image

Gestolen Nederlandse creditcard 4 euro waard

dinsdag 18 augustus 2009, 15:21 door Redactie, 9 reacties

Cybercriminelen vragen voor gestolen Nederlandse en Belgische creditcards 4 euro, zo laat de Russische virusbestrijder Security.nl weten. Dmitry Bestuzhev onderzocht de waarde van creditcards op ondergrondse websites. Tijdens de analyse van malware kwam hij op een website uit waar de gestolen creditcardnummers werden aangeboden. Er bleek een groot verschil in de prijs en beschikbaarheid per land te zitten. Niet alleen beschikte de aanbieder over een groot aantal kaartnummers, hij bood ook technische ondersteuning van negen uur 's ochtends tot tien uur 's avonds.

Zo zijn Duitse creditcardnummers 4 euro per stuk waard, terwijl de Amerikaanse kaarten voor 1,40 euro van "eigenaar" verwisselen. "Het lijkt erop dat er een vraag naar nummers uit bepaalde landen is. Dit komt waarschijnlijk omdat het makkelijker is om gestolen nummers uit bepaalde landen te gebruiken", zegt Bestuzhev. Vanwege bureaucratie duurt het langer om de kaarten te blokkeren of vergoedt de creditcardmaatschappij de schade zonder al teveel vragen te stellen, maar ook het ontbreken van controle bij online gebruik van de kaart zijn redenen waarom het ene land meer waard is dan het andere. Verder zou vanwege "juridische beperkingen" in sommige landen de kans op een onderzoek naar fraude veel kleiner zijn.

Reacties (9)
18-08-2009, 15:33 door Kyentei
Is dit echt nieuws? Bekijk de aflevering "We weten alles van u" van Zembla maar eens. (Te vinden op video.google.com en de website van Zembla zelf... ik dacht dat dit zelfs al uit 2006 is)
18-08-2009, 17:47 door Anoniem
@redactie

Jullie gebruiken "creditcards", "creditcardnummers", "kaartnummers", "kaarten" en "nummers" alsof het hetzelfde is. Een kaart/creditcard is een fysiek ding, het kaartnummer/nummer/creditcardnummer is data.

Afgaande op het gelinkte artikel gaat het om handel in kreditcardnummers. Jullie titel en een deel van jullie tekst suggereert dat het om de fysieke kaarten gaat. Da's heel wat anders.
18-08-2009, 21:01 door MrBil
Na zelf wat onderzoek te hebben gedaan, kwam ik op $2 per stuk uit. De black/market is dus weer wat goedkoper geworden.
18-08-2009, 21:05 door Mark2009
De creditcard zelf is veel meer waard... Waarom spreekt men zo vaak over 'gestolen creditcards' als het werkelijk alleen gaat over creditcard gegevens...

Erg slecht.
19-08-2009, 03:36 door Anoniem
Welke Russische virusbestrijder, of is Security.nl hier de Russische virusbestrijder. Waarschijnlijk zal het Kasperksy zijn, goed werk doen ze, niks mis mee, maar we moeten het beestje wel bij z'n naam blijven noemen. Anders lijkt het helemaal of alle virus kennis uit het .nl/.ru greyhat netwerk komen.
19-08-2009, 09:29 door Anoniem
Nooit geweten dat Security.nl Russisch was :D It's all Greek to me.
R-
19-08-2009, 09:46 door SirDice
Door Anoniem: Welke Russische virusbestrijder, of is Security.nl hier de Russische virusbestrijder. Waarschijnlijk zal het Kasperksy zijn, goed werk doen ze, niks mis mee, maar we moeten het beestje wel bij z'n naam blijven noemen. Anders lijkt het helemaal of alle virus kennis uit het .nl/.ru greyhat netwerk komen.
De naam staat er toch? Dmitry Bestuzhev. En ja, hij werkt voor Kaspersky.
19-08-2009, 14:46 door Anoniem
Ja het is helemaal duidelijk wat er staat.. als je het twee keer leest Mevrouw Dobbelsteen..
26-11-2009, 21:42 door Anoniem
Hallo allemaal
Ik vermoed dat mijn kaart op een van deze dergelijke sites staat.
Dit omdat er steeds kleine bedragen zonder reden van mijn kaart worden geschreven.
Weet/kent iemand zo'n dergelijke site of hoe gaat dat in zn werk?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.