image

"Teveel consumenten openen spam"

dinsdag 29 december 2009, 13:17 door Redactie, 5 reacties

Spam blijft digitale postvakken vervuilen omdat consumenten de berichten openen en producten kopen. "De dingen die in je inbox belanden verschijnen daar, omdat mensen ze kopen", zegt Brandon Phillips van Lashback. Het bedrijf monitort commerciële berichten om te zien of die aan de Amerikaanse anti-spamwetgeving voldoen. Uit recent onderzoek blijkt dat de helft van alle internetgebruikers weleens spamberichten opent en 12% dit doet omdat ze in het aangeboden product geïnteresseerd zijn.

Volgens sommige experts is er weinig hoop om de ongewenste aanbiedingen te ontsnappen, tenzij mensen zich van het internet afsluiten. "Mensen hebben zich erbij neergelegd dat ze spam krijgen. Het is alleen de vraag van hoeveel", zegt Lorrie Cranor, professor informatiekunde aan de Carnegie Mellon Universiteit. Niet alleen reageren nog altijd teveel consumenten, het opzetten van een spam operatie kan voor minder dan 100 euro, terwijl goede spammers duizenden euro's per dag verdienen.

Reacties (5)
29-12-2009, 14:23 door spatieman
/SARCASME
voorbeeld1
Oh, kijk, ik heb de loterij gewonnen, eh, een videotje, shit, kan ik niet zien, oh, wacht effe de bijhorende codec instaleren.
eh, werkt nog steeds niet
oh, ik kan de prijs alleen innen als ik mijn Creditcard gegevens invul, ok doen we dat toch effe..

huh, ik kan geen email meer versturen, ik doe toch niets..

voorbeeld2
oh kijk, ik heb een vakantie gewonnen, goh, ik wist niet eens dat ik mee deed.
ze hebben alleen effe de creditcard gegevens nodig om mij te verifieren..
ok, doen we dat toch..

etc..
29-12-2009, 16:19 door Victor69
*Mompelt iets van "klikvee"*
29-12-2009, 17:59 door MrBil
Al leggen die providers nou eerst uit wat een E-mail Adres is en wat het kan doen, en de voor- en nadelen ervan.

Ik was net nog bij een kennis, waarvan hun Outlook ingesteld moet worden (Nadat ik haar HD heb ge-recovered en geformateerd en gebackupped en ge-imaged en de hele reutemeteut )
En op een gegeven moment vroeg ze aan mij 'Maar weet jij naar welk adres de mensen een email moeten sturen voordat ik het binnen krijg??'.

Nja..
29-12-2009, 18:52 door Syzygy
@MrBil

Als die persoon representatief voor jouw kennissen-kring is dan wordt het misschien eens tijd om je vleugels te spreiden !!
30-12-2009, 08:21 door carolined
@MrBil,
Misschien mikken op wat meer vriendinnen met donker haar?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.