Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Hoe kan ik zien of een ander mijn hotmailaccount heeft geopend op een andere locatie

25-02-2010, 23:48 door Anoniem, 5 reacties
ik heb de hele dag gewerkt, en kom thuis en log in mijn hotmail in en zie dat er 3berichten geopend zijn terwijl ik aan het werk was..hoe kan ik zien door wie die berichten geopend zijn?
welk ipadres etc.

ik hoor het graag.
Reacties (5)
26-02-2010, 10:17 door Anoniem
Degene die toegang had tot je wachtwoord. Dus je PC of laptop. Maar anders niet.
Laat windows je wachtwoord niet onthouden en tik het gewoon elke keer in.
26-02-2010, 12:03 door Anoniem
"ik heb de hele dag gewerkt, en kom thuis en log in mijn hotmail in en zie dat er 3berichten geopend zijn terwijl ik aan het werk was..hoe kan ik zien door wie die berichten geopend zijn? "

Dat kan je niet zien, maar je kunt wel je wachtwoord aanpassen. Indien je dit probleem structureel hebt, zou je jezelf een mailtje kunnen sturen met daarin een link naar een plaatje (i.e. wit stipje) op een webserver. Indien iemand je email opent, dan is in de logfile van je webserver te zien wat zijn of haar IP adres is.

Zie ook: Honeytoken http://en.wikipedia.org/wiki/Honeytoken

Overigens zou het wel een gigantische verbetering zijn indien diensten als hotmail een IP log zouden bieden aan de klant, waar je bijvoorbeeld van je 25 laatste logins het originating IP adres zou kunnen zien. Wat dat betreft wordt er geen enkele audit trail geboden waar je als gebruiker bij kan komen.

Wanneer een hotmail account wordt gehacked, dan kan deze vaak jarenlang misbruikt worden, doordat er geen mogelijkheden worden geboden hierachter te komen, en doordat er geen procedure is waardoor je verplicht wordt periodiek je wachtwoord te veranderen.
26-02-2010, 12:37 door Anoniem
Je huisgenoot ?
27-02-2010, 00:35 door Anoniem
dat kanje niet zien, je kan ook geen mailheaders meer inzien. neem toch gmail.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.