image

Ook onschuldige burgers in Amerikaanse DNA-database

dinsdag 18 november 2008, 09:49 door Redactie, 10 reacties

De Amerikaanse staat Vermont is van plan om naast criminelen ook het DNA van mensen die alleen van een misdrijf verdacht worden permanent op te slaan. Volgens politici die achter het voorstel staan, moet de uitbreiding van de DNA-database de burgers tegen criminelen beschermen. Nu neemt men alleen het DNA van veroordeelde criminelen af, maar dat kan in de toekomst veranderen. Dan volstaat alleen een verdenking.

Privacyvoorstanders zijn fel tegen het voorstel en vinden het een schending van de privacy. Ook zijn ze bang dat onschuldige mensen op deze manier toch verdacht worden. Een DNA-expert liet afgelopen weekend nog weten dat de uitbreiding van de DNA-database het land op een glibberig pad brengt. De database in de staat Vermont bevat al het DNA van zes miljoen mensen, waarvan de meesten nog nooit wegens een misdrijf zijn veroordeeld.

Reacties (10)
18-11-2008, 09:54 door sjonniev
"als je niets op je kerfstok hebt, heb je toch niets te vrezen?"

Helaas maken politie en justitie ook (grove) fouten...
18-11-2008, 10:13 door Anoniem
Mag ik ieder er even op wijzen dat er vorige week in het NRC groots op de voorpagina stond dat dankzij de nieuwe anti-terrorisme wetgeving de Nederlandse politie en al wat nog meer mag opsporen toegang heeft tot alle vingerafdrukken van Nederlanders? Over een paar jaar is het vanuit de EU verplicht dat iedere burger bij een nieuw paspoort 4 vingerafdrukken afstaat. Met de wetgeving in Nederland krijgen de opsporingsdiensten het recht om al die vingerafdrukken te gebruiken, ongeacht of je nu wel of niet ooit in aanraking bent geweest met de politie. Iedereen in Nederland is dus bij deze verdacht en de staat eigent zichzelf uw zeer persoonlijke kenmerken toe.
18-11-2008, 10:23 door Anoniem
Niets geleerd van WO II? Eerst van alles over iedereen registreren, vervolgens dit gebruiken om te schiften. 'volgens je DNA voldoe je aan die voorwaarden, dus...'
18-11-2008, 10:30 door slasher
Big Brother is watching you.
Ik vind die Orwelliaanse praktijken een schending van de privacy. En "de mens" heeft al reeds bijna geen privacy meer...
18-11-2008, 12:00 door awesselius
Het is niet de taak van de overheid om te controleren of de burger iets fout doet. Het is de taak van de burger om te controleren of de overheid iets fout doet.

Ik lig nachten wakker van wat de overheid wil en doet, dan van een buurman die eventueel een iets aan het voorbereiden is.

Wat is precies de definitie van 'terrorist'? En wie zegt dat dat niet gaat verschuiven?

Er bestaat portretrecht. Ik zou graag zien dat er zoiets als DNA-recht komt en vingerafdruk-recht. Zonder instemming mag een afdruk of registratie hiervan niet gebruikt worden. Punt.

Dat de techniek er is, is prima. Maar de overheid duikt er wereldwijd bovenop om het toe te passen om de burger te kleineren. Nou sorry hoor. Wij zijn voor de wet gelijk. Als de overheid dit af kan dwingen, waarom kunnen wij niets van de overheid afdwingen?

Nogmaals, het parlement bestaat uit vertegenwoordigers van het volk. Deze heeft dan ook de volledige instemming van de burger nodig om ook maar iets te kunnen doen. Trek je instemming in, stuur een brief naar de overheid dat je het niet langer pikt dat zij jou vertegenwoordigen en daar misbruik van maken. Ze staan zelfs onder ede, dat ze alles doen wat goed voor het volk is. Als je daar anders over denkt, dan heb je recht om daar bezwaar over te maken. Maar dat doen we niet. En maar klagen.......

Kom op voor je rechten:
http://www.claimyourrights.eu/
http://www.freedom-school.com/

- Unomi -
18-11-2008, 13:21 door Eerde
Hear, hear Unomi

Vreselijk deze glijdende schaal, mijn DNA of vingerafdrukken afgeven zal ik zeker gaan weigeren. Het wordt tijd voor revolutie ! De echte terrorist is de overheid .... denk daar eens over na.
18-11-2008, 18:15 door Anoniem
Door EerdeHear, hear Unomi

Vreselijk deze glijdende schaal, mijn DNA of vingerafdrukken afgeven zal ik zeker gaan weigeren. Het wordt tijd voor revolutie ! De echte terrorist is de overheid .... denk daar eens over na.
ik deel je mening (voor de verandering ;)
maar wat ik mij afvraag, wat gebeurt er als je weigert? ik zal altijd weigeren mijn dna af te geven, al sluiten ze mij er voor op (ik ben een heel koppig persoon ;)
maar ook met vingerafdrukken, ik vertik het om mijn vingerafdrukken in te leveren voor een nieuw paspoort, ik heb dat ding alleen maar omdat ik daartoe verplicht word, en ga toch niet naar een land wat vingerafdrukken vereist dus waarom zou ik mijn vingerafdrukken moeten geven?
ik ben geboren in een nederland zonder id-plicht, en draag ook geen id bij me op straat, willen ze mij daar voor aanhouden dan hoop ik dat ze veel tijd overhebben, want het zal een lang proces worden. ik heb geen enkele misdaad op mijn naam en wens ook niet als een crimineel behandeld te worden.

het is wel heel erg leuk dus, id-plicht, vingerafdrukken inleveren, straks dna afstaan, en wat nog meer voor biometrische maatregelen ze gaan bedenken, maar waar ik nou echt eens in geinteresseert ben, wat staat je te wachten als je dit soort zaken weigert? is daar een wet voor om weigeraars aan te pakken, het land uit te schoppen of wat dan ook?

ik heb al vaker gehoord dat bezwaar op basis van geloof bijvoorbeeld ook al niet meer gebruikt kan worden, en hoe zit dat met het zelfbeschikkingsrecht enz???
18-11-2008, 22:51 door Anoniem
New World order wordt al schaamteloos gebruikt in de berichtgeving. Dat zegt al meer dan genoeg = *unstopable*
19-11-2008, 12:23 door spatieman
oeps, meneer, miller, ons excuus dat u 10 jaar onschuldig gezeten hebt.
de ware dader had op een cijfer na, het zelfde SOFI nummer als u, en bijna de zelfde achternaam..
en woonde ook nog eens, helaas in de zelfde straat.
10-07-2011, 10:13 door Anoniem
Id plicht....

De waarheid is immers dat: JE EEN MENS BENT EN EEN NAAM HEBT EN DUS GEEN NAAM BENT.

Hoe kun je nu zijnde mens je identificeren (=gelijkheid aannemen of vaststellen) met een stuk (overheids)administratie?
De grootste afgifte van leugens wordt er van ons gevraagd om toch maar vooral mee te blijven draaien in dit verderfelijke maatschappelijke systeem.
Omwille van de smeer likt de kat de kandeleer?
Geen geld so what? Geen deelname in deze maatschappij so what? Geen bankrekening so what? Geen id kaart so what? Geen recht op betaalde arbeid noch belastingplicht so what? enz. enz.

Heerlijk toch?????
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.