image

Opera dicht zeer ernstige browser-lekken

dinsdag 23 maart 2010, 11:10 door Redactie, 3 reacties

Opera heeft twee zeer ernstige lekken in de browser gedicht, waardoor websites informatie van andere websites konden uitlezen en aanvallers kwetsbare systemen konden overnemen. De problemen werden veroorzaakt door XSLT en de waarde van de HTTP Content-Length header. Gebruikers krijgen het advies om naar Opera 10.51 te upgraden, waar de problemen verholpen zijn.

Opera lijkt één van de winnaars van Microsoft's browserkeuzescherm te worden. Begin maart liet de Noorse browserbouwer weten dat het aantal Opera downloads verdriedubbeld was. Met name in België, Frankrijk, Spanje, Polen en Groot-Brittannië is de browser erg populair aan het worden. In februari had de browser een marktaandeel van 2,35%, een daling ten opzichte van januari en december.

Update: Het genoemde marktaandeel betrof niet dit moment, maar februari.

Reacties (3)
23-03-2010, 14:00 door Anoniem
[admin] Bedankt, de tekst is aangepast, het betrof februari. [/admin]

Ik begrijp trouwens de euforie niet, Opera 10.51 is zo instabiel als de neten, werkbalken verdwijnen zo maar, en ik had nog een crash ook. En standaard staat alleen die vaalgele Windows Native kleur aan, ook als je kiest voor Opera Standaard.
N? installatie van de versie 10.51 werd ik automatisch naar een website van Opera geleid waar stond te lezen: "u gebruikt een Opera versie die al ouder dan een jaar is". Ik werd dringend aangeraden te updaten naar vfersie 10.51.
Opera is op zijn retour, de eens zo goede browser wrak broddelwerk geworden.
23-03-2010, 14:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-03-2010, 15:59 door Anoniem
"Opera lijkt één van de winnaars van Microsoft's browserkeuzescherm te worden.....
Op dit moment heeft de browser een marktaandeel van 2,35%, een daling ten opzichte van januari en december...."

Kritiek op jullie kletskoek niet welgevallig? Loosers.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.