image

Tiener aangeklaagd wegens hacken schoolsite

dinsdag 2 november 2010, 16:02 door Redactie, 9 reacties

Een 15-jarige Canadese jongen is aangeklaagd wegens het hacken van een schoolsite en het onthullen van de wachtwoorden van 27.000 scholieren. De jongen werd door politie opgepakt en is aangeklaagd wegens het onderscheppen van een computerfunctie, het op frauduleuze wijze verkrijgen van een computerdienst, het gebruik van een computer met de bedoeling om een computermisdrijf te plegen en het gebruik van een wachtwoord om een computermisdrijf te plegen. Hiervoor zou de jongen een maximale gevangenisstraf van tien jaar kunnen krijgen.

"De ernst van het hacken van iemands computer mag niet worden getolereerd en verheerlijkt ", aldus een agent. De tiener wilde naar eigen zeggen de zwakke beveiliging van de studentenportaal blootleggen. Op de schoolsite zijn onder andere roosters en cijfers te vinden, hoewel die niet waren aan te passen.

Reacties (9)
02-11-2010, 16:18 door Anoniem
Oei. Tien jaar is wel erg lang. Ben ik blij dat ik niet gepakt ben...
Vind het wel erg overdreven.
02-11-2010, 16:59 door Blijbol
Bij een computermisdrijf moet je dus geen computers en wachtwoorden gebruiken en geen fraude plegen. Maar wat is het onderscheppen van een computerfunctie?
02-11-2010, 23:41 door [Account Verwijderd]
Door Blijbol: Bij een computermisdrijf moet je dus geen computers en wachtwoorden gebruiken en geen fraude plegen. Maar wat is het onderscheppen van een computerfunctie?

Onderscheppen van toetsenaanslagen van een draadloos toetsenbord? Geen idee...
03-11-2010, 08:05 door Silver
De begane overtredingen uit het gelinkte artikel:

Intercepting a computer function - Fraudulently obtaining computing services.

Using a computer with intent to commit a computer offence.

Using a password to commit a computer offence.

Ik denk dat het eerste wetsartikel gestoeld is op de veel oudere 'mail fraud'. Het onderscheppen van post is nog steeds strafbaar in zowel Canada als de VS (hier ook volgens mij).
03-11-2010, 10:19 door Anoniem
"tien jaar"
Als je in dit land een moord pleegt krijg je meestal 5 jaar, omdat er 'verzadigde' omstandigheden zijn...
En dan nog het recht om te klagen dat het eten te weinig is.
03-11-2010, 11:10 door Anoniem
wat een flauwekul.

dus als ik door rood rijd in Amerika, krijg ik een boete voor het door rood rijden, het verlaten van een crime-scene, het van plan zijn door rood te rijden, en ook nog voor het gebruiken vna een auto voor deze weerzinwekkende misdaad?

10 jaar voor het laten zien dat die school er niets van snapt.
03-11-2010, 11:23 door Anoniem
Goh, en wat voor een impact heeft het zo ernstig straffen van een scholier op het automatiseringsveiligheidsniveau van die school?
Misschien moeten we daar ook maar eens een stevige straf op gaan zetten....... ;-)
05-11-2010, 10:06 door Mysterio
Hij krijgt er echt geen tien jaar voor. Dit is een mooi voorbeeld van hoe men nieuwsberichten gebruikt om potentiële hackertjes te ontmoedigen. Waarschijnlijk krijgt hij een berisping en wat heropvoeding. Het is wel een beetje slordig dat hij de wachtwoorden bekend heeft gemaakt, dat kan hem nog wel eens zwaar aangerekend worden.
06-11-2010, 01:29 door Anoniem
lol, ik zelf had alle leerlingen uit mijn klas een lijst met wachtwoorden van de rest van de klas gegeven. ze wouden me schorsen totdat ze er achter kwamen dat dan systeembeheer niet meer eigen systeem kon beheren. activve directory inherence bug! geniaal als netwerk admin bericht krijgen neem contactp met netwerkbeheerder.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.