image

"Laptop zeilmeisje meerdere keren gekraakt"

woensdag 19 januari 2011, 11:52 door Redactie, 79 reacties

Een nog onbekend persoon heeft meerdere keren ingebroken op de laptop van zeilmeisje Laura Dekker. In sommige gevallen zou daardoor de laptop zijn gecrasht en zich in zo'n staat bevinden, dat die niet meer te repareren is, zo laat het 'walteam' van Laura op het weblog van de zeilster weten. "De computers van Laura en haar vader worden regelmatig gehackt waardoor ze volledig crashen. Dit ondanks het feit dat de laptops beveiligd zijn met alle gangbare beveiligingssystemen."

De ellende zou vooral tijdens vertrek van - en aankomst van Laura op de diverse eilanden plaatsvinden. De "hacker" zou dan "heel actief" zijn. De aanvallen zouden zo hevig zijn, dat een deskundige de laptop niet meer kan opknappen. De enige oplossing zou dan het aanschaffen van een nieuwe laptop zijn. "Vanzelfsprekend is dit een aanslag op hun portemonnee."

Deskundige
Volgens het walteam kan Laura door de aanvallen geen contact via internet onderhouden. Daarnaast is het zeilmeisje voor schoolwerk geheel afhankelijk van internet. "Laura heeft met kerstmis in St. Maarten een prachtige nieuwe laptop gekregen. Ze was daar zo blij mee. Na twee dagen is hij alweer gecrasht!!!!!"

Het walteam vraagt zich af of degene die alle ellende zou veroorzaken wel aan de veiligheid van Laura denkt. "Wie schept er behagen om de reis van Laura zo te bemoeilijken? VIA DEZE WEG VRAGEN WE DEZE HACKER(s), NAMENS LAURA EN HAAR familie, MET DEZE PERVERSE BEZIGHEDEN TE STOPPEN." Daarnaast wordt er ook een oproep aan een computerdeskundige gedaan die wil helpen om de laptops van Laura en haar vader beter te beveiligen of eventueel de hacker op te sporen.

Update 14:30
Certified Secure heeft inmiddels het walteam, Laura en haar vader een beveiligingscursus aangeboden zodat ze hun laptop kunnen beveiligen.

Reacties (79)
19-01-2011, 12:05 door Anoniem
Tja... wie opent de mail op haar laptop...
Wie weet waar dit meisje allemaal op klikt...
Ze heeft vast Hyves, Facebook, MySpace of iets in die richting..... Daar post je een berichtje op naar een website en voila... virussje is binnen...

Social engineering... dus helemaal geen hacken, maar een beetje naief meisje dat alles opent en op klikt?

Zet er Ubuntu op... en waarrempel, het crashed niet meer....

TheYOSH
19-01-2011, 12:05 door Mysterio
Sneu hoor, kleine meisjes pesten.
19-01-2011, 12:08 door Preddie
"walteam" ....... "Deskundige"....... gezien het nieuws bericht bestaat het walteam uit deskundige prutsers .....


"Laura heeft met kerstmis in St. Maarten een prachtige nieuwe laptop gekregen. Ze was daar zo blij mee. Na twee dagen is hij alweer gecrasht!!!!!"

Natuurlijk is dat een ruige laptop geweest, die geheel water en stof dicht is zonder bewegende delen. Zo niet, ben je per definitie heel snel van je elektronica af. Niet alleen is het zoute water killing maar met name het zout dat in de lucht zit. Hier heb je mee te maken als je dicht bij zee woont, op een eiland of op een boot op zee zit. De effecten van het zout zijn goed te zieken op auto en boten, binnen een mum van tijd zit alles onder de roest (roestvrij staal of niet) en bij iets langer verdwijnt het staal als sneeuw voor de zon ......

Persoonlijk lijkt het mij dan ook aannemelijker dat deze hacker Moeder Natuur heet, maarja een hacker klinkt nu eenmaal interessanter en met die reden wordt een discussie omtrent de onkunde van het walteam vermeden
19-01-2011, 12:09 door Syzygy
Ja Hackers zijn soms zielige figuren.

Voor dit soort acties kun je ook beter een Panasonic ToughBook nemen.
Kan alles hebben, Vriend van me die jaarlijks enkele maanden door Afrika rijdt met een legertruck heeft hem nu al enkele jaren zonder problemen waar hij voorheen minimaal een LT per jaar versleet.

Toughbook vs Hummer , wel leuk : http://www.youtube.com/watch?v=N53xYt_QXO4

Wellcht is er iemand in haar omgeving die haar even kan assisteren met het opzetten van een goed security beleid voor haar LT.
Goed password, goede beveiliging en een beetje begeleiding met betrekking tot haar uitspraken op forums en chatboards en natuurlijk een beetje info over Phishing, Social Engineering en Malware.

Iemand die zo goed met sport bezig is verdient alle steun !!

( Wellicht een leuke promotie voor het Pentjak team van Security.nl onder het mom van Sporters helpen elkaar. Ik kan dat zo uitwerken, heb wel contacten daar hahaha)
19-01-2011, 12:12 door SirDice
Door Predjuh: Natuurlijk is dat een ruige laptop geweest, die geheel water en stof dicht is zonder bewegende delen. Zo niet, ben je per definitie heel snel van je elektronica af. Niet alleen is het zoute water killing maar met name het zout dat in de lucht zit.
Inderdaad. Vergeet ook niet dat zout water enorm geleid. Een beetje vocht binnen, met zout, en de boel maakt leuk kortsluiting.
19-01-2011, 12:14 door Mysterio
http://www.ruggednotebooks.nl/ Zoiets?

Ja, ach, het walteam zijn natuurlijk vrienden, kennissen en andere belangstellende. De kans dat er een IT-er tussen zit is kleiner dan dat er een zeiler tussen zit. Voor tips en suggesties mogen ze natuurlijk hier helemaal los gaan.
19-01-2011, 12:18 door Anoniem
@Predjuh......Hoewel ik je theorie erg waardeer vraga ik mij wel het volgende af.

Waarom crashed dan ook de laptop van haar vader...?????
19-01-2011, 12:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-01-2011, 12:22 door Preddie
Door SirDice:
Door Predjuh: Natuurlijk is dat een ruige laptop geweest, die geheel water en stof dicht is zonder bewegende delen. Zo niet, ben je per definitie heel snel van je elektronica af. Niet alleen is het zoute water killing maar met name het zout dat in de lucht zit.
Inderdaad. Vergeet ook niet dat zout water enorm geleid. Een beetje vocht binnen, met zout, en de boel maakt leuk kortsluiting.


Vertel mij wat, ik heb dozen vol laptops naar de sloop gebracht van mensen die dachten dat een gewone laptop geen probleem zou zijn op een boot.

Als je dat uitlegt waarom hun apparatuur het zo snel begeeft beginnen ze het te begrijpen. Als je dan vervolgens een advies geeft bijv. door een Panasonic ToughBook aan te schaffen (zoals syzygy ook al zegt) dan schrikken ze vaak van de prijs omdat die dingen vaak een factor drie of vier duurder zijn ....


Door Mysterio: http://www.ruggednotebooks.nl/ Zoiets?

Ja, ach, het walteam zijn natuurlijk vrienden, kennissen en andere belangstellende. De kans dat er een IT-er tussen zit is kleiner dan dat er een zeiler tussen zit. Voor tips en suggesties mogen ze natuurlijk hier helemaal los gaan.

Sja ..... men noemt zich zelf al snel een IT-er, hij of zij kan op CTRL+ALT+DEL drukken en een proces killen en waarna hij of zij bestempeld worden als IT-er..... en zo zal het in dit geval ook wel weer gegaan zijn.

btw die ruggednotebooks zijn misschien wel erg duur, maar ook wel erg vet. Zeker als je aan je vrienden laat zien dat je over jou laptop met een auto kan rijden, waarna je hem gewoon vlekkeloos opstart ;) staan ze ff raar te kijken
19-01-2011, 12:22 door Anoniem
Een nieuwe laptop kopen? Omdat deze gehackt is?
Ik wil niet zeggen dat je niks aan een bios kunt verknoeien, maar doorgaans zal even opnieuw optuigen voldoende zijn. M$ heeft ons tenslotte niet voor niet jaren getraind in hun rommel opnieuw installeren...
19-01-2011, 12:26 door Rajaat
"Aanvaller zou laptops fysiek kapot maken".

Ontploffende beeldschermen, spontane accu-ontbranding? Crashen is NIET fysiek kapot maken!

Trouwens, slim idee, nieuwe laptop kopen als de andere gehacked is. Gaat ze deze nu ook bij het oud vuil neer zetten, net zoals Joost Tonino?
19-01-2011, 12:27 door Anoniem
Laat onze heldin met rust nerds :)
19-01-2011, 12:33 door Anoniem
Stom nieuwsbericht, zucht.
19-01-2011, 12:38 door Anoniem
Variatie op "de hond heeft mijn huiswerk opgegeten?".

Probleem op zee is dat je dvd speler niet meer werkt. Verder gebruikt ze vast een satelliet telefoon voor haar internetverbinding, en zit je waarschijnlijk op één groot lokaal netwerk via poort 137, 445 e.d. (dat was vroeger met inbellen ook zo). Een gewoon wachtwoord op je account van Windows kan dan al te weinig zijn.
19-01-2011, 12:43 door Anoniem
Dit is de grootste onzin wat ik heb gehoord.
Ok de hacker heeft gehackt en wat kan hij allemaal slopen?

De hardeschijf zodanig slopen dat deze niet meer te gebruiken is. De bios slopen.

Waarom staat er dan bij: Experts kunnen het niet oplossen en de hele laptop moet weggegooid worden?
19-01-2011, 12:43 door Anoniem
het wachtwoord van haar laptop is : "zeilboot"
evt kun u ook "broodje aap" gebruiken...

pfffffffffff
19-01-2011, 12:50 door Anoniem
Ik denk dat het onwaarschijnlijk is dat het om een doelbewuste hacker gaat. Een hacker heeft in ieder geval een adres nodig om op aan te vallen, als je een nieuwe laptop hebt en iemand is naar je op zoek dan moet hij door heel wat data ziften voordat hij je vind.
Om zeker te weten dat het om een hacker gaat kun je het beste het volgende doen:
- Maak doelgerichte internet verbindingen, DWZ, schakel de netwerkverbinding uit totdat je het nodig hebt. Maak offline de bestanden die je wilt uploaden, zorg ervoor dat je verbinding met het internet niet langer dan 2 minuten duurt. De kans dat een hacker je vind en binnendringt is dan klein.
- Surf via TOR, op deze manier ben je moeilijker te vinden, als een hacker anderhalve minuut bezig is met zoeken naar jou dan heeft hij geen 2 minuten, maar een halve minuut om in te breken.
- Ga eerst eens op zee en gebruik een "schone" laptop 2 weken. Is de laptop dan kapot dan weet je dat de laptop zelf prut is en dat je geen hacker hoeft te zoeken.
- Switch van OS, de meeste hackers weten heel goed hoe ze 1 OS moeten aanvallen, andere OS-en zijn ze niet zo vertrouwd mee.
19-01-2011, 12:56 door Anoniem
Volgens mij is het gewoon allemaal onzin... Ze zal dr nieuwe laptop wel niet mooi vinden of geen zin hebben in school. :P
19-01-2011, 13:01 door Anoniem
"De "hacker" zou dan "heel actief" zijn. De aanvallen zouden zo hevig zijn, dat een deskundige de laptop niet meer kan opknappen." Aanvallen met een moker misschien ?

Tip nummer 1 : geen windows gebruiken, maar linux . Geen gezeik met virussen en andere ellende...
19-01-2011, 13:08 door Anoniem
typies broodje aap, gewoon proberen om weer geld los te peuteren bij iemand die het gelooft
19-01-2011, 13:12 door Ome Jeroen
Haar website is inmiddels net zo traag als haar laptop.
Zeker ook gehackt? Of zou het misschien gewoon te druk zijn met bezoekers...

Ik denk inderdaad dat het walteam vooral bestaat uit goedbedoelende amateurs (op ICT gebied dan) die bij problemen meteen aan een hack denken. Waarschijnlijk zit Laura en/of papa teveel op linkjes te klikken die niet deugen o.i.d.
19-01-2011, 13:12 door Anoniem
vraag mij toch af wat ze bedoelen met crashen?
Voeren ze machine code uit?
Dan moet ze dus iedere keer een exploit hebben waardoor ze het systeem binnendringen.

tevens moet ik kwijt dat een reguliere particuliere laptop NIET geschikt is voor gebuik op een boot.
Maar goed, dit is weer zon geval van : dit of dit doet het niet meer, dus ligt het aan de computer.
voor wat wij weten laat ze die laptop rondslingeren en laat ze hem dan vallen of de deiningen van de zee 'vernaggelen' het systeem.
19-01-2011, 13:14 door Anoniem
Dit is duidelijk gewoon weer een schreeuw om aandacht.

AUB Security.nl, stop met het posten van deze onzin.
19-01-2011, 13:20 door Anoniem
Elke keer als ze in het nieuws komt is het omdat ze weer iets nodig heeft .........
Vorige keer was het sponsergeld op en nu wil ze weer geld voor een laptop ....
Ik wil al haar gehackte laptops wel hebben :) Desnoods zet ik er een nieuwe harddisk in en installeer
opnieuw windows en wedden dat het dan weer werkt ...
19-01-2011, 13:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-01-2011, 13:25 door Anoniem
Door Ome Jeroen: Haar website is inmiddels net zo traag als haar laptop.
Zeker ook gehackt? Of zou het misschien gewoon te druk zijn met bezoekers...

Nee, dat komt natuurlijk door de vertraging van de satelliet uplink... Duh!
19-01-2011, 13:39 door SirDice
Door Anoniem: Verder gebruikt ze vast een satelliet telefoon voor haar internetverbinding, en zit je waarschijnlijk op één groot lokaal netwerk via poort 137, 445 e.d. (dat was vroeger met inbellen ook zo). Een gewoon wachtwoord op je account van Windows kan dan al te weinig zijn.
En in tegenstelling tot vroeger heeft windows tegenwoordig standaard een firewall aan staan. De connecties waar jij het over hebt zijn dan simpelweg niet meer mogelijk.
19-01-2011, 13:55 door Anoniem
Ik vind de gedane uitlatingen allemaal maar wat voorbarig.
Je kunt er maar beter niet blind op varen!
19-01-2011, 14:06 door Anoniem
Och gut is de laptop veroudert? En moet er nu een nieuwe geschonken. Laptopjes zijn niet meer zo duur hoor meid.
Elf
19-01-2011, 14:08 door Anoniem
onherstelbare schade?
wat een digibeten!

het is technisch onmogelijk om een gangbare moderne computer op afstand zo te slopen zodat je een nieuwe moet kopen, wel kan je de software slopen, maar dat is altijd op te lossen via een format c: en reinstall van het OS.

en kom niet aan met dat het wel mogelijk is, want dat is bij voorbaad een indiaanen verhaal, als dat zo was kan half nederland elke keer dat ze op internet hebben gezeten een nieuwe pc gaan halen.

ze zal der laptop wel aan dek in de zon en zilte lucht gebruiken, das zeer kwaadaardig voor electronica, en daar zijn de meeste laptops ook niet tegen bestand.
zowiezo moet je een laptop op een stabiele ondergrond in horizontale positie zetten, het stampen op de golven is voor gyroscopiesche onderdelen zoals harden schijven enzo echt killing.
19-01-2011, 14:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-01-2011, 14:42 door Mysterio
onherstelbare schade?
wat een digibeten!

het is technisch onmogelijk om een gangbare moderne computer op afstand zo te slopen zodat je een nieuwe moet kopen, wel kan je de software slopen, maar dat is altijd op te lossen via een format c: en reinstall van het OS.

Wedden dat het wel kan? Laatst was er nog iets met een virus en kernreactoren of zo? *gniffel* Ik heb wel eens gehoord van virussen die je ventilatoren langzamer laten draaien en dat soort grapjes. Ik kan me voorstellen dat dit nog wel kan gebeuren, al moet ik toegeven dat dit al heel lang geleden is.
19-01-2011, 14:51 door Preddie
Door Krakatau:
Door Anoniem: @Predjuh......Hoewel ik je theorie erg waardeer vraga ik mij wel het volgende af.

Waarom crashed dan ook de laptop van haar vader...?????
Duh? Omdat ze die op de boot is gaan gebruiken? Vanaf dat moment immers werd de laptop van haar vader - die het voorheen prima deed - blootgesteld aan de elementen en is langzaam de geest gaan geven?

Een andere verklaring zou kunnen zijn dat de laptops die zij op haar boot gebruikt besmet worden vanuit andere op de boot aanwezige apparatuur. Heeft die boot soms een intern netwerk waar de laptops op inloggen? Zo ja, is er dan een boordcomputer die mogelijk besmet is en keer op keer de laptops besmet, via het veilig veronderstelde interne netwerk?

Ze moeten de laptops en andere aanwezige apparatuur maar eens goed onder de loep nemen.

IDD Krakatau, als laatste zou ik nog in kunnen denk dat er veel apparatuur op die boot staan die bijv. met straling werken. Vaak wordt zoon apparaat in de stuurhut gebruikt, die helemaal vol gebouwd staat met apparatuur. Deze apparatuur staat vaak in het zicht, maar veel apparatuur zit ook weggewerkt in de behuizing van de boot. Persoonlijk heb ik in het verleden zeer hoge magnetisch velden gemeten in bijv. de stuurhut, iets wat na mijn idee ook behoorlijk impact kan hebben op elektronica. Daarnaast zal ze een polyester boot hebben waardoor stralingen in en rondom de boot vrij spel hebben. Kortom de een boot op volle zeer is de ideale plek om zo kort mogelijk van je laptop te genieten ...... (uitzonderingen daar gelaten natuurlijk)

p.s. goeie actie van Certified Secure ;)
19-01-2011, 14:54 door Anoniem
tijd voor een anders bestuuringsysteem mac of linux of ubuntu?
19-01-2011, 15:00 door Anoniem
Wat goed van Certified Secure dat zij zich opwerpen om dit meisje te helpen.

Ik hoop dat het goed wordt ontvangen.
19-01-2011, 15:01 door Anoniem
tjonge, kan die zeilboot niet met laptop en al zinken ?
Wat een kul om media aandacht van vooral haar vader.
Laat Laura lekker haar ding doen
19-01-2011, 15:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-01-2011, 15:30 door Anoniem
Een andere verklaring zou kunnen zijn dat de laptops die zij op haar boot gebruikt besmet worden vanuit andere op de boot aanwezige apparatuur. Heeft die boot soms een intern netwerk waar de laptops op inloggen? Zo ja, is er dan een boordcomputer die mogelijk besmet is en keer op keer de laptops besmet, via het veilig veronderstelde interne netwerk?

Ik zou eerder media cards nakijken had al eens een virus op fototoestel memory card dat zichzelf copieerde elke keer als je het verbond met en computer.

Prairiedog
19-01-2011, 15:37 door Anoniem
Misschien moet ze eerst eens fatsoenlijke beveiligingssoftware op haar laptop installeren,en niet constant de internet verbinding open laten staan als ze met andere dingen bezig is.
De firewall van Zonealarm kun je op slot zetten en dan ben je toch redelijk goed beveiligd.
En ik zou die sociale netwerken zoals Hyves,Facebook en MSN dumpen want dat geeft alleen maar meer risico.
Maar ze zou een security expert in moeten huren voor dit soort zaken zodat ze relaxed van haar laptop kan blijven genieten.
19-01-2011, 15:42 door Anoniem
Ik lees in het artikel geen aanwijzingen dat haar laptop gehackt is, wel dat deze traag is. Volgens mij zijn ze ook niet in staat om te beoordelen dat de laptop gehackt is, tenzij er hele duidelijke aanwijzingen hiervoor zijn.
19-01-2011, 15:43 door Anoniem
Misschien is het iemand al opgevallen en wordt er wild gespeculeerd?
19-01-2011, 15:45 door Anoniem
Wat een anonieme commentaar op op mensen die een ideaal hebben en zelf afgunstig zijn.
Ger
19-01-2011, 15:55 door Anoniem
Als een hacker elke keer haar aanvalt als een internet-verbinding heeft, lijkt mij erop te duiden dat er een trojan op zit.

Tenzij ze een statisch IP heeft.

Kortom eigenlijk te weinig info om te kunnen helpen.

Besturingsysteem? Patchlevel?
Type firewall/virusscanner?
Welke protocollen zijn ingebruik van draadloos?
Welke bowser gebruikt ze?
etc.
19-01-2011, 15:59 door Anoniem
Gaan we weer; het betreft hier geen laptop maar een WINDOWS laptop ! Jullie doen Microsoft echt tekort hoor !
19-01-2011, 16:23 door Sith Warrior
Ik moet eerlijk zeggen, ik vind het maar een vaag en vreemd verhaal.
19-01-2011, 16:23 door spatieman
gutje,.
mijn pc is gehackt worden.
effe nieuwe kopen, want image terug zetten is te veel werk.
19-01-2011, 16:40 door Sheriffnl
ik zou het toch wel heel erg vinden als ze door deze streek haar droom niet meer kan laten uitkomen.
19-01-2011, 16:59 door Anoniem
Door Sheriffnl: ik zou het toch wel heel erg vinden als ze door deze streek haar droom niet meer kan laten uitkomen.
jaaa. erg. want iedereen heeft er recht op dat zijn of haar dromen uitkomen. Ikzelf zal er geen droom minder om dromen 's nachts.
19-01-2011, 17:04 door Anoniem
het maximaal belasten van de cuda mogelijkheden in laptops kan het einde betekenen van een laptop; heb dit zelf ervaren met dell.

Die hebben er intussen wel een biosupdate voor uit gebracht.

Greetingz,
Jacco
19-01-2011, 17:42 door Anoniem
De aanvallen zouden zo hevig zijn, dat een deskundige de laptop niet meer kan opknappen..

Laat me raden dit was de zelfde man die je een nieuwe laptop wilde aansmeren.
Gelukkig heb ik net gelezen dat hun een cursus krijgen
Ik want dacht dat de digibeten onderhand uitgestorven waren maar als je iemand dit laat wijs maken ....

Verder hoop ik dat die laffe BH dit meisje met rust laat,zij heeft lef en dat kan ik van die lafbek niet zeggen
19-01-2011, 18:14 door Anoniem
Natuurlijk is haar laptop gehackt, als ik huiswerk moest maken terwijl ik met een wereldreis bezig was zou ik dit ook als smoes gebruiken.
19-01-2011, 19:05 door Anoniem
Door Anoniem: onherstelbare schade?
het is technisch onmogelijk om een gangbare moderne computer op afstand zo te slopen zodat je een nieuwe moet kopen, wel kan je de software slopen, maar dat is altijd op te lossen via een format c: en reinstall van het OS.

Je kan een bios gewoon flashen met welk bestand je ook maar wil. Niks wat controleert of dat wel gaat werken. Als je dat doet dan start die pc niet meer op, en is hij economisch total-loss.

Door Anoniem:
en kom niet aan met dat het wel mogelijk is, want dat is bij voorbaad een indiaanen verhaal, als dat zo was kan half nederland elke keer dat ze op internet hebben gezeten een nieuwe pc gaan halen.

Waarom zou de eigenaar van een botnet dat doen? Men doet aan botnets voor het geld, niet voor de lol.
19-01-2011, 19:25 door Anoniem
Wat een onzin om aandacht vragend verhaal. Zielig...
19-01-2011, 19:36 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-01-2011, 19:49 door Anoniem
gewoon linux nemen veel veiliger
19-01-2011, 20:01 door EDLIN
Door Anoniem: Misschien is het iemand al opgevallen en wordt er wild gespeculeerd?
Jazeker er wordt waanzinnig gespeculeerd.
Op haar website staat dat er aangifte wordt gedaan.
Dat doe je alleen als je zeker bent van je zaak.
Het is een goede zaak dat Certified Secure meldt dat ze haar willen helpen.
Hopelijk is het mogelijk dat we dan ook meer details te weten komen?
Ik ben in ieder geval nieuwsgierig geworden.
19-01-2011, 20:30 door Anoniem
Lijkt mij overdreven om een nieuwe notebook te kopen omdat een installatie is gecrasht? Windows opnieuw installeren.

Er kan ook een virtuele Windows geïnstalleerd worden als er dan iets mis gaat is er weinig aan de hand. Er zijn allerlei mogelijk heden dagelijks een back-up maken is daar een van. Denk wel dat een een programmeur hun zal helpen een cursus is best wel leuk op de lange termijn niet een acute oplossing.
19-01-2011, 20:47 door Prlzwitsnovski
Door rookie: Jongens wordt dat Windows-flamen na een dikke decennia niet vermoeiend en saai?
Ja, eigenlijk wel. Certified Secure flamen klinkt zo veel beter.
19-01-2011, 21:05 door Anoniem
Door rookie: Jongens wordt dat Windows-flamen na een dikke decennia niet vermoeiend en saai?
Het is gewoon te leuk, het werkt nog steeds en we hebben nog steeds argumenten genoeg dus waarom zouden we stoppen.
Daarnaast kun je er mensen op een niet discriminerende manier behoorlijk mee op de kast jagen (zoals die die hard Windows systeembeheerders).

Het is iets als anoniem posten op security.nl
19-01-2011, 21:58 door Anoniem
Hoezo moet je dan meteen een nieuwe laptop kopen?
Format C: en je kunt weer schoon beginnen.

Of is dit een verkapte oproep om meer donaties?
19-01-2011, 22:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-01-2011, 22:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-01-2011, 22:57 door Prlzwitsnovski
Door unbalanced:

Op haar website staat dat er aangifte wordt gedaan.
Dat doe je alleen als je zeker bent van je zaak.


onzin. Ik kan morgen ook van van alles en nog wat aangifte gaan doen. Daar is niet zoveel voor nodig.
Dan moet je wel goed opletten dat je niks zegt wat niet waar is. Dan riskeer je een boete van 5000 euro :)
19-01-2011, 23:10 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-01-2011, 23:20 door Martijn2
Ik dacht nog wel veilig te zijn van Laura Dekker op Security.nl, maar nee hoor, die irritante rotkind is hier ook op de frontpage.
19-01-2011, 23:40 door christine
Toch wel raar dat ze zo'n meisje op pad sturen met een laptop die te hacken is. Het moet toch niet zo moeilijk zijn om die laptop en de verbindingen zo te maken dat ze niet worden gehackt? Of zou ze windows gebruiken zonder security updates en zonder ssh of ssl?
19-01-2011, 23:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-01-2011, 02:19 door Anoniem
Door EDLIN:
Door Anoniem: Misschien is het iemand al opgevallen en wordt er wild gespeculeerd?
Jazeker er wordt waanzinnig gespeculeerd.
Op haar website staat dat er aangifte wordt gedaan.
Dat doe je alleen als je zeker bent van je zaak.
Mensen beweren wel vaker wat en kan dat gewoon een opeenhoping van cognitieve fouten blijken.
Het is een goede zaak dat Certified Secure meldt dat ze haar willen helpen.
Ja, dat zijn mensen met een hart, volkomen belangeloos. Ze willen het niet eens bekend worden of reclame maken. Echt roerend!
Hopelijk is het mogelijk dat we dan ook meer details te weten komen?
Ik ben in ieder geval nieuwsgierig geworden.
Even kijken: een meisje van 15 lentes, een kind die de grote oceaan moet trotseren door weer en wind, met volwassenen aan wal die zich druk maken over een hoopje elektronica.
20-01-2011, 06:14 door EDLIN
Door unbalanced:
Als mijn pc keer op keer crashed en ik geloof dat dat komt door een hacker en aangifte daarvan ga doen. (omdat ik er geen verstand van heb en paranoia toeslaat) Dan is dat voor mij waar. Blijkt na onderzoek dat er niks aan de hand is (behalve dat ik de ballen verstand heb van IT) dan loopt het wellicht met een sisser af. Opzet is hier een belangrijke term!

Het is heel goed mogelijk dat hier dan een 'verkeerde aangifte' is gedaan waarbij sprake is van 'voorwaardelijk opzet'
Dit is het doen van aangifte waarbij iemand willens en wetens het risico aanvaardt dat het feit waarvan aangifte is gedaan niet is gepleegd.
20-01-2011, 08:25 door Anoniem
koop een mac en blijf van Hyves/facebook/en nog meer van die onzin weg ,en vooral niet lukraak alles open maken, groeten
20-01-2011, 09:14 door SirDice
Door Anoniem: koop een mac en blijf van Hyves/facebook/en nog meer van die onzin weg ,en vooral niet lukraak alles open maken, groeten
Ja, da's een goed idee. Zo'n apple service center gaat al zeuren als er een beetje rook aanslag binnen zit. Wat denk je dat ze doen als de boel van binnen helemaal verzilt is?

http://www.tomshardware.com/news/AppleCare-Apple-Smoke-Damage-Macbook,9137.html
20-01-2011, 09:24 door Anoniem
Vreemd
Hoe kan een nieuwe laptop in enkele dagen gekraakt owrden ?
Het hele communicatiekanaal is verziekt denk ik.

Balen
20-01-2011, 11:19 door Anoniem
Mooie start van de 2de alinea op de blog van het walteam

Maar wat nog belangrijker is dat er dagen lang geen internetverbinding en e-mailverkeer mogelijk is. Laura is voor haar schoolwerk geheel afhankelijk van het internet. Het geeft zoveel problemen dat Laura er moedeloos van wordt omdat ze zo ook geen contact met school kan houden!

Goh, wat zou nu de werkelijke redenen zijn....
naast de mediageilheid en proberen geld uit de zakken te kloppen van goed gelovige dan...

Een nee dit is geen envy, heel die zooi intereseerde me al geen kut. Maar als ze dan nog met zulke BS gaan komen....aub zeg.
20-01-2011, 13:18 door wizzkizz

Update 14:30
Certified Secure heeft inmiddels het walteam, Laura en haar vader een beveiligingscursus aangeboden zodat ze hun laptop kunnen beveiligen.
Goeie aksie :applausje:
20-01-2011, 13:25 door Anoniem
Well, allemaal techneuten hier zo te zien die het allemaal zo goed weten maar zeilen kunnen ze niet ;)
Als je je nou eens bij dat team meldt en ze verder helpt i.p.v. hier een beetje zitten te miepen !
20-01-2011, 16:06 door Anoniem
Laura logt vaak in via open wifi-netwerken in de havens.
Ondertussen kijkt er een derde mee , we weten allemaal hoe het werkt .
20-01-2011, 21:26 door Anoniem
Door Predjuh:
Door Krakatau:
Door Anoniem: @Predjuh......Hoewel ik je theorie erg waardeer vraga ik mij wel het volgende af.

Waarom crashed dan ook de laptop van haar vader...?????
Duh? Omdat ze die op de boot is gaan gebruiken? Vanaf dat moment immers werd de laptop van haar vader - die het voorheen prima deed - blootgesteld aan de elementen en is langzaam de geest gaan geven?

Een andere verklaring zou kunnen zijn dat de laptops die zij op haar boot gebruikt besmet worden vanuit andere op de boot aanwezige apparatuur. Heeft die boot soms een intern netwerk waar de laptops op inloggen? Zo ja, is er dan een boordcomputer die mogelijk besmet is en keer op keer de laptops besmet, via het veilig veronderstelde interne netwerk?

Ze moeten de laptops en andere aanwezige apparatuur maar eens goed onder de loep nemen.

IDD Krakatau, als laatste zou ik nog in kunnen denk dat er veel apparatuur op die boot staan die bijv. met straling werken. Vaak wordt zoon apparaat in de stuurhut gebruikt, die helemaal vol gebouwd staat met apparatuur. Deze apparatuur staat vaak in het zicht, maar veel apparatuur zit ook weggewerkt in de behuizing van de boot. Persoonlijk heb ik in het verleden zeer hoge magnetisch velden gemeten in bijv. de stuurhut, iets wat na mijn idee ook behoorlijk impact kan hebben op elektronica. Daarnaast zal ze een polyester boot hebben waardoor stralingen in en rondom de boot vrij spel hebben. Kortom de een boot op volle zeer is de ideale plek om zo kort mogelijk van je laptop te genieten ...... (uitzonderingen daar gelaten natuurlijk)

p.s. goeie actie van Certified Secure ;)

Welnee dat is flauwekul. Ik heb jaren Packet radio bedreven met zeer hoge vermogens en versterkers vlak op de computer. De kans dat er wat kapot gaat is vrij klein. Zelfs met 500watt vermogen naast je computer.
20-01-2011, 23:31 door Anoniem
Ik kom net van http://www.lauradekker.nl/

Maar ik ben nu denk ik ook gehackt ;-) Ik ging van deze pagina weer naar google en toen was het logo van google heel anders!!!

Dus aan alle zeilers kijk niet op de site http://www.lauradekker.nl/ want voor u het weet bent u gehacked!

Haha

(Ik vindt het echt jammer dat ik dit doe maar ik wil toch mijn kennis hier duiden ;-) 1 magisch woord "Wireshark" en je kunt zien wie, wat, waar en hoe je gehacked bent!
22-01-2011, 21:28 door Anoniem
Blijkbaar zitten er weinig ervaren zeilers onder de lezers hier??!!

Want mijn ervaring met al dat zilte water zijn toch echt wel gewoon anders. Mijn standaard Asus laptop heeft een 2 jarige reis rond de wereld zonder wat voor soort problemen dan ook overleefd. En ja dat ding ligt het meest van de tijd op de kaart tafel, maar is daarnaast in alle havens gewoon via elk beschikbaar spoortje van connectiviteit gebruikt.
Geen last van Zilt Water, geen last van stampende en rollende boten, zelfs niet bij windkracht 8+
Sterker nog, recentelijk open gemaakt, want de ventilator zat vol stof: Van de bank thuis!!

Tijdens nachtelijke wachten vaak achter de buiskap gebruikt om een filmpje te kijken ter vermaak. Samen met medereizigers naar windverwachtingen kijken, nieuwe trajecten plotten. Het kan allemaal zonder laptop, maar met zo'n ding is het allemaal veel eenvoudiger te doen.

'k heb verder geen idee over het hoe en wat van haar laptop. Daar heb ik hier al zoveel "advies" over gezien, dat zal allemaal wel.

--WjW
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.