image

Blizzard gaat echte namen op forum weergeven

donderdag 8 juli 2010, 13:55 door Redactie, 14 reacties

Om flame wars en getrol op de fora van Blizzard te stoppen, gaat de spelontwikkelaar echte namen weergeven. "Door de sluier van anonimiteit te verwijderen die typisch voor online dialogen is, zal dit bijdragen aan een positiever forum, constructieve conversaties promoten en de Blizzard gemeenschap op een manier verbinden waarop het nog niet eerder verbonden was."

Het gaat om de fora van bekende spellen zoals StarCraft II en World of Warcraft, waar de echte naam van gebruikers wordt weergegeven. "Met de lancering van de nieuwe Battle.net, is het belangrijk voor ons om een nieuwe en andere online gaming omgeving te creëren, één die zeer sociaal is en die een ideale plek biedt voor gamers om langdurige, zinvolle relaties op te bouwen. Al onze ontwerpkeuzes rond Real ID, waaronder deze forum aanpassingen, zijn met dit doel in het achterhoofd gemaakt."

Kritiek
Het plan van Blizzard heeft inmiddels voor een storm van kritiek gezorgd. De pagina waar fans de aanpassingen bespreken beslaat bijna 2.000 pagina's. Met name vrouwen en kinderen zijn niet blij met het voorstel, maar ook mannelijke spelers zijn bang voor een negatief stigma dat rond het spelen van online games hangt.

Toch zijn er ook voorstanders. "Waarom zijn mensen zo paranoïde? Alleen omdat je mijn naam weet, betekent dat niet dat je weet waar ik werk, woon, etc. Tenzij je voor de overheid werkt, betwijfel ik dat iemand meer weet dan je naam. Ja mensen kunnen je op Facebook/MySpace opzoeken, maar daar hoor je in de eerste plaats niet je adres en telefoonnummer te zetten." Voorlopig lijkt Real ID echter een vrijwillige keuze voor spelers.

Reacties (14)
08-07-2010, 13:59 door Erwtensoep
Lol, moeten ze wel eerst je echte naam weten..
08-07-2010, 14:13 door Anoniem
Je echte naam moet je opgeven bij het aanmelden. Deze kan niet veranderd worden. Tevens betalen miljoenen mensen via credit card waar hun echte naam mee te achterhalen is.
08-07-2010, 14:14 door Anoniem
@erwtensoep

WoW is een betaald spel.
Alleen gamecard spelers hebben geen gegevens @ blizz daarvoor.
Als ik me niet vergis moeten daarnaast de spelers ook voor de Battle.net account (onmisbaar voor het spelen van WoW) hun gegevens opgeven.

Er zal binnenkort wel (indien niet al gebeurd) een nieuwe EULA komen met in de kleine lettertjes dat je akkoord gaat dat je naam gebruikt kan worden voor "andere diensten" ,zoals Real ID, van Blizzard.

/Peter
08-07-2010, 14:27 door Anoniem
De helft doet betaling met cc en laat de helft daarvan een cc gebruiken die op zijn/haar eigen naam staat ipv. pappie/mammie/vriendje, dan zijn dat toch iig. al zo'n 3M mensen ;)
08-07-2010, 14:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-07-2010, 14:58 door Anoniem
Ik vermoed dat er een hoop "Homer Simpson" op dat fora zitten.
08-07-2010, 15:04 door Anoniem
Ik neem sinds 1992 deel aan Fidonet, een amateur berichtennetwerk dat in 1985 werd opgericht door Tom Jennings. Het bereikte zijn hoogtepunt omstreeks 1995. Het bestaat nog steeds, zij het in zeer afgeslankte vorm.

In FidoNet zijn altijd echte namen gebruikt. Nooit een probleem mee gehad. Ik moet er wel bij zeggen dat bij de oprichting van Fidonet er nog geen zoekmachines waren.

Michiel van der Vlist, 2:280/5555@fidonet
08-07-2010, 15:29 door Erwtensoep
Ik bedoelde dat je dan wel een echte naam moet hebben opgegeven ;)
Natuurlijk kunnen ze als met met een CC betaald hebt wel je echte naam zien, maar dan moeten ze wel waarschijnlijk voor elk lid de betalingsgegevens opzoeken ipv van wat je bij je account heb opgegeven gewoon automatisch later overnemen..
08-07-2010, 15:53 door Anoniem
Ik krijg regelmatig aanvragen van "ex-gamers" die gaan solliciteren, om hun namen te verwijderen uit (oude) nieuws/bijdragen op een gaming site. Dit omdat gaming nog steeds vaak als negatief bestempeld wordt, en omdat het merendeel van de bazen tegenwoordig via internet achtergrond informatie zoeken over de sollicitanten...

Ik kan de aanvragers en klagers in dit geval dan ook geen ongelijk geven..
08-07-2010, 16:30 door Necrowizard
Vond deze wel realistisch: http://www.cad-comic.com/cad/20100707/
08-07-2010, 22:05 door TAPE
Zou het dan ook zijn dan je op iemand zijn echte naam kan gaan opzoeken hoelang er gespeeld is en wanneer ?
Dat zou namenlijk voor wat opschudding kunnen zorgen ;)
08-07-2010, 22:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-07-2010, 08:28 door Anoniem
"Je echte naam moet je opgeven bij het aanmelden. Deze kan niet veranderd worden. Tevens betalen miljoenen mensen via credit card waar hun echte naam mee te achterhalen is."

Hoe zit dat dan indien je je neefje een Blizzard account wil geven als verjaardagskado ? Moet hij dan jouw naam aan gaan nemen ? Degene die betaalt is niet per se degene die het account gaat gebruiken.

"De helft doet betaling met cc en laat de helft daarvan een cc gebruiken die op zijn/haar eigen naam staat ipv. pappie/mammie/vriendje, dan zijn dat toch iig. al zo'n 3M mensen ;)"

Het feit dat dat 3 miljoen mensen zijn wil nog niet zeggen dat het werkt. Je weet immers niet wie er aan het spelen is, ongeacht of de speler volgens jou wel of niet de kaarthouder is. Daarnaast negeer je de overige 9 miljoen spelers, indien de groep waarover je het hebt 25% van het totaal zou zijn. Kwaadwillenden zullen simpelweg stellen dat zij niet de kaarthouder zijn, waarna ze een andere naam opgeven.

"Zou het dan ook zijn dan je op iemand zijn echte naam kan gaan opzoeken hoelang er gespeeld is en wanneer ?
Dat zou namenlijk voor wat opschudding kunnen zorgen ;) "

Klopt. Daarnaast kan het ook voor verwarring zorgen. Hoeveel spelers heb je niet met dezelfde naam ? En als je henkdevries188 heet, ben je dan niet anoniem ? Immers weet niemand welke Henk de Vries achter die nickname schuil gaat (behalve Blizzard, maar die hebben deze informatie nu ook al).

@ minnertje: Indien je reacties slecht vindt, geef dan ook eens een inhoudelijke onderbouwing. Die minnetjes zeggen zo weinig.

@ redactie: Heroverweeg dit +/- systeem nou eens. Op een informatiebeveiligingssite zou het wel aardig zijn indien de discussie gevoerd wordt, zonder inhoudsloze plusjes en minnetjes. Het is hier toch geen NuJij ?
09-07-2010, 19:25 door [Account Verwijderd]
Activision Blizzard heeft zojuist het project "Realnames on forums" in de koelkast gezet na enorme protesten van de community en privacy-waakhonden wereldwijd.

http://forums.wow-europe.com/thread.html?topicId=13816839821&pageNo=1&sid=1#0
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.