image

Duizend camera's lossen 1 misdrijf op

woensdag 2 september 2009, 14:56 door Redactie, 12 reacties

In Londen wisten vorig jaar 1000 toezichtcamera's slechts 1 misdrijf op te lossen, zo blijkt uit een intern rapport dat via de Wet openbaarheid van bestuur wereldkundig is geworden. De miljoenen camera's waar de Britse politie over beschikt helpen nauwelijks met het vangen van criminelen. In een maand tijd konden 8 van de 269 verdachte overvallers worden aangehouden. Volgens de schaduwminister van Binnenlandse Zaken David Davis is het de hoogste tijd om te evalueren waar het budget voor de bestrijding van misdaad naar toe gaat. De Britse overheid heeft al meer dan een half miljard Britse pond aan cameratoezicht uitgegeven. "De politie is buitengewoon traag met het reageren op de inefficiëntie van cameratoezicht", aldus Davis.

Veilig gevoel
Politiecommissaris Michael McNally die opdracht voor het rapport gaf, ziet in de cijfers dat er meer gedaan moet worden om iets van de investering te maken. Zo wil men het gebruik van de beelden door politie gaan verbeteren. Verder blijkt uit het rapport dat ongetrainde agenten vaak de camerabeelden bekijken en downloaden om bewijs te verzamelen. Ook zouden de camera's effectief in de bestrijding van criminaliteit zijn, zolang de beelden en gegevens juist gebruikt worden.

Een woordvoerster van Binnenlandse Zaken laat weten dat cameratoezicht "helpt om gemeenschappen zich veiliger te laten voelen." Eerder werd al bekend dat er in Engeland meer camera's staan dan in China.

Reacties (12)
02-09-2009, 15:48 door Anoniem
"In Londen wisten vorig jaar 1000 toezichtcamera's slechts 1 misdrijf op te lossen"

Eh.. nee.
Een 'crime' is een misdrijf(felony) of een overtreding(misdemeanor). Het had dus ook gewoon schuin oversteken kunnen zijn.
02-09-2009, 15:57 door Anoniem
-Failed-
02-09-2009, 16:03 door Anoniem
"Een woordvoerster van Binnenlandse Zaken laat weten dat cameratoezicht "helpt om gemeenschappen zich veiliger te laten voelen." Eerder werd al bekend dat er in Engeland meer camera's staan dan in China."

Mij helpt het meer om me onveilig te laten voelen..
02-09-2009, 17:00 door Skizmo
Staat niet echt bij hoeveel misdrijven er voorkomen zijn omdat er camera's staan.
02-09-2009, 17:58 door spatieman
laat me raden.
een foutparkeerder..
02-09-2009, 20:22 door Thasaidon
Door spatieman: laat me raden.
een foutparkeerder..
Nee nee! Het was die oma met haar rollator die 1 meter naast het zebrapad overstak!

Persoonlijk denk ik dat er gewoon te veel camera's zijn. Hierdoor raakt men het overzicht kwijt en vallen dingen niet meer op.
Volgens mij is het in Nederland anders, maar ik kan even geen cijfers vinden om dat te bevestigen.
Ik weet in ieder geval dat camera's op de stations hier wel degelijk helpen met het oplossen van zaken.
02-09-2009, 20:39 door Anoniem
Door Thasaidon:
Door spatieman: laat me raden.
een foutparkeerder..
Nee nee! Het was die oma met haar rollator die 1 meter naast het zebrapad overstak!

Persoonlijk denk ik dat er gewoon te veel camera's zijn. Hierdoor raakt men het overzicht kwijt en vallen dingen niet meer op.
Volgens mij is het in Nederland anders, maar ik kan even geen cijfers vinden om dat te bevestigen.
Ik weet in ieder geval dat camera's op de stations hier wel degelijk helpen met het oplossen van zaken.


Nee een hond die een bekeuring kreeg omdat hij fout geparkeerd was.
Oh nee, dat was in Australie.
02-09-2009, 20:51 door Anoniem
Ach ja, camera's het toverwoord.
Mensen een camera kan NIETS, je moet naar de beelden kijken.
Maar vooral dat wordt nogal lastig met zoveel beelden.

De camera's zijn niet incompetent, de 'bekijkers' echter wel.
03-09-2009, 09:18 door WhizzMan
Alle technieken die we de afgelopen 50 jaar of zo zijn gaan gebruiken hebben niet geholpen om het aantal misdrijven terug te brengen. Vanaf de eerste telefoontap zijn de misdaadcijfers gewoon harder gestegen dan het aantal inwoners in ons land. De hoeveelheid geld die we uitgeven aan dit soort middelen staat in geen verhouding tot het aantal opgeloste misdrijven. Een oplossing heb ik niet, maar het lijkt me duidelijk dat er iets structureels fout is aan het hele Big Brother gebeuren, het werkt gewoon niet zoals ons voorgeschoteld wordt.
03-09-2009, 21:57 door Anoniem
Er is maar een manier goed opgewassen tegen zulk soort "kruimel" criminaliteit........ en dat is keihard straffen. Zou je levenslang krijgen voor het overvallen van een sigarenboer, benzinepomp of oud omaatje, laat je het wel uit je kop als de buit slechts een paar briefjes van 20 zullen zijn. Ben je dan gek genoeg om het toch te doen, dan hoor je sowieso niet op straat te lopen, maar in een inrichting te zitten.

En levenslang, moet dan ook levenslang zijn. En dan niet deze stumpers in een celletje zetten, maar gewoon lekker om 5 's ochtends stratenmakertje/bouwvakkertje/katoenplukkertje spelen met een halsbandje om a la 10.000 volt door je nek als je iets te ver wegloopt van je, dan wel te dichtbij komt bij je opzichter/bewaker. Rome is niet in een dag gebouwd, maar zonder slaven zou het nooit gebouwd zijn. Tja, en dat klinkt voor sommige mogelijk inhumaan, maar de keus om iets/iemand te overvallen was een inhumane om mee te beginnen en eenmaal gedaan heeft de dader min of meer bewezen niet capabel te zijn de juiste keuzen te kunnen maken... vandaar dat wij, de staat, dat dan voortaan gaan doen.. hun leven lang.

Jan Beckers
04-09-2009, 19:25 door Anoniem
Door WhizzMan: Alle technieken die we de afgelopen 50 jaar of zo zijn gaan gebruiken hebben niet geholpen om het aantal misdrijven terug te brengen. Vanaf de eerste telefoontap zijn de misdaadcijfers gewoon harder gestegen dan het aantal inwoners in ons land. De hoeveelheid geld die we uitgeven aan dit soort middelen staat in geen verhouding tot het aantal opgeloste misdrijven. Een oplossing heb ik niet, maar het lijkt me duidelijk dat er iets structureels fout is aan het hele Big Brother gebeuren, het werkt gewoon niet zoals ons voorgeschoteld wordt.

Simpel - er zijn meer mensen en meer strafbare zaken. Corrigeer de statistieken, en kijk dan opnieuw naar je problemen. ga naar statline van CBS - en van de mooiste innovaties op internet en trek je eigen conclusies met voornoemde in gedachten.

http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=37538&HD=090904-1921

aantal misdrijven 1949: 98.000, 1966: 184.000, 1984: 1.084.000, 1991: 1.150.000 2008: 1.280.000.
Opgelost van 255.000(1991) naar 278.000 2008). Begroting justitie verdrievoudigd in dezelfde tijd (nog even corrigeren voor inflatie svp)
24-11-2009, 16:45 door Anoniem
De Britse overheid heeft al meer dan een half miljard Britse pond aan cameratoezicht uitgegeven. Een woordvoerster van Binnenlandse Zaken laat weten dat cameratoezicht "helpt om gemeenschappen zich veiliger te laten voelen."

Dus ze geven een hoop geld uit, aan wat ik noem schijnveiligheid. Want de aanslagen hebben ze ook niet kunnen voorkomen.
Wat hebben de mensen aan schijnveiligheid ???

Een hoop geld dat ze beter voor andere goede doelen kunnen uitgeven, zoals duizenden kinderen in Africa die iedere week sterven doordat ze geen water hebben. Trouwens die half miljard Britse pond zijn dat belastingcenten van de burgers of
verknoeit de staat dit geld ???
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.