image

Zelfvernietigende software voor mobiele telefoons

woensdag 5 november 2008, 10:29 door Redactie, 6 reacties

Het verliezen van een mobiele telefoon vol met vertrouwelijke data hoeft niet meer het einde van de wereld te zijn. Het bedrijf Virtuity dat eerder al kwam met zelfvernietigende software voor laptops, heeft nu ook een oplossing voor mobiele telefoons. Backstopp traceert via GSM en WiFi-netwerken gestolen of kwijtgeraakte mobiele telefoons bijna overal ter wereld. Als de telefoon eenmaal gelokaliseerd is, kan de software alle gevoelige data permanent verwijderen uit het geheugen en stuurt vervolgens een rapport met gegevens waar de telefoon zich bevindt en informatie over wat er is gewist.

Zodra gebruikers ontdekken dat hun telefoon kwijt is, kunnen ze hun Backstopp beheerder waarschuwen of zelf inloggen op het systeem om de data te laten vernietigen, wat via de standaarden van het Amerikaanse Ministerie van Defensie gebeurt. De software ondersteunt alle telefoons die op Windows Mobile draaien, omdat de meeste zakelijke applicaties hiervoor ontwikkeld zijn. Op dit moment wordt er gewerkt aan een versie voor Nokia’s Symbian. Eerder kwam ook het Russische Kaspersky Lab met een kill-SMS om gevoelige informatie op mobiele telefoons te verwijderen.

Reacties (6)
05-11-2008, 10:36 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-11-2008, 11:34 door Eerde
Als de telefoon eenmaal gelokaliseerd is, kan de software alle gevoelige data permanent verwijderen uit het geheugen en stuurt vervolgens een rapport met gegevens waar de telefoon zich bevindt en informatie over wat er is gewist.
Wat maakt het uit waar de tel zich bevindt ? En waarom zou je naar dat toestel een rapport sturen ?
Gelukkig alleen voor WM, denk eens in, iemand cracked de wrakke software en gaat gegevens wissen van deze en gene tel....... 't is een kwestie van tijd.
05-11-2008, 12:54 door Stephan078
Door Eerde
Als de telefoon eenmaal gelokaliseerd is, kan de software alle gevoelige data permanent verwijderen uit het geheugen en stuurt vervolgens een rapport met gegevens waar de telefoon zich bevindt en informatie over wat er is gewist.
Wat maakt het uit waar de tel zich bevindt ? En waarom zou je naar dat toestel een rapport sturen ?
Nee, de telefoon stuurt een rapport naar het hoofdkwartier, met de locatie waar de telefoon zich bevindt.
05-11-2008, 13:07 door Eerde
Slecht geschreven al men daar op doelt.
Maar als een tel zich meldt op het netwerk dan stuurt die tel/mobiel zijn emei nummer mee en de zendmastlokatie, buiten het mobiele nummer, dus wat is er nieuw aan. De NL politie stuurt ook sms-bommen naar gestolen tels.
05-11-2008, 18:02 door spatieman
dan moet je abo wel een internet abo erbij hebben, lijkt me imho
05-11-2008, 19:15 door prikkebeen
Ik vind het een mooi concept maar voor iemand die echt gericht een telefoon steelt waarvan die verwacht dat er voor hem/haar gevoelige gegevens op staan kan die gebruik maken van de tijd die tussen het moment van het bezit van de telefoon en de aangifte gebruik maken. De data is dan allang ergens anders veilig gesteld.
Verder is het zo dat moderne telefoons een geheugenkaartje bevatten waar veel gegevens op kunnen staan en als je die er even uithaalt heb je ook niets aan dit systeem. Je moet er dan ook niet 100% op vertrouwen dat je gegevens op deze manier veilig zijn. Voor een willekeurig gevonden telefoon is het wel mooi natuurlijk en het is beter dan niets.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.