Privacy - Wat niemand over je mag weten

[Verwijderd]

29-07-2009, 16:18 door [Account Verwijderd], 106 reacties
[Verwijderd]
Reacties (106)
29-07-2009, 16:26 door Anoniem
Het is de zogenaamde IMEI code. Verwacht ik, althans. Hoe het precies zit weet ik niet, maar op http://nl.wikipedia.org/wiki/International_Mobile_Equipment_Identity vind je er meer info over.
29-07-2009, 16:26 door Anoniem
Zal hoog waarschijnlijk op IMEInummer gebeuren. Of je der in simkaart in hebt ofniet. je maakt toch contact met de zendmasten op het moment dat je belt. Op Basis van de zendmast kan weet je welke persoon der gebelt heeft en op paar honderd meter afstand nauwkeurig van waar ongeveer
29-07-2009, 16:32 door Anoniem
Heel simpel, als je 112 kan bellen heb je toch een connectie met de zendmast..
je IMEI wordt dan gewoon meegezonden, als je het IMEI hebt kun je op elk ander moment vaststellen bij welk numme rdat hoort..
29-07-2009, 16:37 door eMilt
Ieder GSM apparaat heeft een IMEI (http://nl.wikipedia.org/wiki/International_Mobile_Equipment_Identity) nummer. Dit nummer is uniek voor ieder apparaat. Met dit nummer meldt het zich aan bij een GSM netwerk.

(sorry voor het dubbele antwoord, toen ik reageerde waren de anonieme reacties nog niet zichtbaar)
29-07-2009, 16:38 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-07-2009, 17:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-07-2009, 18:21 door Anoniem
Volgens mij kunnen ze ook je mobiel traceren als ie uit staat, pas als je je batterij eruit haalt ben je bolgens mij veilig.
29-07-2009, 18:28 door Anoniem
Nu maak je me nieuwsgierig Peter, wel A zeggen maar niet B? ;-)
29-07-2009, 19:08 door Thasaidon
Ik vermoed ook dat het met de IMEI code van de telefoon te maken heeft. Dit is tenslotte een (theoretisch onweizigbare unieke code die iedere telefoon identificeerd).

Echter, als ik een prepaid koop staat deze telefoon niet geregistreerd op enige naam of adres. Als ik daarmee bel (met of zonder SIM) kan de provider dus wel zien wat de IMEI van mijn toestel is geweest, en via welke mast ik dat gedaan heb. Maar hoe willen ze dan "bewijzen" dat ik dat ben geweest?

Ik vermoed daarom dat ze ook een soort triangulatie hebben toegepast op het signaal om de (bijna) exacte locatie van het telefoontje te achterhalen. Zolang de telefoon aan staat zou dat middels de IMEI moeten kunnen.
29-07-2009, 20:33 door Anoniem
Door Peter V: De opsporing van een mobiele telefoon gaat veel verder dan alleen SIM, IMEI of aanstraalpunt van de GSM-toren. Ik wil daarover niet veel kwijt hoe men dit wel voor elkaar krijgt (de info heb ik van een voormalig AIVD-agent), maar feit is dat er nog meer mogelijkheden zijn om iemand met kwade bedoelingen te traceren.

maar Peter als het dan toch zo "gemakkelijk" is. Waarom wordt het dan niet vaker toegepast als er weer eens een tienermeisje of zo ontvoerd wordt?
29-07-2009, 21:21 door Anoniem
kunnen we de "IMEI" zien als de MAC onder de computers? en nog leuker, kunnen we deze spoofen, ben alleen nieuwsgierig.
29-07-2009, 21:49 door Anoniem
IMEI heb je. Uit de logs andere gesprekken / aanmelding met SIM halen die dezelfde IMEI gebruiken. Zo moeilijk is die toch niet?
29-07-2009, 22:51 door Anoniem
Met de Iphone schijnt het te kunnen:

Spoof IMEI on firmware 2.2....
I did not originate this, I just slimmed down the amount of steps from here(homeofmagic.blogspot.com)

Step 1: Install itunes 7.6 or 7.5, reboot and downgrade to 1.1.4
(The firmware can be found on here)
Step 2: you can use ziphone or iliberty to activate, unlock, downgrade basehand to 3.9fakeblank
Step 3: Use ziphone to change you imei to your desired # (i.e a gophone imei or whatever)
Step 4: Install the latest itunes, reboot, and install the firmware here: homeofmagic.blogspot.com
Step 5: You now have a 2g iphone with a spoofed imei and you know what that means.......Working swirlymms!!

**YOU CAN USE THE SAME CPU TO GET THIS WORKING UNLIKE THE ORIGINAL INSTRUCTIONS
**YOU ARE ALSO NOT LIMITED TO ZIPHONE WHEN IT COMES TO UNLOCKING/JAILBREAKING
30-07-2009, 01:25 door Anoniem
als je een reeds geactiveerde SIM kaart uit de telefoon haalt en op straat gooit dan is die chip te vinden door de overheid.
30-07-2009, 06:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-07-2009, 09:09 door Anoniem
@Draconian:
Door Draconian: Zelfs als je mobieltje uitstaat ben je nog te traceren! Enige wat werkt is de accu eruit halen. Techniek is zwaar misbruikt om mensen op te kunnen sporen. Mensen die denken dat ze echt nog anoniem zijn, zijn naïef.

Nu ga je wel erg ver mee in de paranoia. Als de mobiel in de "uit" stand staat, zijn in ieder geval alle zenders van het apparaat uitgeschakeld en is hij niet traceerbaar.

@Anoniem:
Door Anoniem: als je een reeds geactiveerde SIM kaart uit de telefoon haalt en op straat gooit dan is die chip te vinden door de overheid.

Iedereen die die chip dan op straat ziet liggen, kan hem met een beetje geluk vinden. Ook de overheid. Kwestie van goed zoeken goede ogen hebben. Beetje domme opmerking. De SIM-kaart heeft geen batterij en geen zender of transponder en doet helemaal niets als hij niet aangesloten (=in in een GSM-toestel zit) is. Hij kan dus niet op afstand gevonden of getraceerd worden.
30-07-2009, 09:53 door Anoniem
Door Peter V: De opsporing van een mobiele telefoon gaat veel verder dan alleen SIM, IMEI of aanstraalpunt van de GSM-toren. Ik wil daarover niet veel kwijt hoe men dit wel voor elkaar krijgt (de info heb ik van een voormalig AIVD-agent), maar feit is dat er nog meer mogelijkheden zijn om iemand met kwade bedoelingen te traceren.
Als een voormalig AIVD-agent jou dit verteld heeft, dan kun je er van uit gaan dat de informatie openbaar is, of dat de ex-AIVD-er zijn boekje te buiten gegaan is en vervolgd kan worden. In beide gevallen kun jij hier rustig vertellen wat die persoon jou verteld heeft.
30-07-2009, 10:01 door Anoniem
Tja, ook een telefoon heeft en uniek Mac/Imei adres, dus is deze te achterhalen door justitie.
Je gaat je dan meteen ook afvragen waarom ze nooit naar gestolen telefoons (geen prepaid) zoeken nadat je aangifte hebt gedaan van de diefstal.
Als je aangifte doet van telefoondiefstal weet je eigenlijk van tevoren al dat ze er niets mee gaan doen, terwijl ze in het artikel stellen dat ze wel in staat zijn om ze op te sporen.
Dus is het waarschijnlijk een kosten/baten verhaal waarbij de hard werkende nederlander aan het kortste eind trekt.
Opsporen van onze gestolen eigendommen kan dus wel, maar ze doen er geen moeite voor.
30-07-2009, 10:01 door Anoniem
"Echter, als ik een prepaid koop staat deze telefoon niet geregistreerd op enige naam of adres. Als ik daarmee bel (met of zonder SIM) kan de provider dus wel zien wat de IMEI van mijn toestel is geweest, en via welke mast ik dat gedaan heb. Maar hoe willen ze dan "bewijzen" dat ik dat ben geweest?"

- Analyse van belpatronen, indien jij met je prepaid een aantal nummers belt die je met een ander toestel met abbonement ook belt, dan zijn de telefoons vrij makkelijk te matchen (i.e. je belt wat vrienden, je werk en je ouders)

- Correlatie IMSI/IMEI nummers, indien je je chip verwisselt dan kan men dit zien; je IMSI wijzigt, maar je IMEI blijft gelijk.

- Gegevens over de lokatie van je telefoon welke worden geregistreerd. Als jij thuis zowel een GSM met prepaid SIM als ook een GSM met abbonement hebt, en deze ook bijvoorbeeld allebij bij je hebt wanneer je je verplaatst dan kan men een match vinden aan de hand van de lokatiegegevens.

Etc...

"Nu ga je wel erg ver mee in de paranoia. Als de mobiel in de "uit" stand staat, zijn in ieder geval alle zenders van het apparaat uitgeschakeld en is hij niet traceerbaar. "

Het klopt volledig wat hij zegt. Een telefoon is wel degelijk te traceren wanneer deze in standby mode staat.

"als je een reeds geactiveerde SIM kaart uit de telefoon haalt en op straat gooit dan is die chip te vinden door de overheid."

Totale onzin natuurlijk. Een chip die op straat ligt kan niet worden getraceerd.
30-07-2009, 10:05 door Anoniem
"Heel simpel, als je 112 kan bellen heb je toch een connectie met de zendmast..
je IMEI wordt dan gewoon meegezonden, als je het IMEI hebt kun je op elk ander moment vaststellen bij welk numme rdat hoort..
"

Dat hoeft helemaal niet op een ander moment te gebeuren. Immers liggen deze gegevens al lang opgeslagen in het home location register van de mobiele provider. Ook worden deze gegevens van alle mobiele telefoons door de mobiele providers aan de overheid verstrekt, waardoor de politie deze informatie kan inzien, zonder verder een hulpverzoek naar de telco's te versturen.
30-07-2009, 10:19 door Anoniem
Kijk hier eens: http://en.wikipedia.org/wiki/IMSI-catcher
30-07-2009, 10:44 door Anoniem
Door Anoniem: "Nu ga je wel erg ver mee in de paranoia. Als de mobiel in de "uit" stand staat, zijn in ieder geval alle zenders van het apparaat uitgeschakeld en is hij niet traceerbaar. "

Het klopt volledig wat hij zegt. Een telefoon is wel degelijk te traceren wanneer deze in standby mode staat.

Standby is wel wat anders dan uit. In standby mode stuurt de telefoon nog af en toe een melding naar de zendmast. Uit is uit. Anders zou je merken dat de accu leegloopt als je de telefoon hebt uitgezet. En ja, er zijn telefoons waarbij "uit" niet hetzelfde is als "uit". Die worden dan in standby gezet en dan geldt bovenstaande opmerking natuurlijk wel. Maar dat merk je ook aan je accu.

Peter
30-07-2009, 10:56 door Anoniem
Door Anoniem: "
Het klopt volledig wat hij zegt. Een telefoon is wel degelijk te traceren wanneer deze in standby mode staat.

Dat is dus onzin. Uit != standby.
Wanneer een telefoon op standby staat, staat deze gewoon -aan-. Je bent dan via de zendmasten op te sporen, net als je dat bent wanneer je belt. Als de telefoon uit staat vebruikt deze geen stroom en werk de antenne ook niet. En als er geen ontvangst is kunnen er ook geen signalen ontvangen worden om de telefoon in te schakelen.

In CSI:NY van afgelopen week werd gesproken over het feit dat de politie op afstand een mobiel kan inschakelen, ook als deze echt -uit- staat. Voor zover ik weet is dit onzin tenzij de telefoon hiervoor geprepareerd is.
30-07-2009, 11:23 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Peter V: De opsporing van een mobiele telefoon gaat veel verder dan alleen SIM, IMEI of aanstraalpunt van de GSM-toren. Ik wil daarover niet veel kwijt hoe men dit wel voor elkaar krijgt (de info heb ik van een voormalig AIVD-agent), maar feit is dat er nog meer mogelijkheden zijn om iemand met kwade bedoelingen te traceren.
Als een voormalig AIVD-agent jou dit verteld heeft, dan kun je er van uit gaan dat de informatie openbaar is, of dat de ex-AIVD-er zijn boekje te buiten gegaan is en vervolgd kan worden. In beide gevallen kun jij hier rustig vertellen wat die persoon jou verteld heeft.

Ach het is niet zo mysterieus, het is gewoon een combinatie van de reeds genoemde technieken MET Log-bestanden over langere periode.
30-07-2009, 11:44 door Napped
Je bent altijd na te gaan als ze willen.
De winkel waar je de telefoon koopt heeft een camera, meestal betaal je met pin.
De winkel kan ik zijn logs zijn wanneer de telefoon gekocht is, de provider weet welk imei in welke winkel is verkocht.
Die gegevens aan elkaar matchende ben je al redelijk ver :+
30-07-2009, 12:27 door Anoniem
Door Anoniem:
In CSI:NY van afgelopen week werd gesproken over het feit dat de politie op afstand een mobiel kan inschakelen, ook als deze echt -uit- staat. Voor zover ik weet is dit onzin tenzij de telefoon hiervoor geprepareerd is.

Misschien bestaat er wel een soort "Wake-on-Lan" voor op het mobiele netwerk, welek het toestel niet volledig opstart maar een soort beacon laat afgeven ....
30-07-2009, 12:39 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Peter V: De opsporing van een mobiele telefoon gaat veel verder dan alleen SIM, IMEI of aanstraalpunt van de GSM-toren. Ik wil daarover niet veel kwijt hoe men dit wel voor elkaar krijgt (de info heb ik van een voormalig AIVD-agent), maar feit is dat er nog meer mogelijkheden zijn om iemand met kwade bedoelingen te traceren.
Als een voormalig AIVD-agent jou dit verteld heeft, dan kun je er van uit gaan dat de informatie openbaar is, of dat de ex-AIVD-er zijn boekje te buiten gegaan is en vervolgd kan worden. In beide gevallen kun jij hier rustig vertellen wat die persoon jou verteld heeft.

Ach het is niet zo mysterieus, het is gewoon een combinatie van de reeds genoemde technieken MET Log-bestanden over langere periode.
Dat ben ik met je eens, maar Peter begon te schermen met allerlei "geheime" dingen die hij dan weer wist via een AIVD-er....
30-07-2009, 13:32 door Anoniem
"Dat is dus onzin. Uit != standby. Wanneer een telefoon op standby staat, staat deze gewoon -aan-. Je bent dan via de zendmasten op te sporen, net als je dat bent wanneer je belt. Als de telefoon uit staat vebruikt deze geen stroom en werk de antenne ook niet. En als er geen ontvangst is kunnen er ook geen signalen ontvangen worden om de telefoon in te schakelen."

Je herhaalt mijn standpunt, en vervolgens noem je mijn standpunt onzin. Een beetje vreemd, want we zeggen beiden precies hetzelfde, namelijk dat een telefoon die op standby staat nog steeds traceerbaar is. Verder is er niet zoiets als een "uit stand", zolang de batterij niet leeg is, en in het toestel zit, is de telefoon ofwel aan ofwel op standby. Tijdens de standby modus is er inderdaad regelmatig contact met zendmasten.

"Je bent dan via de zendmasten op te sporen, net als je dat bent wanneer je belt. "

In technische zin klopt dit, in juridische zin niet. Men mag de lokatiegegevens wettelijk gezien enkel gebruiken wanneer deze van gesprekken afkomstig zijn, omdat anders de GSM gebruikt zou kunnen worden om non-stop je bewegingen in de gaten te houden. Dergelijk gebruik van lokatiegegevens door de politie is verboden (voor inlichtingendiensten zal ongetwijfeld een uitzondering worden gemaakt).

"De winkel waar je de telefoon koopt heeft een camera, meestal betaal je met pin. Die gegevens aan elkaar matchende ben je al redelijk ver."

Mensen die anoniem een toestel willen kopen betalen vanzelfsprekend met cash geld; deze methode is dan ook niet erg effectief te noemen. Daarnaast is er misschien wel een camera, maar er wordt over het algemeen niet genoteerd wanneer je afrekent welk toestel je hebt gekocht, dus aan die beelden heb je ook weinig.
30-07-2009, 13:49 door Anoniem
Het is heel gemakkelijk te testen of je telefoon aktief is terwijl je denkt dat die uit staat of dat die daadwerkelijk uitstaat.
Leg een microfoon op tafel, plug hem in je versterker, zet het volume hard, en maak een belletje met iemand, je kent ongetwijfeld het geluid van wat je nu over de speaker hoort. Dit gebeurt ook als je niet belt maar je telefoon even een verbinding met de zendmast maakt terwijl die nog aanstaat. Zet vervolgens je telefoon uit via de uit knop, en laat hem een paar uur naast de microfoon liggen terwijl je natuurlijk intussen andere dingen in je huis doet, hoor je ineens dat geluid weer via je versterker dan staat die in standby, hoor je niks tijdens die paar uur, dan staat die echt volledig uit, en zend die en ontvangt die ook niet.


Ik heb het zelf nooit getest, maar vermoed je dit zo makkelijk kan testen.
30-07-2009, 13:55 door Anoniem
Misschien bestaat er wel een soort "Wake-on-Lan" voor op het mobiele netwerk, welek het toestel niet volledig opstart maar een soort beacon laat afgeven ....
True, en dat weet ik niet, maar dan moet er alsnog communicatie zijn. En dat betekent dat de telefoon een signaal moet kunnen ontvangen van de zendmast. En dat betekent een ingeschakelde antenne cq. stroomverbruik.

Verder is er niet zoiets als een "uit stand", zolang de batterij niet leeg is, en in het toestel zit, is de telefoon ofwel aan ofwel op standby. Tijdens de standby modus is er inderdaad regelmatig contact met zendmasten.
Ik zeg niet hetzelfde. Jij zegt dat de telefoon drie standen kent: aan, stand-by en batterij leeg/verwijderd. Ik zeg er is aan, stand-by (wat dus gewoon aan is, alleen niet bellend) en uit (gelijk aan geen batterij/batterij leeg). Wanneer ik mijn telefoon uitschakel (dus de uit-toets 3 sec. ingedrukt houdt) staat mijn telefoon uit, niet op standby. De batterij gaat dan maanden mee en er is geen communicatie met zendmasten. Hij is dan niet traceerbaar. :). Het woord onzin kwam misschien wat hard aan.
stand-by [stendbaj] bn 1 paraat, beschikbaar 2 (van elektr apparaten) in de wachtstand

In technische zin klopt dit, in juridische zin niet.
Wat wel en niet mag is heel anders dan wat wel en niet kan. Daar ging het hier nu even niet om.

Camerabeelden uit een winkel worden overigens ook geen eeuwigheid bewaard.
30-07-2009, 14:14 door Anoniem
Ik heb zo'n stickertje op mijn telefoon zitten die knippert wanneer ik gebeld word. Deze heb ik nog nooit zien knipperen wanneer mijn toestel uitstaat.

Nu wil ik hier geen conclusies uit trekken maar wilde het toch even zeggen.
30-07-2009, 16:50 door Anoniem
het opsporen van de locatie van een gsm wordt gedaan op triangulaire basis van de stand van de masten, als je je gsm in debug mode weet te krijgen, en voor sommige gsms zijn er tools voor kan je zien met hoeveel dbi je een mast aanstraalt.
Vaak zijn er meerdere masten in het bereik van je mobiele telefoon en kiest je gsm automatisch de sterkste mast, dat is zo geconfigureerd.

Nou staan die andere masten in een soort standby mode voor als het signaal van de ene mast wegvalt, er wordt dan gelijk overgeschakeld op een andere mast, dus in feite, als je telefoon aanstaat heb je met meerdere masten verbinding.
Aan de sterkte van het signaal op meerdere masten is ongeveer je positie te berekenen, hoe dat precies in zijn werk gaat ga ik hier niet uitleggen maar het is nauwkeurig tot op ongeveer 200 meter.

wat de politie in deze gevallen doen is dood simpel het imei nummer natrekken en kijken welk 06 nummer daar bij hoort, er is tenslotte al gebeld met deze telefoon met een sim kaart erin. dit is waarschijnlijk een abonnement geweest of een prepaid die geregistreerd is (vandaar dat je extra beltegoed krijgt als je dat formulier invult). Het staat dus op naam.

Als deze blagen hadden geweten hoe dit gewerkt had en niet gepakt hadden willen worden hadden ze een telefoontje gehaald met een prepaid kaartje, niks geregistreerd en de sim kaart eruit gelaten, vervolgens moet je zorgen dat je niet vanuit thuis belt maar vanaf verschillende lokaties zodat je niet te pin-pointen bent op 1 regio van een paar honderd meter.
Dan kan de politie alleen het imei nummer zien en op welke masten dit nummer aanstraalt, als je dus je gsm uit laat staan als je m koopt, naar een openbare plaats (zonder camera's) loopt en daar belt, gsm uitzet, en naar een andere plaats gaat, en de gsm weer aanzet kan de politie alleen zien op welke plaatsen je geweest bent zonder je route te traceren. vervolgens als je klaar bent met je "prank" , wordt het imei nummer gezocht door justitie en moet je het telefoontje dumpen.

dit is hoe je dit soort dingen ongemerkt kan doen, ik zie de lol er niet van in. maar het is mogelijk op deze manier.

en voor de mensen die denken dat een gsm nog signaal afgeeft als hij uit staat, zet je alu hoedje maar af. uit is uit enhij maakt pas weer verbinding als je hem aanzet

mvg

- 0x1fe
30-07-2009, 19:07 door Anoniem
Een oud document, maar nog wel steeds van toepassing:
http://www.burojansen.nl/afluisteren/Hfst5.htm
30-07-2009, 20:40 door Mark2009
Hey, de 0x1fe krakertjes ook weer actief?

:)
30-07-2009, 21:21 door Anoniem
Mark2009, het woord krakertjes hoef je niet te gebruiken hoor.

0x1fe, bedankt voor de nuttige informatie. Hier zullen een hoop mensen wat aan hebben, ipv de reacties ervoor.

mvg
C0de
30-07-2009, 23:20 door Anoniem
Door Anoniem:
0x1fe, bedankt voor de nuttige informatie. Hier zullen een hoop mensen wat aan hebben, ipv de reacties ervoor.
mvg
C0de

"Hier zullen een hoop mensen wat aan hebben" ?! Viva la Revolution !?
"ipv de reacties ervoor." Wij (het plebs) zijn u zeer erkentelijk voor uw zo wijze bijdrage en inzicht !

Maare Suc6 hoor ! ;)
31-07-2009, 09:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-07-2009, 10:22 door Anoniem
Uit = pas uit als de batterij er uit is :D

De GSM mast/satelliet stuurt steeds een signaal naar een mobiel om te controleren of deze aan en/of uit staat. Dit gebeurt ook als hij uit staat. Pas wanneer de batterij verwijderd is dan is de gsm ook niet meer te traceren.
31-07-2009, 11:18 door Anoniem
Normaliter gaat tracering via de IMEI. Mocht het echt nodig zijn kunnen ze je ook via voice recognition traceren, ook al zou je een nieuwe prepaid simkaart en losse toestel kopen, weten ze nog wie je bent.. als het moet..
31-07-2009, 12:17 door Mark2009
1) Telefoon gewoon uit = niet uit m.b.t. traceren, pas na het verwijderen van de batterij is hij echt uit.
2) Men kan de telefoon niet zomaar op afstand activeren (alleen als hij even bewerkt is d.m.v. een simpele handeling)
3) Men kan niet meeluisteren met gesprekken in de omgeving van de telefoon (ook een spookverhaal dat vaak rond gaat), pas na enige preparatie is zoiets mogelijk...

@ 21:21 Anoniem/C0de: het zijn en blijven gewoon een stel scriptkiddy's, zeker als je je zo makkelijk laat pakken.
31-07-2009, 12:35 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-07-2009, 13:29 door Anoniem
[VEEL NUTTIGER INFORMATIE is het volgende:

De alarmcentrale 112 kan met behulp van de aldaar beschikbare apparatuur vaststellen waar de beller is. Vooral van belang als de hulpvrager tijdens de hulpvraag bewusteloos raakt. Het is van levensbelang dat de hulpverleners toch naar de beller kunnen uitrukken.
Het is daarom niet onlogisch dat de gesprekken worden vastgelegd.
Gelukkig kunnen grappenmakers die moedwillig een valse melding doen en dus de centrale onnodig lastig vallen worden achterhaald.
Het tijdelijk via welke kunstgreep ook uitschakelen van de mobiele telefoon zal de grappenmakers in dit geval niet helpen.
Wanneer de mobiel weer in gebruik komt kan de gebruiker toch nog worden opgespoord.
Al is dat maanden later zijn.

Het goed kunnen functioneren van een alarmcentrale is een belangrijke security.
Het geleuter over een batterij niet!
31-07-2009, 13:51 door Anoniem
Wat een hoop onzin hier zeg.

Laat me dit even toevoegen:

Een gsm STUURT NOOIT de IMEI MEE NAAR HET NETWERK. ALLEEN de IMSI wordt gestuurd naar het netwerk. De IMSI is deels gebasseerd op de IMEI van de telefoon.

Op een heleboel telefoon is het vrij makkelijk de IMEI te veranderen, maar dat zijn er nog 2 opties:
- IMEI veranderen 'voor de nep'; je IMEI is anders dan normaal als je *#06# typt. (IMSI veranderd niet)

-Voor het eggie maar dat is op minder toestellen mogelijk (IMSI zal veranderen)

Bij veel nieuwe tels staat IMEI opgeslagen op OTP chip en kun je het alleen 'echt' veranderen door de chip compleet te vervangen. Sommige boxen / software kunnen ook een patch maken in de firmware zodat het lijkt also de IMEI anders is (zelfde IMSI wordt nog verstuurd naar het netwerk)

Het hele 'tracking als tel uitstaat' is best mogelijk met HTC achtig tels die dus gewoon nooit uitstaan maar bij heeele hoop andere toestellen (meestal simpelere) is dit klinklare onzin (teveel films gezien veel mensen hier)
31-07-2009, 15:57 door Anoniem
Door Anoniem: Wat een hoop onzin hier zeg.
Een gsm STUURT NOOIT de IMEI MEE NAAR HET NETWERK. ALLEEN de IMSI wordt gestuurd naar het netwerk. De IMSI is deels gebasseerd op de IMEI van de telefoon.

Wat is het nut van een IMEI-code (International Mobile Equipment Identifier) als je 'm niet gebruikt? De IMEI wordt, evenals de IMSI van de SIM-kaart meegezonden iedere keer dat een toestel verbinding maakt met het netwerk. Een van de redenen dat de IMEI-code is uitgevonden is het door het netwerk kunnen weigeren van gestolen telefoons.

http://www.bsi.de/literat/doc/gsm/index_e.htm:
As soon as the owner switches on his mobile phone, it registers with the network provider via the nearest base station. At the network provider, data on the identity of the user, the serial number of the mobile phone and the identity of the base station over which registration has occurred is logged and stored.

Bel je 112 zonder SIM-kaart, dan krijgt de politie de IMEI-code door. Even bij de provider(s) navragen welke SIM-kaart het laatst in dit toestel is gebruikt en je hebt je beller.
31-07-2009, 16:08 door Anoniem
je kan als je slim bent het hele trackingsysteem uitzetten in je mobiele telefoon,dat echter alleen maar te achterhalen is hoelang je hebt gebeld voor de statistieken,en een stukje bewaarplicht van waar je naar toe hebt gebeld en hoelang.
Tijdstip aanvang gesprek,en beindiging.

Dus je kan dan niet meer zien van welke plek je hebt gebeld,als ik het goed heb.
31-07-2009, 18:22 door KoekeBakker
Door Anoniem: je kan als je slim bent het hele trackingsysteem uitzetten in je mobiele telefoon,dat echter alleen maar te achterhalen is hoelang je hebt gebeld voor de statistieken,en een stukje bewaarplicht van waar je naar toe hebt gebeld en hoelang.
Tijdstip aanvang gesprek,en beindiging.

Dus je kan dan niet meer zien van welke plek je hebt gebeld,als ik het goed heb.
Volgens mij moet je dan wel enige kennis beschikken, en moet je met trackingsystemen hebben gewerkt. Alles is mogenlijk, alleen moet je wel weten hoe.
31-07-2009, 19:14 door Anoniem
Dat is echt helemaal te zot voor woorden. Maar droom lekker verder!
Mam mam wat kunnen jullie kletsen over mobiele telefonie.
Beam me up scotty!

Maar goed, je kunt het tracing systeem van je gsm niet uitzetten om de eenvoudige reden dat die tracing helemaal niet in de gsm zit.
Waarom zou het netwerk jou accepteren als het niet weet waar jij zit? als je aanlogt op het netwerk om te gaan bellen moet het netwerk toch weten waar jij bent om het gesprek naar de juiste bts (zendmast) te sturen?
Precies!

En dit is simpelweg op basis van imei getraced. Vervolgens de historie nakijken en je weet welke sim er normaal wordt gebruikt.
En die drieweg trace om het toestel te lokaliseren is ook niet toegepast. Dat doen de telco's alleen in hele bijzondere gevallen en daar zijn nogal wat mensen voor nodig om dat uit te voeren maar dan vindt je het toestel op 10 meter nauwkeurig. In het geval van vermiste kinderen of ernstig vermoeden van suicide wil het wel eens worden gedaan. Verder traced men gewoom op de bts waarop gebelt wordt dat vertelt meestal al genoeg.

Overigens zijn alle 112 gesprekken herkenbaar in de 112 centrale ook al zend je je nummer niet mee. 112 krijgt ook direct een locatie code meegezonden. Is in de wet geregeld.
31-07-2009, 19:18 door Anoniem
Ah nog wat, IMSI (international mobile subscriber identification) is een code die met de SIM te maken heeft en niets met het toestel.
31-07-2009, 19:21 door Bill Torvalds

maar Peter als het dan toch zo "gemakkelijk" is. Waarom wordt het dan niet vaker toegepast als er weer eens een tienermeisje of zo ontvoerd wordt?
Omdat dan teveel van de techniek onthuld word netzoals als je 112 belt en ze meteen weten waar je bent word ook niet goed toegepast (dus zo gek is het niet dat die AIVD agent dat zegt, en dat verklaart waarom het zo lang duurde voordat die knapen gepakt werden)

Een gps gsm ontvanger zitten technisch niet zo ver van elkaar vandaan, er zijn boeven die een nieuwe auto stelen en het truucje kennen hoe ze een gps ontvanger onklaar kunnen maken, netzoals je een 1kw versterker op een 2watt speaker zet.
Ze willen gewoon niet teveel kwijt over hoe die techniek werkt.
01-08-2009, 12:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-08-2009, 12:20 door Mark2009
@Rookie:

Dat kan ALLEEN na preparatie/aanpassing software...
Men kan niet zomaar met een mobiele telefoon meeluisteren...

Juist de low-tech lui denken dat soort zaken altijd...
01-08-2009, 12:27 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-08-2009, 18:28 door Mark2009
@Rookie: 'waarschijnlijk' ? Ik weet met zekerheid dat dit niet mogelijk is... 100%.

Hard-core crimi en veilige communicatie? Wel eens gezien hoe ze met elkaar om gaan? Endstra die alle gesprekken op nam, telefoontaps waarin de 'neus' genoeg zaken prijsgeeft? De beste specialisten inhuren? Hoe kan het dan dat elke rechtzaak weer er honderden (bruikbare-) taps op tafel komen? Omdat ze het zo goed voor elkaar hebben? of omdat ze gewoon laks zijn?

De core business bij zware criminelen = geld verdienen... en dan nemen ze graag risico. Als ze een paar miljoen kunnen pakken met wat extra telefoontjes dan denken de meeste ineens niet meer na over mogelijke afluisterpraktijken.

Nogmaals: het is NIET mogelijk om op afstand een telefoon te laten meeluisteren met gesprekken in de omgeving van die telefoon TENZIJ men iets heeft kunnen aanpassen aan de betreffende telefoon.

Bewijs dat het anders is zou ik zeggen...
01-08-2009, 19:05 door Anoniem
even voor de informatie, als de accu in de telefoon zit is het ding traceerbaar.
doe er mee wat je wilt.
01-08-2009, 21:13 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Wat een hoop onzin hier zeg.
Een gsm STUURT NOOIT de IMEI MEE NAAR HET NETWERK. ALLEEN de IMSI wordt gestuurd naar het netwerk. De IMSI is deels gebasseerd op de IMEI van de telefoon.

Wat is het nut van een IMEI-code (International Mobile Equipment Identifier) als je 'm niet gebruikt? De IMEI wordt, evenals de IMSI van de SIM-kaart meegezonden iedere keer dat een toestel verbinding maakt met het netwerk. Een van de redenen dat de IMEI-code is uitgevonden is het door het netwerk kunnen weigeren van gestolen telefoons.

http://www.bsi.de/literat/doc/gsm/index_e.htm:
As soon as the owner switches on his mobile phone, it registers with the network provider via the nearest base station. At the network provider, data on the identity of the user, the serial number of the mobile phone and the identity of the base station over which registration has occurred is logged and stored.

Bel je 112 zonder SIM-kaart, dan krijgt de politie de IMEI-code door. Even bij de provider(s) navragen welke SIM-kaart het laatst in dit toestel is gebruikt en je hebt je beller.

De IMEI wordt NIET meegestuurd. De IMSI is een tekenreeks die wordt berekend op de telefoon mede op basis van de IMEI. De IMEI wordt dus in feite wel gebruikt maar niet mee gezonden. De provider kan op basis van de IMSI de IMEI weer terug bereken en zonodig blokkeren.
02-08-2009, 09:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-08-2009, 11:05 door Mark2009
@ Rookie:

Tappen = wat anders als meeluisteren met de gesprekken in de omgeving van de telefoon...
Je roept dat men mee kan luisteren, ik zeg van niet.

Tappen kan natuurlijk gewoon op elke lijn.. En als ze weten welke telefoon is het natuurlijk een eitje om hem te localiseren als de accu erin zit.
02-08-2009, 19:46 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: "Nu ga je wel erg ver mee in de paranoia. Als de mobiel in de "uit" stand staat, zijn in ieder geval alle zenders van het apparaat uitgeschakeld en is hij niet traceerbaar. "

Het klopt volledig wat hij zegt. Een telefoon is wel degelijk te traceren wanneer deze in standby mode staat.

Standby is wel wat anders dan uit. In standby mode stuurt de telefoon nog af en toe een melding naar de zendmast. Uit is uit. Anders zou je merken dat de accu leegloopt als je de telefoon hebt uitgezet. En ja, er zijn telefoons waarbij "uit" niet hetzelfde is als "uit". Die worden dan in standby gezet en dan geldt bovenstaande opmerking natuurlijk wel. Maar dat merk je ook aan je accu.

Peter


als je telefoon GPS heeft kan justitie via je emei nummer je aan pijlen en je opsporen via de GPS coordinaten.

(van de AIVD gehoord)
04-08-2009, 23:26 door Anoniem
tijdens de gaza-oorlog is ook in het nieuws geweest dat hamas steeds de gsm uitzette en de accu eruithaalde. Neem aan dat ze daar wel een reden voor hadden. :)
08-08-2009, 11:45 door colani
Door Anoniem: Ik heb zo'n stickertje op mijn telefoon zitten die knippert wanneer ik gebeld word. Deze heb ik nog nooit zien knipperen wanneer mijn toestel uitstaat.

Nu wil ik hier geen conclusies uit trekken maar wilde het toch even zeggen.

Dat stickertje knippert alleen als jij zelf (je telefoon) gaat zenden, als het zou knipperen op ontvangen signaal gaat hij nooit meer uit :-)
30-08-2009, 19:35 door Anoniem
Door robotski: Ik las net dit artikel op NU.nl: http://www.nu.nl/algemeen/2050764/meppelse-jongeren-bellen-600-keer-foutief-112.html

Daar viel mij het volgende in de reactie van de politie op:

'Omdat de jongeren steeds de SIM-kaart uit de telefoon haalden, zodat je alleen nog een 112-nummer kan bellen, dachten zij dat ze niet te traceren waren",' aldus de zegsman.

''Het tegendeel is waar. Middels een speciaal nummer dat met elk telefoontje wordt meegezonden, konden wij toch achterhalen wie de plegers van deze valse meldingen waren.''

Kan iemand mij uitleggen hoe dit (ongeveer) in elkaar steekt?

ja dat komt door de IMEI code die zit standaart in elke telefoon en die kun je er ook niet uit halen en is nog steeds het zelfde als je een andere sim-kaart koopt ,,ik heb t zelfde ik ben mn telefoon kwijt en als de politie zin heeft kunnen ze hem vinden door de IMEI code

waar te vinden>> op de doos waarin de telefoo nzit als je m koopt daar staat ie zoieso op
31-08-2009, 21:25 door Anoniem
Er is een moord in Turkije gepleegd, en volgens de politie heeft de verdachte professioneel gehandeld door de batterij van de GSM toestel te verwijderen waardoor z'n locatie ontraceerbaar was (m.b.v. zn telefoon). Wel worden de gespreken daar opgeslagen.. ze kunnen zelfs terug draaien met wie je 2 maanden geleden had gesproken en spelen het zo op topkwaliteit af :)... Als de politie het daar zegt.. neem ik aan dat het in NL meer ontwikkeld is... als 3e Israel van de wereld ;)

Groetjes,
30-04-2010, 22:56 door Anoniem
Voor het installeren van sommige applicaties (programma's) op je telefoon heb je het IMEI nummer van je telefoon nodig. Elke telfoon heeft een eigen uniek IMEI nummer. Het is vergelijkbaar met het MAC adres van computer-netwerkapparaten.


De afkorting IMEI staat voor International Mobile Equipment Identity. Het nummer bestaat uit verschillende gedeeltes met eigen betekenis.

De eerste 8 cijfers zijn de TAC (Type Approval Code). Deze bestaat uit de tweecijferige landcode gevolgd door een zescijferig toelatingsnummer.

De volgende 6 cijfers zijn het serienummer van de telefoon. Het 15e getal is de check-digit. De laatste twee cijfers zijn het Software Version Number (SVN) en hoort niet tot het IMEI nummer. Het IMEI nummer met het SVN erachter heet dan IMEISV.

Voor de duidelijkheid:

TAC - Serienummer - check digit - software version number

12345678 - 123456 - 1 - 12

IMEI - IMEI - IMEI - IMEISV
01-05-2010, 20:30 door Dev_Null
Als de mobiel in de "uit" stand staat, zijn in ieder geval alle zenders van het apparaat uitgeschakeld en is hij niet traceerbaar.
Wat nu, als er in je mobiele telefoon een PASSIEVE TRANSPONDER zit ingebouwd?

1. Een interactieve electronica component wat - net als een anti-diefstal RFID badge op bijv. kleding - pas een antwoord geeft als het aan,ingestraald" word op een bepaalde frequentie of golflengte? (gelijk een poortje bij de deur van de kledingwinkel). Dit zou voorzien kunnen zijn van een uniek hardware-coded address gelijk het MAC adres van een computer netwerkkaart..

2. Zon "PASSIEVE TRANSPONDER" is ook wel te vinden in "badges, skipassen" die je kan dragen als bijv skier. Wanneer je dan , na een lawine, bedolven bent onder de sneeuw, kunnen ze je met een satelliet of hand-held device, toch uitpeilen waar je je onder de sneeuw bevind.

3. Een "passieve transponder" hoeft ook zelf geen interne batterij te hebben, want het haalt zijn terugzend energie, via een antennetje uit het aangestraalde signaal waarop het reageert. Word ook wel toegepast in "ïnspuitbare chips" of nano-technologie.
http://www.trovan.com/FAQ/files/how-does-TROVAN-rfid-work.jpg

Het enigste wat hiertegen helpt is je mobieltje verpakken in een "Kooi van Faraday" (metalen doosje, folie) waar het aanstraal-signaal niet doorheen komt ;-) en je transponder niet terug kan antwoorden.

Links:
http://rfidusa.com/superstore/product_info.php?products_id=93
http://www.spychips.com/index.html
02-05-2010, 21:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-05-2010, 20:53 door Anoniem
Door Peter V: De opsporing van een mobiele telefoon gaat veel verder dan alleen SIM, IMEI of aanstraalpunt van de GSM-toren. Ik wil daarover niet veel kwijt hoe men dit wel voor elkaar krijgt (de info heb ik van een voormalig AIVD-agent), maar feit is dat er nog meer mogelijkheden zijn om iemand met kwade bedoelingen te traceren.
1. Dus je gaat me vertellen dat die AIVD agent zn geheimhoudingsplicht heeft geschonden? 2. Doe niet zo stoer.
04-05-2010, 18:32 door Dev_Null
De oplettende filmkijkert hoeft geen "AIVD kennis" te hebben..
Hier heb je nog een paar tips, die je zo uit de videotheek kun halen.

1. Bug iemand met een zendertje in een gebruiks voorwerp (pen, telefoon, dasspeld, etc):
Enemy of the State (1998) http://www.imdb.com/title/tt0120660/

2. Lok mensen naar de Baya Beach- Rotterdam club en beloof ze korting op hun dranken omzet wegens automatisch afrekenen. Daarop laten ze zich vrijwillig inspuiten met een VeriChip. Verichip is een RFID tag ter grootte van een kleine rijstkorrel
http://en.wikipedia.org/wiki/VeriChip
http://www.id-nee.nl/03-4%20hoofdtekst%20Verichip.htm

2. Tap de life video feeds af van ingebouwde webcam in PinAutomaten (had je nog zien zitten he?)
Eagle Eye (2008) - http://www.imdb.com/title/tt1059786/

3. Stop een zendertje in iemand zijn tanden, kiezen.

Nu het geavanceerdere werk:
4. Bestrooi iemand met radioactief poeder van een bepaald soort en golflengte:
Kan zo opgepakt worden vanuit de ruimte! of remote scanners door tracking satelieten

5. Injecteer iemand - via bijv 'anti-mexiaanse griepvirus" met een vaccin gevuld met nano-botjes (transponders)
Zo krijg je miniscule "levende" botjes in mijns lichaam geimplanteerd, die je overal kunt traceren.

6. Scan iemands infrarood en electromagnetisch spectrum via de wolk van securty camera's

7. Mind-control (Google: Cia MkUltra)
- Vrije mensen-breinen hersenspoelen op een dusdanige manier, dat ze voorspelbaar zijn en blijven.
- Via kranten, radio, tv, electromagnetische straling, subliminal messaging (via tv, reclames)

Huidige (bekende) state of the art...
8. Maak een wiskundig gedrags model van iemand (koop, verplaatsings, internet surf) gedrag op afstand:
Combineer ALLE mogelijke gegevens in allerhande databanken met als zoeksleutel BurgerServicNummer
Hierbij kun je denken aan
- Afschriften van de banken, transactie patronen
- Belastinggegevens
- Creditcard aanschaffen
- Email verkeer
- "free-bees", "airmiles" en andere electronische "spaarpunten-systemen"
- Mobiele telefoongesprekken en lokaties (via gps chip)
- SMS verkeer

Voeg AL deze data samen in een grote vijver (datawarehouse) en laat een stukie kunstmatige intelligentie op los.
Hierdoor kun je op afstand een digitale gedrags kopie maken van iemand binnen een supercomputer farm. Zeg maar een digitale afdruk van JOUW GEDRAG..

Laat hier een portie KANS-BEREKENING op los, en je kunt iemand gedrags-patroon aardig nauwkeurig voorspellen
Hiermee is het mogelijk om te laten inzien (hij = zij/hij)
- wat iemand
- wanneer gaat doen
- hoe hij dit aan gaat pakken
- waar hij de middelen vandaan gaat halen

Eagle Eye (2008) - http://www.imdb.com/title/tt1059786/
Big brother systeem Europa genaamd INDECT - http://www.youtube.com/watch?v=2EtsJrA_BOU

Big Brother does not need to WATCH you anymore, cause he is PREDICTING your behaviour."

9. De natte droom van iedere controller
One mainframe to rule them all - http://www.youtube.com/watch?v=XVWNlvI-eB4

Tot slot de stelling:[/b]
Volgens mij zijn "ze" - achter de politieke schermpjes - allang in de buurt van dit survaillance nivo
Minority Report- http://www.imdb.com/title/tt0181689/
Wat denken jullie ervan van deze stelling?
06-05-2010, 13:14 door Anoniem
inderdaad Peter V niet stoer doen, Pauperdt....

Het is allemaal mogelijk, je kunt telefoons traceren als ze uit staan.
je kunt zelfs op afstand de microfoon activeren.
06-05-2010, 15:34 door Anoniem
"Het is allemaal mogelijk, je kunt telefoons traceren als ze uit staan."

Als ze op standby staan zal je bedoelen. Indien een telefoon uit is, dan kan dit niet (batterij geheel leeg danwel batterij uit de telefoon).
06-05-2010, 17:43 door Ilja. _V V
Door Dev_Null: Tot slot de stelling:
Hier heb je de beginnende [openbeugel - b - sluitbeugel] gemist, vandaar de opmaak van je hele betoog in de war... ;-)
07-05-2010, 01:29 door Anoniem
Door Anoniem: Tja, ook een telefoon heeft en uniek Mac/Imei adres, dus is deze te achterhalen door justitie.
Je gaat je dan meteen ook afvragen waarom ze nooit naar gestolen telefoons (geen prepaid) zoeken nadat je aangifte hebt gedaan van de diefstal.
Als je aangifte doet van telefoondiefstal weet je eigenlijk van tevoren al dat ze er niets mee gaan doen, terwijl ze in het artikel stellen dat ze wel in staat zijn om ze op te sporen.
Dus is het waarschijnlijk een kosten/baten verhaal waarbij de hard werkende nederlander aan het kortste eind trekt.
Opsporen van onze gestolen eigendommen kan dus wel, maar ze doen er geen moeite voor.
Men mag niet zomaar een GSM traceren , daar moet een heel belangrijke reden voor zijn wil met zulke maatregelen uit de kast trekken.
Dat is net zoiets als zeggen dat je niks in huis moet bewaren , omdat de politie elk moment kan binnenvallen.
Theoretisch is dat ook zo , maar dan moeten ze wel een huiszoekings bevel hebben , welke ze alleen krijgen als er een belangrijke rden is.
Ik spreek uit eigen ervaring , na de politie verzocht te hebben mijn telefoon te traceren omdat die gestolen was.
Deze reden was voor hun niet belangrijk genoeg om die telefoon weer boven water te krijgen , m.a.w. ik was mijn telefoon kwijt.
Dus niet een kosten/baten verhaal , maar een juridische weg die bewandeld moet worden.
Grootste kans op inwilliging van je verzoek zou denk ik zijn , als je de politie verteld dat je telefoon waarschijnlijk door een terrorist is gestolen , of dat er anderszins levens op het spel staan.
07-05-2010, 10:46 door Anoniem
"Een gsm STUURT NOOIT de IMEI MEE NAAR HET NETWERK. ALLEEN de IMSI wordt gestuurd naar het netwerk. De IMSI is deels gebasseerd op de IMEI van de telefoon."

Klinkklare onzin. Je IMEI wordt wel degelijk doorgestuurd, en in sommige landen wordt dit bijvoorbeeld gebruikt voor een cross-reference check in the CEIR (Central Equipment Identity Register) om te controleren of een toestel als gestolen geregistreerd staat. Bij het tappen van telefoons kan men zowel IMEI als ook IMSI gebruiken om je toestel te identificeren

Je IMSI is niet gebaseerd op de IMEI van de telefoon, waardoor deze dus ook niet veranderd wanneer je deze in een ander toestel plaatst. Je IMSI is opgebouwd uit de Mobile Country Code (MCC), de Mobile Network Code (MNC) en de Mobile Station Identification Number (MSIN) welke door je provider wordt toegekend.

Verder hoeft je niet in hoofdletters te schrijven, dat komt namelijk wat schreeuwerig over.

"Je gaat je dan meteen ook afvragen waarom ze nooit naar gestolen telefoons (geen prepaid) zoeken nadat je aangifte hebt gedaan van de diefstal."

Ik vraag mij eerder af waarom ze de telefoon niet blokkeren in de CEIR, waardoor diefstal (zonder wijziging van IMEI) nutteloos wordt.

(PS: IMSI wordt zo min mogelijk geadverteerd over het netwerk; na initiele aanmelding wordt de Temporary Mobile Subscriber Identity / TMSI toegekend).
07-05-2010, 20:04 door Dev_Null
Als ze op standby staan zal je bedoelen. Indien een telefoon uit is, dan kan dit niet (batterij geheel leeg danwel batterij uit de telefoon).
Zelfs zonder batterij is het mogelijk als er een passieve transponder in je mobieltje is ingebouwd. Das een soort RFID in chipverpakking, die ook zonder batterij antwoord geeft op een ingestraald signaal.

De chip haalt zijn "terugzend energie" dan, via een ingebouwde spoel-antenne, uit het signaal waarmee hij word ingestraald.
http://www.trovan.com/FAQ/files/how-does-TROVAN-rfid-work.jpg

Zie voor meer passive rfid transponders achtergrond info deze links:
http://www.technovelgy.com/ct/Technology-Article.asp?ArtNum=53
http://trolleyscan.com/paper/ecolect.html

Voorbeeld van een chip-vormige transponder
http://be.digikey.com/1/1/421264-ic-transponder-rfid-16-ssop-u3280m-nfbg3.html
08-05-2010, 09:32 door TD-er
Door Dev_Null:
Als ze op standby staan zal je bedoelen. Indien een telefoon uit is, dan kan dit niet (batterij geheel leeg danwel batterij uit de telefoon).
Zelfs zonder batterij is het mogelijk als er een passieve transponder in je mobieltje is ingebouwd. Das een soort RFID in chipverpakking, die ook zonder batterij antwoord geeft op een ingestraald signaal.

De chip haalt zijn "terugzend energie" dan, via een ingebouwde spoel-antenne, uit het signaal waarmee hij word ingestraald.
http://www.trovan.com/FAQ/files/how-does-TROVAN-rfid-work.jpg

Zie voor meer passive rfid transponders achtergrond info deze links:
http://www.technovelgy.com/ct/Technology-Article.asp?ArtNum=53
http://trolleyscan.com/paper/ecolect.html

Voorbeeld van een chip-vormige transponder
http://be.digikey.com/1/1/421264-ic-transponder-rfid-16-ssop-u3280m-nfbg3.html

RFid is een mooie techniek, maar kan inderdaad misbruikt worden.
Het enige voordeel/nadeel (hangt van je standpunt omtrend privacy en het gebruik van de chips af) is dat je redelijk dichtbij moet zijn om de RFid chip uit te lezen.
Daarnaast is de bitrate ook dusdanig laag dat je ze niet (volledig) uit kunt lezen als ze te snel voorbij komen.
Kortom, voor het volgen via random routes heb je heel veel van die scanners nodig.
Voor pallet-transport is het ideaal, omdat je toch altijd langs vaste punten komt. Voor OV-chipkaart is het iets minder ideaal omdat je mensen moet dwingen langs vaste punten te gaan (poortjes), wat vertraging in de doorvoer geeft.
Voor het tracken van mensen buiten is het niet te doen.
Voor het tracken van de routes van klanten in een supermarkt is het ideaal, aangezien je op elke hoek van een gangpad en bij de kassa wel zo'n scanner kunt plaatsen en in de (duurdere) artikelen en de winkelwagentjes/mandjes kun je ze ook kwijt.
Voor de terrorist die het gemunt heeft op personen uit een bepaald land is het ook ideaal, aangezien de RFid chip in de paspoorten zit en elk land heeft zijn eigen range aan serienummers. (serienummer kun je altijd uitlezen bij RFid, de rest van de data kan wachtwoordbeveiligd zijn)

De kosten van een RDid scanner zijn in de orde van 5-50 euro (voor 5 euro kan ik er wel een bouwen, alleen is dat niet compact, noch ziet het er netjes uit).


Over de nauwkeurigheid van plaatsbepaling via zendmasten:
Hierboven is ergens genoemd dat dat in de orde van 200m is. Dat klopt, als je per sample kijkt.
Wanneer je echter met alle gegevens van alle gebruikers gaat rekenen kun je wel een model opstellen over het verloop van ontvangst-sterkte per positie. Gegeven is dat mensen zich over het algemeen via wegen/fietspaden/voetpaden verplaatsen, dus heb je een referentie-traject en een vrij nauwkeurige schatting van de snelheid.
De nauwkeurigheid van positiebepaling wordt namelijk sterk negatief beinvloed door reflecties, absorbties en occlusie van het signaal. Bij water kun je bijvoorbeeld veel verder komen (in het 2GHz gebied) met hetzelfde zendvermogen dan op even zo vlakke weilanden en in stedelijk gebied heb je een veel grilliger patroon van ontvangststerkte bij beweging.
Op die manier kun je een soort van voorspelling doen van de loop/rij richting van iemand tijdens een gesprek en dan is de plaatsbepaling ineens in de orde van 5-10 meter nauwkeurig. (zeg maar welke kant van de weg je loopt)
Voor mensen die stilstaan kun je simpelweg een gewogen gemiddelde uitrekenen van de samples, met een simpel least-squares algoritme met een simpel sigma filter om de uitschieters eruit te halen. (simpele point-fit dus)

Wij passen vrijwel hetzelfde principe toe in de meetmachines waar ik aan programmeer. Niet meer vertrouwen op mechanische nauwkeurigheid, maar de systematische onnauwkeurigheid in kaart brengen en die toepassen via modellen in de software om de metingen nauwkeuriger te krijgen. Zo krijg je meetmachines die op de 0.5 micron nauwkeurig zijn in 3D en reproduceerbaar tot op 0.2 um, terwijl je dat met alleen een mechanische constructie nooit voor elkaar zou krijgen.
10-04-2012, 09:48 door Anoniem
mijn nicht wordt gestalkd per sms en telefoon.
hoe spoor ik degene op met die IMEI?
10-04-2012, 12:57 door Anoniem
@Vandaag,09:48 door Anoniem

Niet.
10-04-2012, 13:49 door Anoniem
Door Peter V: De opsporing van een mobiele telefoon gaat veel verder dan alleen SIM, IMEI of aanstraalpunt van de GSM-toren. Ik wil daarover niet veel kwijt hoe men dit wel voor elkaar krijgt (de info heb ik van een voormalig AIVD-agent), maar feit is dat er nog meer mogelijkheden zijn om iemand met kwade bedoelingen te traceren.


oh ja joh! en AIVD gaat het Wanna-be Peter "R" de vries wel aan z'n neus hangen. kom op joh! nomaal zeur je altijd over criminele intenties! en nu werk je er aan mee. Vreemt en nog vreemder is je voormalige AIVD verhaaltje. interessant doen? hmm..
10-04-2012, 14:36 door SirDice
Als je wilt reageren, kijk dan even naar de DATUM!

Je reageert op iets uit juli 2009!
10-04-2012, 15:00 door Anoniem
@PeterV en anoniempje a la 13:49;

dank je anoniempje. bovendien is peter v er een van het type wat protestacties die dus ook digitaal kunnen plaatsvinden (sleutelwoorden vrijwillig, collectief en in reactie op multinationals die zich aan eigenrichting schuldig maken en dan ook nog op basis van suggestie en achterlijke termen als terrorisme) graag veroordeeld. bovendien ziet ie ook graag tieners voor jaren achter de tralies gaan voor (waarschijnlijk ook eigen) falen van de it markt, en zodoende veelbelovende jonge levens verpesten. verder veroordeeld ie mensen zonder al te veel argumenten daar waar ie dat zelf niet zou willen c.q. toelaten. daarnaast vindt ie kennelijk de politie en aivd uberhaubt nog interessant daar waar ze er lustig op lost twitterend, donut vretend denken boven de mensen te staan en ondertussen al sinds jaar en dag 9 op 10 overvallers laten lopen. denk maar niet dat ze voor wat anders protesteren als loonsverhogingen. jeugdzorg, malafide rechters et al daargelaten.

ik zal er kort in zijn. de meeste rechters, politie en om figuren alsmede politici vindt ik rondzwabberende strontzakken die slechts zichzelf aaiend doen ALSOF ze wat voorstellen. ik vraag me af hoe lang het duurt voor er meer mensen op deze idiote lieden gaan schieten. it'ers en whatnot wil ik het niet eens over hebben, ik ben non disclosure en dat zal ik binnen huidge maatschappelijke context ook blijven (wat overigens niet altijd even makkelijk is). burgers wil ik het ook niet over hebben want die leggen een laatdunkend gedrag bloot van heb ik jou daar waarin ze min of meer onder de meest bezopen excuses weigeren hun politiek te controleren om zich vervolgens openlijk af te vragen waarom die bestuurders eigen afspraken niet nakomen. kort voorbeeld: pim fortuyn zei anno 2002 al 'WE ZIJN HET ZAT, CEST CA' waarmee ie de hoge nood op nogal subtiele wijze (of ie met alles gelijk had daargelaten) wist te duiden. TIEN jaar later is nog steeds vrij weinig tot niets veranderd en vraagt een deel van nederland zich ook nog af waar de pvv stemmer vandaan komt. ik denk dat de gemiddeld islamiet STUKKEN MINDER ACHTERLIJK is dan deze mensen, onze uitvoerende en rechtsprekende en ook wetgevende machten en vrijwel alle daarin doorgerotte bestuurders. commercie en bonussen nou ja laten we maar gewoon even ophouden.

van mij mogen ze een kruisje achter mijn naam zetten. nog een paar jaar en ik schijt ze letterlijk lachend onder. voor ze werken wil ik allang niet meer (aanbieding van defensie meer dan 15 jaar geleden, nota bene)

als het meer direct over de vraag gaat. er kunnen zelfs diepte peilingen gedaan worden waarmee ze de hoogte van het signaal kunnen meten en wel degelijk veel meer nauwkeurig dan slechts op 200 meter zeg maar gerust 2 meter (ook via de sterkte van je signaal en verliesgegevens). gelukkig kan je imei en imsi codes best veranderen en ook vele partijen oude telefoons kopen voor weinig geld. formules zijn allemaal te googlen en werden zelfs in het oude decca al toegepast. dat je vindbaar bent is adv signaal en heeft niets te maken met wel of niet sim. dus als je wlan functie gebruikt zonder sim en zonder mobi signaal ben je in principe al te traceren. gelukkig zijn er ook mogelijkheden om redelijk onvindbaar te blijven (mits ze niet vanwege hun eigen nieuwsgierigheid boven op je lip zitten, in dat geval moet je met een berg heisa eerst off the radar en contacten op meer ouderwetse manier onderhouden. mocht het je ooit gebeuren doe zoals ik; return the favor en stuur ze maakt niet uit welke kant op zodat je kan zien wie daarheen loopt, hoe etc. want jij weet namelijk welke kant je ze op stuurt dus waar ze moeten uitkomen LOLOLOLOLOLOL homos (exclusief sexueel)). zo kan je ze gemakkelijk vanalles laten denken, het zijn net marionetpoppen wat dat betreft. ook wel humor zeker in combinatie met 'competentiegericht', 'kwalificiatie', 'intelligentie' et al. of moet ik zeggen gepretendeerd? compulsief en paranoia. LOL.

wil je goed onvindbaar blijven gebruik sterke algoritmes, knoop ze aan verschillende internet nodes en ga wardriven. deel GEEN sleutels via internet, rouleer versie provocatie en deel sleutels op in delen waardoor je ook het achterste of voorste deel van de sleutel dynamisch kan rouleren (bijvoorbeeld middels codeboek en datum/tijd) gebruik katvangers als bv scrippies die de hele dag door random googlen via die nodes om maar allerlei verwarrend verkeer te genereren en maskeer nodes met i2p / tor servers die je daar heb draaien. gebruik meerdere postadressen en ben je bewust van satcom (bewolking) en camerabewaking (kun je vaak goed jammen met ir/laser). drukbevolke plaatsen, evenementen kunnen helpen. voip is leuk. vooral die telefooncentrales. tig blackberries in de trein en overal om mee te liften.

klinkt wel spann0nd allemaal he? hey peetje v kun je mij misschien ff vertellen waar ik spelvouten heb gemaakt? HARRRRR heb je nou inmiddels al een heap flow gereproduceerd nadat ie al decennia lang is uitgevonden? ben je er al uit dat de meeste hackers helemaal geen tijd hebben om Voutloos te programmeren? lame he? ja kan ik van meerdere inmiddels ook al zeggen, met zekerheid want ze hebben mij antwoord gegeven daar waar ze helemaa lniet doorhadden dat ik een vraag stelde (whoa, hoe slim). gelukkig heb ik mensen zat achter me, met werkelijk verstand dus veranderd al dat gebabbel simpelweg niets aan mijn leven. hoe zit het eigenlijk met de banken en fraude enzo? gaat al beter langzamerhand he? hebben we het nog niets eens over scada etc etc etc. peetje v: lameness voor dummies 2012 (aanrader). ga maar eens wat mensen helpen, ontwikkel je empatische kunnen/willen. oh ja zou ik bijna nog plc cl/ucl standaarden, peu/iodm en what not LEKKE modellen vergeten. nou ja, helemaal vergeten! lekka cryptisch weer heh?

kusje op jullie voorhoofd, oh, euhh, onderkinnetje :P

p.s. geintje! pilletje van de zaak?
10-04-2012, 15:42 door RickDeckardt
lijkt niburu wel hiero... ROFLOL
10-04-2012, 17:10 door Vergeten
Pas maar op.. ben van de AIVD en vannacht kom ik bij jullie een chip plaatsen en kan ik precies zien wat jij ziet, lezen wat jij denkt en hé zelfs als je weer vreemd bent gegaan met je buurvrouw.

Sommige mensen hebben hier volgens mij iets teveel TV gekeken.. Paranoïde zijn is ook geen leven heren en dames.
10-04-2012, 17:35 door Anoniem
Mag ik PLUS-een? en ik rook nog steeds, als een k(n)etterende schoorsteen.
15-05-2012, 19:20 door Anoniem
Via je gsm ben je te traceren, ook als ie uit staat. Ik ben er het levende bewijs van.
16-05-2012, 13:49 door Anoniem
Door Anoniem: Via je gsm ben je te traceren, ook als ie uit staat. Ik ben er het levende bewijs van.

"Bigfoot bestaat, daar heb ik bewijs voor."

Beetje dom in het ledige raaskallen zonder iets aan te tonen kan iedereen. Oftewel, ga ergens anders trollen.
16-05-2012, 15:23 door Anoniem
Ik heb een half jaar geleden een zelfmoordpoging gedaan. Ben met de auto diep een bos in gereden. De GSM 30 km verderop al uit gezet. 10 uur later ben ik via de Imei met een politiehelicopter opgespoord. Duidelijk?
16-05-2012, 17:39 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb een half jaar geleden een zelfmoordpoging gedaan. Ben met de auto diep een bos in gereden. De GSM 30 km verderop al uit gezet. 10 uur later ben ik via de Imei met een politiehelicopter opgespoord. Duidelijk?

Hmm... alhoewel je overtuigd overkomt, geloof ik het verhaal toch niet. Een telefoon die uit staat zal geen signalen uitzenden, en is dus niet op te sporen met zendmasten en IMEI.
Verder klinkt 't wel heel erg futuristisch dat een politie helikopter jou gaat zoeken en GSM apparatuur aan boord heeft om mobiele telefoons uit te peilen? Zo ver zijn de bromsnorren nog niet... ;-)

Het storen van bijvoorbeeld een vliegtuig door mobiele telefoons is de reden dat je je telefoon aan boord uit moet zetten. Als zo'n telefoon na uitzetten gewoon door gaat met zenden, dan zou uitzetten dus helemaal geen zin hebben...
16-05-2012, 22:18 door Anoniem
Het is zelfs mogelijk om software matig een pc of elke andere processor zo te schakelen dat deze als een (zwakke) transistor zender functioneert en dus zelfs als stand alone machine waar microfoon en of camera aanhangt een ruimte af te luisteren of data te stelen DRAADLOOS dus...terwijl je denkt dat de pc veilig is omdat deze aan geen enkel netwerk hangt!
Wel zal je dan fysieke toegang tot die computer moeten hebben om de software te installeren.
Oud nieuws , deze techniek bestaat al sinds de jaren 80!
Zelfs met een richtantenne het beeld aftappen van een monitor is mogelijk vanuit een huis tegenover u in de straat, uw monitor kabel straalt genoeg zwak el. magnetisch veld uit om het beeld met versterkers aan de overkant te herbouwen en realtime mee te kijken, ook dit zijn technologieen die al in de jaren 80 werden gebruikt en nu zeker weten door de aivd nog veel beter zijn geworden en gebruikt worden tegen u en ik, en ja elke mobiele telefoon op de markt moet op afstand de microfoon van aangezet kunnen worden door autoriteiten anders MAG het toestel niet verkocht worden!
Er is zelfs een docu over dit verhaal ooit gemaakt maar kan hem niet meer vinden, de titel is "hacker mit geheim auftrag"
Zo goed PeterV die niks wil zeggen?
19-05-2012, 00:42 door Anoniem
nu ga ik dan toch maar eens reageren, ik zie dat meerdere mensen hier roepen dat telefoon ook te traceren is als deze uit staat. dat is NIET mogelijk. ik werk zelf voor een gsm reparatie dienst en als toestel uit staat gebruikt ie niks ( minimale stroom voor tijd vast te houden ) dit is nooit genoeg om uberhaupt een signaal uit te zenden

dit kun je zelf ook testen sluit maar eens een voeding met een nauwkeurige ampère meter ( 2 getallen achter de komma. ) dan plak je de pluspool van je accu af en duw je de accu in het toestel zodat de sensor van de accu kan worden uitgelezen. nu kon je je toestel gewoon opstarten let wel op voltage 4,7volt. ;-) (aansluiten via oude microusb stekker etc )

hier zul je ook zien als je toestel goed in orde is dat hij in de standby met simkaart rond de 0,02 ampere zit
en soms een piek heeft als hij even verbinding maakt met de zendmast. uitzondering hierbij zijn de android speeltjes vol met software die het steeds uit ze sleep/stand-by halen
19-05-2012, 02:34 door Anoniem
Hmm... alhoewel je overtuigd overkomt, geloof ik het verhaal toch niet. Een telefoon die uit staat zal geen signalen uitzenden, en is dus niet op te sporen met zendmasten en IMEI.
Verder klinkt 't wel heel erg futuristisch dat een politie helikopter jou gaat zoeken en GSM apparatuur aan boord heeft om mobiele telefoons uit te peilen? Zo ver zijn de bromsnorren nog niet... ;-)

Het storen van bijvoorbeeld een vliegtuig door mobiele telefoons is de reden dat je je telefoon aan boord uit moet zetten. Als zo'n telefoon na uitzetten gewoon door gaat met zenden, dan zou uitzetten dus helemaal geen zin hebben...
[/quote]
Helaas; de bromsnorren zijn wel zover.
Zoals ik al zei; ik ben het levende bewijs..............................................................................................
En futurisch was niet het eerste woord wat in mij opkwam toen ik na 3 dagen wakker werd op de IC; dat was eerder "what the f*ck???"
Ik zet niet voor de gein m'n persoonlijke verhaal hier neer. Doe ik enkel om aan te geven dat je getraceerd kan worden als je mobiel uitstaat. Geloof me wel of niet. Is mij om t even................. ;-)
24-06-2012, 00:33 door sasmar
mijn blackberry is gejat curve 8520 hoe kan ik nu zelf traceren waar mijn telefoon is wat moet ik daarvoor doen of welke software moet ik gebruiken om te zoeken via het imeinummer want mijn simkaart is eruit en heb ik geblokkeerd wie kan me hiebij helpen please
24-06-2012, 08:44 door Anoniem
Dus als besluit: Gooi je GSM buiten, dat lijkt mij de veiligste optie. :)
24-06-2012, 08:57 door golem
1. Naar de poltie gaan.
2. Een eigen topic starten en dus niet meeliften/overnemen van een ander topic.
24-06-2012, 10:23 door Anoniem
@sasmar: helaas... in NL kunnen, althans volgens mijn bel rondje toen mijn telefoon werd gestolen, de operators niets o.b.v. IMEI. Ook niet blokkeren. In het buitenland wel overigens.

@t-mobile NL: "Vervelend dat je toestel is gestolen. (...) T-Mobile ondersteunt deze dienst helaas niet. Het is niet mogelijk om na te gaan waar je toestel is."

@buitenland: "Some service providers operate technology that allows them to add a stolen phone to a blacklist. Once added to the blacklist the stolen phone is no longer able to access the service provider's network. "

Links:
http://stopheling.nl/

In het buitenland:
http://www.amta.org.au/pages/amta/Check.the.Status.of.your.Handset
http://en.wikipedia.org/wiki/Central_Equipment_Identity_Register
http://www.gsma.com/technicalprojects/fraud-security/security-advice-for-mobile-phone-users/mobile-phone-theft/

Gerelateerd (en fun):
http://www.youtube.com/watch?v=U4oB28ksiIo
Een iPhone 4 (en later) kun je wel terugvinden met een beetje geluk door "Find my iPhone".
24-06-2012, 14:12 door Anoniem
Door Anoniem: Nu maak je me nieuwsgierig Peter, wel A zeggen maar niet B? ;-)
dat doet ie altijd.. want dat klinkt zo lekker interessant, niet? lolz
25-06-2012, 13:22 door Anoniem
Door Anoniem: mijn nicht wordt gestalkd per sms en telefoon.
hoe spoor ik degene op met die IMEI?

Aangifte doen bij Politie...
26-06-2012, 05:40 door Eric-Jan H te D
... Oud nieuws , deze techniek bestaat al sinds de jaren 80!
Zelfs met een richtantenne het beeld aftappen van een monitor is mogelijk vanuit een huis tegenover u in de straat, uw monitor kabel straalt genoeg zwak el. magnetisch veld uit om het beeld met versterkers aan de overkant te herbouwen en realtime mee te kijken....
[/quote]
Dit kan ik bevestigen. Ik heb 20 jaar voor een overheidsinstantie gewerkt, waar een test als dit met succes is uitgevoerd.

Verder is de fysieke uitknop van mijn HTC telefoon geen fysieke maar een logische uitknop. Direct na het uitzetten verzend hij namelijk nog even een kort bericht. Dit is goed te horen als je de telefoon dicht bij een niet goed op een zender afgestelde transistorradio houdt. Ik heb een keer goed opgelet of daarna nog vaker werd uitgezonden, maar dat was niet het geval.

Echter het is natuurlijk niet uitgesloten dat de uitgeschakelde HTC nog wel in staat is om te ontvangen. Hier is heel veel minder vermogen nodig. En dat er daardoor een risico bestaat dat hij op afstand doelgericht op zenden gezet wordt, zodat hij daardoor getraceerd kan worden is natuurlijk niet uit te sluiten. Alleen het feit dat ik nog nooit over concreet bewijs heb horen praten doet mij vermoeden dat dat niet zo is. Geheimhouden van zo'n feature is een utopie. Uiteindelijk lekt alles uit.
30-06-2012, 15:02 door Lucas28
Er is wel een routine te bedenken waarbij de telefoon ieder uur eeen paar seconden op ontvangst gaat om te checken of er nieuwe berichten zijn. Zelf had ik met mijn oude Mio PDA dat hij telkens onverwachts aan stond terwijl ik hem da dag ervoor toch echt uit gezet had. De applicatie om een toestel op afstand aan te schakelen heeft blijkbaar niet de mogelijkheid om hem op afstand weer uit te zetten! Nadat ik er een ongeregistreerd prepaid Simmetje in had geplaatst was dit spookverschijnsel voorbij. Eigenlijk kan ik me nauwelijks voorstellen dat de AIVD belangstelling voor me heeft. Wel weet ik dat ze soms zomaar mensen volgen bij wijze van oefening.

Eenvoudige telefoontjes hebben die mogelijkheid niet. Ik wil hier niet pleiten om voortaan een simpele telefoon te kopen zonder al die leuke extra's en apps. Wel is het goed om te weten wat er allemaal mogelijk is en hoe je je ertegen kunt verweren. Bedenk dat het heus niet de AIVD hoeft te zijn die je in de gaten houdt. Het kan ook gewoon je vrouw zijn die je gangen wil laten nagaan. Daarvoor hoeft ze geen verstand van techniek te hebben, die ingewikkelde zaken neemt het detectivebureau van haar over.
02-07-2012, 13:34 door Anoniem
Door Anoniem: mijn nicht wordt gestalkd per sms en telefoon.
hoe spoor ik degene op met die IMEI?
Zonder simkaart kun je alleen contact leggen met de hulpdiensten (112). Degene die je nicht lastigvalt gebruikt dus wel een simkaart, anders kan hij daar geen berichten naartoe sturen. Die persoon kan er voor kiezen om zijn nummer te verbergen voor je nummerweergave, maar je provider kan het toch zien. Je kunt dus contact opnemen met de provider van je nicht en vragen of zij het blokkeren. De meeste providers hebben hier een speciale procedure voor.

Vodafone: http://www.vodafone.nl/klantenservice/aanvragen_en_wijzigen/telefonische_overlast_melden/
T-Mobile: http://www.t-mobile.nl/persoonlijk/media/pdf/service/Meldformulier%20Telefonische%20Overlast.pdf
KPN (KPN doet wat moeilijker dan de anderen): http://kpnmobile.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/690

Als het echt om stalking gaat kun je natuurlijk ook contact opnemen met de politie (of als er sprake is van bedreigingen of geweld). Hier hebben ze een stappenplan met uitleg:

http://www.politie.nl/preventie/stalking/stappenplan_voor_slachtoffers.asp
12-12-2012, 14:25 door Anoniem
telefoon 'vinders' kijk maar uit, je bent wel degelijk traceerbaar zonder simkaartje.
Anders zou het dieven wel erg makkelijk worden gemaakt he.
Een gozer uit mijn klas dacht hetzelfde toen hij zogenaamd een telefoon bij de wc's vond en nu heeft hij een strafblad.
Denk na.
12-12-2012, 16:27 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-12-2012, 17:13 door SirDice
Door Hugo: Niet weer een oud lijk dat naar boven wordt gevist he. Redactie, toch maar eens topics automatisch sluiten na X maanden?
+1
Tenzij die betreffende draad actief gebruikt wordt in die tijd, ik kan me namelijk wel discussies voorstellen die maanden lopen. En zolang 't allemaal inhoudelijk on-topic blijft vind ik 't niet erg. Maar op een gegeven moment is een discussie dood en moet'ie gewoon begraven worden.
02-03-2013, 17:45 door Anoniem
hoe kun je dan concreet je gsm opsporen via die IMEI - code?
07-03-2013, 15:03 door Anoniem
Meeste van bovenstaande opsporing technieken zijn waar, ik kan er nog iets aan toevoegen dat de "big brother"staat bevestigd:
Er is GEEN ENKEL huistelefoon toestel op deze planeet te koop dat niet een klein geluid kanaaltje heeft uitgefreesd in de behuizing om geluid door te laten als de hoor erop ligt in geval van toestellen met een hoorn en een basis waar deze op ligt.
Dit om afluisteren terwijl de hoorn op het toestel ligt mogelijk te maken!
Dat is al zo sinds midden jaren 70!!!
Rest my case
08-03-2013, 02:51 door Anoniem
Door Anoniem: hoe kun je dan concreet je gsm opsporen via die IMEI - code?
Hier kan je hem traceren http://www.themobiletracker.com/
08-03-2013, 14:50 door Anoniem
Leuk anoniem, maar "www.themobiletracker.com" komt bij mij niet door de security screening heen.... scoort hoog in de categorie vage sites
16-04-2013, 13:46 door Anoniem
Door Anoniem: Er is GEEN ENKEL huistelefoon toestel op deze planeet te koop dat niet een klein geluid kanaaltje heeft uitgefreesd in de behuizing om geluid door te laten als de hoor erop ligt in geval van toestellen met een hoorn en een basis waar deze op ligt.
Dit om afluisteren terwijl de hoorn op het toestel ligt mogelijk te maken!

Nou dan mogen we Big Brother wel dankbaar zijn, want dat kanaaltje heeft als onbedoeld bij-effect dat de ruimte tussen de hoorn en het toestel bij het opnemen niet vacuüm trekt. Zonder Big Brother zouden we nauwelijks meer een telefoon op kunnen nemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.