image

Pentagon-hacker wil zelfde rechten als andere hackers

zaterdag 17 januari 2009, 12:54 door Redactie, 7 reacties

Drie dagen voor hij te horen zou krijgen waar hij de komende jaren zal doorbrengen, is Gary McKinnon een nieuwe reddingslijn toegeworpen. Vanwege zijn bekentenis eerder deze week, heeft de openbare aanklager maximaal vier weken nodig om tot een besluit te komen. Oorspronkelijk zou de beslissing tot uitlevering van de Pentagon-hacker aanstaande dinsdag plaatsvinden, maar dat is nu verschoven. Afhankelijk van het besluit zal hij de voormalige systeembeheerder, die het syndroom van Asperger heeft, zich nog één keer mogen verdedigen. "Als dat faalt zijn we echt aan het einde van de weg komen. Gary zou dan binnen 10 dagen worden uitgeleverd", aldus zijn advocaat.

Zelfde rechten
De man die de systemen van het Pentagon en NASA wist te kraken heeft inmiddels opgeroepen tot dezelfde behandeling als andere Britse hackers. Twee maanden voor de arrestatie van McKinnon werd Aaron Caffrey aangehouden wegens het hacken van strategische Amerikaanse systemen. Caffrey, ook lijdend aan het syndroom van Asperger, werd echter in Groot-Brittannië vervolgd en vrijgesproken.

In een reactie laat het Openbaar Ministerie weten dat het onderzoek naar McKinnon door de Amerikanen werd geleid en 99% van de getuigen zich in de VS bevindt. De uitspraak is opmerkelijk, omdat dezelfde situatie ook voor Caffrey gold. The Inquirer kreeg te horen dat de openbare aanklager elke zaak apart bekijkt, waaruit het concludeert dat het alleen de goedkoopste manier zoekt om een hacker te vervolgen.

Reacties (7)
17-01-2009, 16:49 door H.King
Why o Why willen ze deze gast zo graag, je zou bijna denken dat hij dingen te weten is gekomen.
17-01-2009, 18:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-01-2009, 18:20 door Dr.Wh4x
Beste medemens:

Hackers verenigt u !

Misschien een idee voor HAR ?
17-01-2009, 19:50 door Bill Torvalds
Door Iceyoungwordt het niet onderhand tijd voor een hackers vakbond.

Hoe gaat die vakbond er dan uitzien want het gaat hier niet om een echte hacker, wel om een hacker volgens de media.
Digitale kwajongens zou een beter woord zijn.

Of nee digitaal nieuwsgierige nogbeter, want ik heb hetzelfde syndroom als meneer MCKinnon en ik kan het niet laten om te ontdekken hoe alles werkt tot op het bot.
18-01-2009, 13:14 door Anoniem
Iedereen is voor de wet gelijk, sommigen zijn echter gelijker ! Rechtsstaat ? Laat me niet lachen...
18-01-2009, 13:36 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-01-2009, 18:22 door Bill Torvalds
Door Iceyoung
ik kan het niet laten om te ontdekken hoe alles werkt tot op het bot.

leuk voor je vriendin

Als je de stoornis beter kent weet je dat het alleen om technische zaken gaat en virtuele dingen voor de rest ben ik iets te voorzichtig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.