image

Mozilla: Firefox 4 bètatest voornamelijk mannenwerk

donderdag 12 augustus 2010, 10:03 door Redactie, 6 reacties

Mozilla heeft de derde bètaversie van Firefox 4 gelanceerd, die niet alleen voor mannelijke internetjunkies bedoeld is. De nieuwste versie bevat multi-touch ondersteuning voor Windows 7 en nieuwe JavaScript waardes, voor het sneller en beter weergeven van graphics. De browserbouwer is vooral te spreken over alle feedback die het van de 500.000 testers krijgt. Dagelijks versturen die 3.500 "stuks" feedback.

"We hebben ontdekt dat onze bètagebruikers voornamelijk mannen zijn die het web tussen de twee en zes uur per dag gebruiken, meestal voor entertainment en communicatie", zegt Mozilla's Mike Beltzner. "Dit is geen verrassing voor ons, maar het is ook geen goede weergave van internetgebruikers." Beltzner vraagt bètatesters dan ook om hun vrienden te vragen of ze met het testen willen meehelpen.

Voor de komende twee bètaversies is Mozilla van plan om meer web-developer en user-facing features aan Firefox 4 toe te voegen, waarna er een “feature freeze" plaatsvindt. Hierna wil de opensource-ontwikkelaar alle gerapporteerde bugs verhelpen en de uiteindelijke versie voor alle honderden miljoenen gebruikers "polijsten."

Reacties (6)
12-08-2010, 11:01 door Anoniem
... en nieuwe JavaScript waardes, voor het sneller en beter weergeven van graphics
Wat zijn die JavaScript waardes waardoor graphics sneller en beter wordt weergegeven?
12-08-2010, 13:13 door Anoniem
Firefix 4 kan je gratis ophalen, ik verzeker je dat Firefox 4 Internet Explorer 8 zal
verslaan, goed nieuws voor Windows XP gebruikers, als die willen profiteren moeten ze
zeker firefox 4 download.
http://www.mozilla.com/NL/firefox/beta/
12-08-2010, 14:11 door Necrowizard
Tja logisch; niet veel mensen hebben een computer in de keuken staat :P
12-08-2010, 14:21 door Anoniem
Firefix 4 kan je gratis ophalen, ik verzeker je dat Firefox 4 Internet Explorer 8
Voordat Firefox 4 uit is, is er Internet Explorer 9.
12-08-2010, 15:16 door Anoniem
Ik heb gehoord dat Microsoft het niet meer wil dat jij en ik ook profiteer van hun laatste webbrowser Internet Explorer 9. Dus zal je een nieuw computer moet aanschaven. Het is trouwens niet meer mogelijk met een verouderd systeem gebruik maken van Internet Explorer 9. Voor Windows Vista wou Microsoft nog een uitzondering maken, eigelijk was ook niet mogelijk op Windows Vista. Nu schijven ze emulatie programma heb ik gehoord.
12-08-2010, 16:35 door Wim ten Brink
Beltzner vraagt bètatesters dan ook om hun vrienden te vragen of ze met het testen willen meehelpen.
Kunnen ze niet beter aan hun vriendinnen vragen om mee te helpen met testen? Anders blijven er alleen maar mannen bijkomen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.