image

"Blackberry begrijpt security beter dan Google"

donderdag 19 augustus 2010, 15:46 door Redactie, 9 reacties

Omdat Google het Android besturingssysteem gemaakt heeft, zijn beveiliging en privacy niet optimaal geregeld, aldus Randy Abrams van anti-virusbedrijf ESET. Volgens de virusbestrijder wordt Android het meest aangevallen smartphone OS, als het dat al niet is. Het eerste probleem is het vergrendelen van het toestel. Bij de Blackberry moet je een wachtwoord invoeren om het toestel te ontgrendelen. Als je instelt dat Android een wachtwoord gebruikt en vervolgens de smartphone vergrendelt, kan iedereen binnen de 'password timeout' interval toegang krijgen. "Blackberry begrijpt security veel beter dan Google", zegt Abrams.

"Android is in principe een Google product, dus weet je dat het niet voor privacy of security geoptimaliseerd is." Standaard zou het besturingssysteem willen laten weten waar de gebruiker zich bevindt. Ook is het zo ingesteld dat Google standaard accountgegevens naar de Android kopieert. Abrams zal in de toekomst meer informatie en problemen over het Android beveiligingsmodel publiceren.

Reacties (9)
19-08-2010, 15:52 door SirDice
"Blackberry begrijpt security veel beter dan Google", zegt Abrams.
En daarom geeft RIM de wachtwoorden van hun gebruikers aan de diverse regeringen (V.A.E., India, etc).
19-08-2010, 16:00 door Anoniem
"Standaard zou het besturingssysteem willen laten weten waar de gebruiker zich bevindt."

Kan men bedrijven die dit soort informatie standaard aan de hele wereld bekend willen maken niet aansprakelijk stellen wanneer dergelijke informatie misbruikt wordt voor bijvoorbeeld inbraak (danwel andere meer gewelddadige delicten, indien criminelen een persoon willen vinden i.p.v. willen weten wanneer deze niet thuis is) ? Immers zullen veel gebruikers zich hier helemaal niet van bewust zijn. Het standaard aanzetten van dit soort zaken is zeer, zeer gevaarlijk.
19-08-2010, 16:48 door Eerde
"Android is in principe een Google product, dus weet je dat het niet voor privacy of security geoptimaliseerd is."
Huhhh, "Dus" ? Wat een volstrekte onzin opmerking is dat !
19-08-2010, 18:23 door ej__
Door Eerde:
"Android is in principe een Google product, dus weet je dat het niet voor privacy of security geoptimaliseerd is."
Huhhh, "Dus" ? Wat een volstrekte onzin opmerking is dat !

Eens! En je weet ook niet wat blackberry met je data doet! Nogal ongenuanceerd dus.
19-08-2010, 20:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-08-2010, 23:50 door Anoniem
Geeft RIM wachtwoorden aan de diverse regeringen of stellen ze servers op in deze landen zodat ze (die regeringen) op de servers de niet versleutelde bestanden kunnnen lezen. Immers, alleen het ransport tussen de blackberry en de server is versleuteld. Op de server schijnt het gewoon plain text te zijn.
20-08-2010, 09:15 door Anoniem
www.good.com maar gebruiken ipv BlackBerry...
20-08-2010, 10:36 door gelul
blijkbaar voor anti-virus bedrijven geen droog brood te verdienen aan dat android dus dan maar zelf wat FUD de wereld in gooien en hopen dat het aanslaat.
24-08-2010, 11:20 door Anoniem
@SirDice
Ze geven vast niet weg hoe de encryptie van de toestellen gekraakt kan worden en/of de wachtwoorden. Waarschijnlijk gaat het meer over het email verkeer/ping verkeer (BlackberryInternetService) zodat ze deze kunnen lezen net zoals andere mobiele communicatie kunnen inzien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.