image

"Beste hacker ter wereld" sleept critici voor rechter

dinsdag 13 juli 2010, 18:40 door Redactie, 8 reacties

De naar eigen zeggen beste hacker van de wereld heeft verschillende beveiligingsexpert wegens "stock bashing" voor de rechter gesleept. Gregory D. Evans is binnen de beveiligingsgemeenschap een omstreden figuur. Onlangs kwam The Register met het verhaal dat het nieuwe boek van Evans, "How to Become the World's No. 1 Hacker", voornamelijk uit gekopieerd werk van anderen zou bestaan.

Security consultant en blogger Chris John Riley wilde Evans over het vermeende plagiaat interviewen, maar de "beste hacker van de wereld" zag daar uiteindelijk vanaf. Een kwartier na het contact met Evans, verscheen er op het blog van Riley een bedreiging. Het IP-adres waar vandaan de bedreiging werd gedaan, bevond zich in Atlanta, waar ook het bedrijf van Evans zich bevindt. Het blijft echter onduidelijk of Evans of één van zijn werknemers achter de reactie zit.

Spoofem
Naast zijn beveiligingsbedrijf Ligatt Security, lanceerde Evans vorig jaar een nieuw bedrijf en dienst genaamd 'Spoofem.com'. In dit YouTube filmpje spreekt hij zijn investeerders toe. Gisteren heeft Spoofem.com aanklachten tegen IT-security consultants Chris Riley en Ben Rothke en voormalig Cyber Group Network werknemers Randolph Morris, Nisha Kappor en anderen ingediend.

Rothke had eerder ook kritiek op het boek van Evans. Volgens de hacker zouden de gedaagden zich met "stock bashing" hebben beziggehouden. "De stock bashers bezitten geen aandelen binnen het bedrijf en bashen Spoofem.com op investeringswebsites om de aandelenkoers van het bedrijf voor hun eigen persoonlijke redenen te manipuleren", zo laat Evans weten.

Vergoeding
De bashers zouden talloze berichten op Yahoo.com en Investors Hub hebben achtergelaten, waarin geprobeerd werd de waarde van Spoofem.com onderuit te halen. "Deze bashers denken omdat ze verschillende gebruikersnamen en accounts met valse informatie gebruiken, ze niet te traceren zijn, maar dat is precies wat Ligatt Security, het moederbedrijf van Spoofem.com, dagelijks doet", aldus Evans.

Volgens hem hebben de bashers zelf nooit een bedrijf geleid en weten ze niets van zaken doen. "Ze denken dat ze zonder gevolgen leugens over een bedrijf kunnen verspreiden, maar dat zal niet met Spoofem.com gebeuren", zo merkt de "beste hacker van de wereld" op. Evans eist van de gedaagden een vergoeding van vijf miljoen dollar.

Reacties (8)
13-07-2010, 20:14 door TD-er
De bashers zouden talloze berichten op Yahoo.com en Investors Hub hebben achtergelaten, waarin geprobeerd werd de waarde van Spoofem.com onderuit te halen. "Deze bashers denken omdat ze verschillende gebruikersnamen en accounts met valse informatie gebruiken, ze niet te traceren zijn, maar dat is precies wat Ligatt Security, het moederbedrijf van Spoofem.com, dagelijks doet",
Zou 'ie zelf dan mogelijk ook achter deze stock-bashing kunnen zitten ;)
13-07-2010, 21:26 door [Account Verwijderd]
haha beste hacker ter wereld hahahaaaaaaaaaaaa, hahaaaaaaaaaaaaaaaa, ik kom niet meer bij....
13-07-2010, 21:52 door Skizmo
"Ze denken dat ze zonder gevolgen leugens over een bedrijf kunnen verspreiden, maar dat zal niet met Spoofem.com gebeuren"
Wat een looser. Het feit dat je kunt achterhalen wie de leugens verspreid heeft niets te maken met hoeveel inpact de leugens kunnen hebben.
14-07-2010, 03:34 door Anoniem
Tja, een dissident......

Die liggen nooit goed bij het establishment.....
14-07-2010, 05:36 door Anoniem
http://www.youtube.com/watch#!v=uPsB9756HIA
14-07-2010, 12:30 door Anoniem
Door Anoniem: Tja, een dissident......

Die liggen nooit goed bij het establishment.....

Geen Dissident. Gewoon een mafketel die niet helemaal begrijpt in welke wereld hij rondloopt en wat zijn plaats in het universum is.
Ik kan echt aanraden om dit hele verhaal bij Chris te lezen, want het lijkt wel een spannend jongensboek
14-07-2010, 14:56 door Anoniem
welke loser noemt zich nu ook de beste hacker te wereld XD
14-07-2010, 15:26 door Anoniem
Door Anoniem: welke loser noemt zich nu ook de beste hacker te wereld XD

Iemand met een gang-verleden, een strafblad en een Cassius Clay-Complex "I AM THE GREATEST"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.