image

E-mail NOS-correspondent in China gehackt

donderdag 1 april 2010, 11:09 door Redactie, 6 reacties

Het e-mailaccount van een NOS-correspondent in China is samen met die van verschillende andere buitenlandse journalisten en activisten gehackt. Alle slachtoffers hadden een e-mailaccount bij Yahoo!, waaronder ook Wouter Zwart die vanuit China voor de NOS verslag doet.

Boodschap
"Begin februari probeerde ik toegang te krijgen tot mijn e-mail, toen plotseling een boodschap in beeld verscheen, waarin Yahoo mij opriep direct contact op te nemen. Mijn account was afgesloten, omdat er 'veiligheidsrisico's waren geconstateerd'. Er werd verteld dat onbekenden hadden ingebroken en persoonlijke gegevens inclusief mijn paswoord hadden buitgemaakt", zo laat hij weten. Zijn account zou als een van de eerste zijn gehackt.

Wie er achter de aanvallen van de afgelopen weken zit is onbekend. De NOS spreekt van tenminste elf slachtoffers, terwijl de Associated Press het over vier getroffen mensen heeft. Die zouden allemaal voor hun werk met China en gerelateerde onderwerpen bezig zijn. Yahoo! heeft de aanval veroordeeld en zegt gepaste acties te zullen ondernemen.

Reacties (6)
01-04-2010, 12:13 door Anoniem
Ofwel liggen die Chinezen echt te kloten, ofwel heeft een duistere Amerikaanse denktank een effectieve manier gevonden om de publieke opinie te bewerken. Immers, zowel Google (Gmail) als Yahoo zijn Amerikaans.
01-04-2010, 12:37 door Anoniem
nou yahoo ook weg uit china :)
01-04-2010, 13:32 door Anoniem
ben ik de enige die zich afvraagd waarom deze mensen niet via een beveiligde vpn verbinding inloggen om zo bij hun zakelijke mail en e.d te komen?
01-04-2010, 17:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-04-2010, 10:54 door Anoniem
Tja, in dit vak moet je slimmer zijn dan de 'vijand'. Yahoo, Hotmail je kan ze goed gebruiken, waar verstop je een olifant?? Precies, tussen de olifanten. Een vpn naar Hilversum is dan prima om vrije dagen aan te vragen uren briefjes in te leveren. Voor de rest moet je je eitjes over zoveel mogelijk mandjes op zoveel mogelijk plaatsen verdelen. Zoveel mogelijk veschillende providers gebruiken etc. etc. Confusing the Chinees wordt dan bijna een dagtaak maar als je het beschermen van bronnen cerieus neemt moet je wel.
17-09-2012, 11:16 door Anoniem
"ben ik de enige die zich afvraagd waarom deze mensen niet via een beveiligde vpn verbinding inloggen om zo bij hun zakelijke mail en e.d te komen?"

Wat dacht je van de volgende zaken :

1) Technische blokkades op het gebruik van VPN technologie in (delen van) China
2) Wettelijke restricties op het gebruik van VPN technologie in China (tenzij je de key afstaat aan de overheid)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.