Naja hier moet dus iedereen collectief hun ongenoegen over uiten!

Kijk de bezoekers van deze website zijn zich van enig gevaar benut, maar mijn familie, vrienden, etc. weten van niets!
Die zien dit en denken: Owja dat is wel leuk verzonnen.
Deze mensen moeten geinformeerd worden, zeg het tegen je buren, zeg het tegen je familie, zeg het tegen je vrienden, voordat wij het weten, inderdaad, big brother is watching us even more!
04-11-2008, 19:58 door Anoniem
Door AnoniemNee mevrouw, volgens het systeem bestaat u echt niet. U zegt van wel? Nou, u staat niet in het patienten systeem en dus kan u niet bestaan. Dat systeem liegt echt niet hoor. Wat zegt u? U heeft ooit in 2008 aangegeven dat u niet in het systeem wil staan? Ik zal maar niet vragen waarom, maar dat is natuurlijk heeeeeeeeel erg niet slim. Dan kan de arts u natuurlijk niet helpen want dat gaat dan veel en veel te veel tijd en geld kosten. Dat is ooit in 2013 een keer besloten en toen is voor iedere weigeraar alsnog een elektronisch dossier gemaakt waar iedereen bij kan. Beetje hetzelfde als die ov-chipkaart he, op een gegeven moment heeft u niets meer te willen hoe we met u en uw gegevens om gaan. Dus veel plezier met uw gebroken been, we laten u hier op straat liggen en waag het niet om ons weer te roepen want dat kost ons veel te veel tijd en geld.

Precies! Dit is een van die voorbeelden (zo'n Kafka-achtige toestand..) waar ik bang voor ben als ik ga invullen dat ik dit absoluut niet wil! kreeg ik de opmerking dat ik te 'wantrouwend' ben, dat '...het toch wel makkelijk is ...' Gezien het aantal reacties hier voel ik me tenminste een beetje gesterkt in mijn -eerste - reactie op die brief! Euphema
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.