Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Is het de schuld van Nelie Kroes?

03-07-2009, 10:55 door Anoniem, 9 reacties
Is het de schuld van Nelie Kroes en de Europese commissie dat Europa een nieuwe Windows versie(Win7) zal krijgen waar geen Internet Explorer en geen MediaPlayer in aan wezig zal zijn, of zie ik dat verkeerd?
Ik vind dat eigenlijk wat ver gezocht van die commissie want elke PC gebruiker/ster weet onderwijl wel dat je bvb één of meerdere browsers perfect naast elkaar kan installeren op je PC, of een andere mediaplayer. Voor de meeste PC gebruikers/sters zal het niet een echt probleem zijn, maar er is nog een groep 'onwetenden' die misschien niet zo onderlegd zijn om zo direct iets op te lossen.
Alhoewel die zware geldelijke sancties die ze soms oplegden aan MicroSoft zijn adres zou ik ook wel willen innen.
:o)
Reacties (9)
03-07-2009, 14:54 door Anoniem
heb je dit niet op het verkeerde forum gepost?

ik zie geen enkele relatie met security
03-07-2009, 17:18 door Donenzone
Nee, is niet de schuld van Neelie Kroes. Zij wilde juist dat Microsoft méér browser meelevert dan alleen IE, maar Microsoft wilde dat liever niet en koos dus om IE te verwijderen en verder niks te doen.

Helaas heeft dit ook geen zin voor MS want de eerste browser waar gebruikers mee in aanraking komen is IE omdat dat waarschijnlijk als enige op Windows Update staat.
03-07-2009, 18:10 door Zipper306
Ja, het wel de schuld van Neelie Kroes en de EC .
Microsoft zou wel gek zijn als zij meerdere browsers meelevert..
En als er dan iets aan die browsers zou mankeren, krijgt Microsoft het aan de stok met de Wet op de product aansprakelijkheid
.
03-07-2009, 20:29 door HyperVisor
Is M$ ooit aangesproken dat hun producten niet deugen en vervolgens te maken kregen met die Wet op de product aansprakelijkheid?

De beslissing om IE niet mee te leveren was van M$ en M$ alleen.
Daar had Nelie geen controle over.

Overigens is de hele kwestie door Amerikaanse bedrijven aangeslingerd.
05-07-2009, 17:12 door Van Hoorne
Daar had Neelie wel degelijk controle over. En hou nou eens op met dat gelul over dat niet deugen van Windows. Nooit gehoord van lekken in Adobe producten bijvoorbeeld? Volgens jou moeten we MS nou ook al verwijten een eigen browser mee te leveren. En Amerikaanse bedrijven? Opera, een zeer slechte browser, komt anders wel uit Scandinavië hoor. Die die heeft net zo lang lopen bleren tot Neelie overstag ging. Ben jij eigenlijk wel helemaal lekker?
05-07-2009, 19:46 door Anoniem
Waar als er geen internet explorer op zit, hoe kan je dan een webbrowser downloaden??
Heeft ze daar aan gedacht.
05-07-2009, 22:41 door Anoniem
Voordeel is wel dat Windows nu ook echt losgetrokken gaat worden van de Browser. In het verleden had je toch vaak nog IE op je systeem nodig voor bepaalde functies, zelfs als je een andere browser als default gebruikte.

Maar goed, we wachten af wat Windows 7 gaat brengen.
05-07-2009, 22:56 door Anoniem
Ik had dit bericht al een tijdje geleden op Tweakers.net gelezen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel even raar stond te kijken, als IE er niet inzit, kunnen mensen ook niet echt een andere browser downloaden, behalve via een andere PC... Ik weet niet of Microsoft hier rekening mee heeft gehouden, aangezien dit eigenlijk wel enigzins dom is. Windows Update kan je nog wel laten werken, als je IE installeert, maar dit is niet echt nodig, omdat automatisch updates volgens mij geen IE gebruikt.

Erg raar hoor....
06-07-2009, 16:54 door Anoniem
Door Anoniem: Waar als er geen internet explorer op zit, hoe kan je dan een webbrowser downloaden??
Heeft ze daar aan gedacht.

Al eens van FTP gehoord, werkt uitstekend op de DOS prompt.... ftp://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/3.5/win32/nl/ ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.