Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

gehackt tijdens verbljf elders !

06-07-2012, 15:05 door janlal, 62 reacties
Tijdens een kort verblijf in buitenland is het iemand blijkbaar gelukt om mijn wachtwoord te achterhalen en mbv mijn w_lan code internet verbinding te krijgen en vervolgens een paar films te downloaden. Nu heb ik van de film my een boete gekregen van een paar duizend euro. Natuurlijk heb ik keiharde bewijzen dat ik niet thuis was. Hoe kan ik aantonen dat er gehackt is ?? Ik ben teneinde raad. En hoe kan ik dit voorkomen.
Reacties (62)
06-07-2012, 15:14 door Dutch_Celt
Door janlal: Nu heb ik van de film my een boete gekregen van een paar duizend euro.

De film maatschappij kan jou geen boete opleggen, dat kan alleen een rechter.
Mocht de zaak voor de rechter komen en jij kan prima aantonen dat jij toentertijd niet thuis was... lijkt me een duidelijke zaak.

Gewoon negeren, als het al geen hoax was.

Voor wat betreft het voorkomen: betere, strengere beveiliging instellen op de draadloze verbinding (sterker wachtwoord, sterkere encryptie).
06-07-2012, 15:24 door janlal
Men heeft een bedrijf ingeschakeld, welke ook voor de overheid werkt.( ik hebhet gecheckt) mijn ip adres heeft achterhaalt. Vervolgens heeft men van de provider geeist mijn naam vrij tegeven. Inmiddels heb ik een advocaat ingeschakeld. Mijn huis staat nl net over de grens in dld . Ik heb begrepen dat de duitse wetgeving streng is. Ik denk dat ik sterker sta als ik kan bewijzen dat mijn router gehackt is of iets dergelijks. Ik ben een leek en dacht misschien zijn er tegenwoodig slimme progamma's om wap te hacken. Ik moet een deze dagen betalen, echter ik heb gezegd tegen mijn advocaat dat ik niet doe. Rechtzaak afwachten. Ik wil sterk staan om de heren de oren te wassen. Dank je wel reactie. Hg l
06-07-2012, 15:33 door Dutch_Celt
Wap? Je bedoelt wep?

Dan kun je beter overstappen naar wpa en het liefst wpa2, wep is lang niet zo veilig meer als het ooit was.
06-07-2012, 15:35 door Anoniem
WAP?

als je router en WEP encryptie heeft, dan is hacken een kwestie van een minuutje of 10, bij een WPA encryptie duurt dat veel langer.

Zie http://lifehacker.com/5305094/how-to-crack-a-wi+fi-networks-wep-password-with-backtrack

laat je advocaat het maar regelen, en check even hoe het zit met het recht in duitsland.
06-07-2012, 15:39 door janlal
Ik dacht wpa , moet ik ff checken. Typefout. Heb jij of weet jij iemand die mij kan helpen om aan te tonen dat het tegenwoordig eenvoudig te hacken is ( wpa) . Dank je wel.
HG
Ianlal
06-07-2012, 15:42 door Anoniem
Grotere onzin dan dit bestaat er niet. Ten eerste krijg je geen brief van een maatschappij over de download zonder dat je eerst een bericht hebt gekregen van je provider dat de gegevens verstrekt zijn. Ten tweede moeten zij bewijzen dat jij aan het downloaden was. dat krijg je gewoon te zien in een eventuele dagvaarding.

Ik denk dat iemand een grap met je uit haalt.
06-07-2012, 15:54 door SirDice
Je hoeft niets te bewijzen, het is de partij die de beschuldiging doet die met het bewijs moet komen dat jij het geweest bent. Vervolgens laat je zien dat je in die tijd niet eens thuis was. Einde oefening.
06-07-2012, 15:56 door Nimrod
Ik voel een nigeriaantje aankomen.. De hele wereld download films bij de vleet en jij zou uitgerekend daar een boete voor krijgen. Lijkt me sterk. Contact verbreken met die lui.. Niet antwoorden op hun mails(of sturen ze brieven?)
06-07-2012, 16:03 door Preddie
Eerst beginnen met het betalen van de rekening, discusieren over terecht of niet zal daarna moeten gebeuren


Vervolgens Ik zou beginnen met een cursus of opleiding te volgen over het gebruik van computers (voor het rijden met een auto haal je immers ook eerst een rijbewijs, het doel is je zelf te beschermen en niet om je de kleineren zoals velen mogelijk zullen denken).

Dan je draadloos netwerk eens goed te (laten) beveiligen. WPA is niet meer voldoende, hacking gebeurd door de handshake bij het maken van een verbinding af te vangen en deze simpel te gaan kraken aan de hand van rainbowtables of bruteforcring middels GPU's. Echter is je netwerk dan nog niet gehacked, als je een goede passphrase heb gekozen voor de toegang van je netwerk wordt het erg moeilijk voor de aanvaller om dit te achter halen. Bij jou heb je waarschijnlijk een te makkelijke toegangcode gebruikt en zodoende is de aanvaller aan jou toegangscode gekomen.

Natuurlijk kunnen ze de code ook uit je computer vissen als je computer automatisch verbinding maakt. Hiervoor heeft de aanvallen dan wel toegang nodig tot je computer (fysiek of digitaal, maakt niet uit)

Hoe kun je dit voorkomen? Schaal je beveiliging op naar WPA2-personal en gebruik een passphrase dat er ongeveer zo uit ziet: D1tIsEenGoede$Passphrase$OmJeNetwerkTeBeveil1gen ( en deze natuuurlijk niet 1 op 1 overnemen)

Dit lijkt misschien overdreven maar zelf met WPA zou ik bijna zeggen dat deze passphrase bijna niet te bruteforcen is, simpelweg door de huidig beschikbare techniek en het aantal mogelijkheden !

sexsuus ermee !
06-07-2012, 16:04 door janlal
Ze hebben een document opgestuurd waarop mijn ip adres is vermeld. Circa 12 uur is er gedownload .Het bewijs stuk vermeldt dee aanvangstijd en en einde tijdstip ? Het bewijs hebben ze al laten zien in het bevel om te betalen. Dat bedrijf doet in aan DPI . http://www.ipoque.com/
deep packet inspection
Ze richten zich meestal op P2P (peer to peer) and video/media streaming . In duitsland blijkbaar een bedrijf waar de duitse rechter waarde aanhecht. Anders zou de film my dit bedrijf niet hebben ingeschakeld?
06-07-2012, 16:08 door Anoniem
Een bedrijf vraagt om gegevens bij je provider welke provider was dat dan want dan weet ik dat ik die moet vermijden.
ALLEEN de politie mag zulke gegevens opvragen en NIEMAND anders
06-07-2012, 16:09 door janlal
Door Predjuh: Eerst beginnen met het betalen van de rekening, discusieren over terecht of niet zal daarna moeten gebeuren


V


sexsuus ermee !


Is het juridisch niet zo, dat als je eerst betaald ,je toegeeft ?

Hg
06-07-2012, 16:16 door Gluiperd
Kijk de logs in je router na. Als je je router niet gereset hebt staan daar de trafiekgegevens nog in.

Als je met een FON router op WiFi zit is alles in Madrid gelogd ...
06-07-2012, 16:28 door Nimrod
Klein gokje: Is je provider laatst gehacked? Mogelijk dat ze jouw gegevens hebben gekocht en een soort van spear fishing aanval op je aan het doen zijn.

Het kan ook zijn dat je echt shit heb gedownload.. En dat ze je willen beboeten.

Beiden gevallen niet betalen vooral niet als je ook een alibi heb.
06-07-2012, 16:50 door janlal
Ik heb een alibi dat klopt. Ik had gehoopt te horen dat WPA tegenwoordig, gelet op de snelle computers, eenvoudig te hacken is. Ik merk aan de antwoorden dat dit niet het geval is, ik gooi het denk ik er op dat ik de afgelopen iets heb gedownload, waardoor andere toegang hebben gehad tot mijn pc, waar het wachtwoord op vermeld is.!, l Ik zou het anders niet weten. Ik heb wel een vermoeden dat een van buren eventueel het gedaan zouden kunnen hebben, aangezien toegang tot het huis hebben, echter men blijft ontkennen. Erg vervelend allemaal. Ik heb geen bewijs.
06-07-2012, 16:53 door ernie
Door janlal:Hoe kan ik aantonen dat er gehackt is ?? Ik ben teneinde raad.
Je weet niet of je gehacked bent dus dat kun je ook niet aantonen. Je hebt hoogstens een vermoeden.
Door janlal:En hoe kan ik dit voorkomen.
Je kunt dit voorkomen door je Wifi accesspoint goed te beveiligen met een sterk wachtwoord en WPA2, of beter nog als je geen Wifi gebruikt dit uitschakelen.

Ten 2e:
- Wie heeft je zogenaamd "beboet"? Om welke partij gaat het?
- Hoe? Per e-mail/brief?
- Wat zijn de contactgegevens van deze partij? Staan die ook in de mail/brief?
- Om welke filmmaatschappij gaat het en evt. welke filmtitels?
- Ik vind het maar een vaag verhaal. Je zou haast denken dat je het uit je duim hebt gezogen. Maar daar gaan we maar niet van uit.

Succes!
06-07-2012, 16:53 door Gluiperd
Bij mij was de WPA2 gehackt ...
06-07-2012, 16:53 door SirDice
Door janlal: Ik heb geen bewijs.
Dat heb jij ook niet nodig. De bewijslast ligt bij de andere partij, niet bij jou.
06-07-2012, 16:55 door Gluiperd
Wie weet is dit afpersing met een namaakdreigbrief en is er online niets gebeurd?
06-07-2012, 16:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-07-2012, 17:12 door janlal
Ernie, dank voor je reactie. Ik zit hier geen sprookjes te vertellen. Ik heb wat beters te doen. Ik ben n.l. naarstig naar oplossingen aan het zoeken. Twee weten meer dan een. Het probleem is ook nog eens een keer dat ik met duits recht te maken heb.
Toen ik terug van een korte break kwam, lagen er 2 dikke enveloppe in de brieven bus van een groot duits advocaten kantoor. Per film , de titels werden ook genoemd, werd ik aangeklaagd. De advocaat schreef namens de Film GMBH ( Hele grote film mij in Dld) . Er zat ook een bevel bij van de rechtbank dat de provider mijn naam aan de film mocht prijs geven. Ik heb inmiddels e.e.a laten checken door een duitse advocaat. Ik ben niet gek en laat me niet zo gauw opnaaien. Helaas was het geen nep, enz. enz.. Ik vertelde aan mijn advocaat dat ik niet thuis en overhandigde bewijsstukken van het hotel waar ik was geweest..Hij trok de conclusie niet betalen, maar gaan rechten. Ik wil nl via dit forum proberen eventuele goede argumenten horen, zodat ik de film heren tzt eventueel , indien nodig, om de oren slaan. Voor mijn gevoel helpt het als ik kan vertellen dat tegenwoordig w-lan ook de haken is enz. Hoe meer "munitie" ik heb , des te beter ga ik me voelen. Het gaat om veel geld voor mij.
Je weet maar nooit. In duitsland heb ik inmiddels begrepen is men erg streng tov nederland.

Trouwens kennen jullie dat ipoque bedrijf!! Men schakelt zomaar dat bedrijf niet in .
Hg
JanlaL
06-07-2012, 17:22 door Anoniem
In Duitsland is het inderdaad zo dat er streng gecontroleerd wordt op illegaal downloaden, en dat je dus inderdaad flinke boetes kunt krijgen.
06-07-2012, 18:21 door janlal
tja, het kan toch niet waar zijn dat je in zo'n situatie slachtoffer wordt. Conclusie. Ik vertrouw maar een op de kennis en ervaring van mijn duitse advocaat. Maar ik hoop dat iemand van het forum nog een een extra tip voor me heeft, hoe om te gaan met zo'n situatie. Ik wil mijn huid zo duur mogelijk verkopen.
06-07-2012, 18:45 door MrBil
Meneer janlal, er zijn genoeg tips gegeven. Meer kunnen er niet gegeven worden. Schrijf deze tips en punten op, overleg deze met je advocaat. Wacht op de bewijzen van de tegen partij, en noem de punten/tips die men hier gegeven heeft en klaar is kees. Nu stoppen met naar nog meer tips vragen, want dat heeft geen zin.
06-07-2012, 19:44 door ZeteMKaa
Check de logs van je router en probeer het MAC adres van de indringer te vinden. :)
06-07-2012, 21:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-07-2012, 22:37 door ernie
Door Peter V:
Door Dutch_Celt: Wap? Je bedoelt wep?

Dan kun je beter overstappen naar wpa en het liefst wpa2, wep is lang niet zo veilig meer als het ooit was.
Met een sniffer is WEP binnen een minuut te hacken.

Draadloos is per definitie onveilig.
06-07-2012, 22:39 door Anoniem
Ze maken er hier wel veel slim met bepaalde zinnen en verwijzingen naar ...
06-07-2012, 23:57 door dnmvisser
Beetje logica van de koude grond, maar waarom laat je uberhaupt je wifi/internet/etc aan staan als je in het buitenland zit?
Als je wifi uit staat kan ie niet gehacked worden, zo simpel is het.
Nog afgezien van het feit dat het pure verspilling is natuurlijk.
07-07-2012, 00:53 door Anoniem
Neem eens telefonisch of schiftelijk contact op met Ipoque (© ipoque GmbH | Neumarkt 29-33 | 04109 Leipzig | Germany | +49 341 59403 0 | info@ipoque.com). Volgens mij weten die er nergens van.
Voor mijn gevoel wordt je gewoon belazerd door een aantal twijfelachtige figuren die van alles en nog wat van internet plukken
Als ik op internet kijk zie ik dat Ipoque een dochteronderneming van Rohde & Schwarz is. Rohde & Swarz is een hoog aangeschreven Duitse onderneming in professionele electronicaproducten.
07-07-2012, 10:43 door TD-er
Door janlal: Ik heb een alibi dat klopt. Ik had gehoopt te horen dat WPA tegenwoordig, gelet op de snelle computers, eenvoudig te hacken is. Ik merk aan de antwoorden dat dit niet het geval is, ik gooi het denk ik er op dat ik de afgelopen iets heb gedownload, waardoor andere toegang hebben gehad tot mijn pc, waar het wachtwoord op vermeld is.!, l Ik zou het anders niet weten. Ik heb wel een vermoeden dat een van buren eventueel het gedaan zouden kunnen hebben, aangezien toegang tot het huis hebben, echter men blijft ontkennen. Erg vervelend allemaal. Ik heb geen bewijs.

Ik neem aan dat je computer gewoon uit stond toen je niet thuis was?
Dan kan die PC nog zo vol met malware staan, maar als 'ie uitstaat kan er niets mee gedaan worden.

Het enige zou kunnen zijn dat iemand je PC dmv. Wake-on-LAN aangezet heeft, iets op jouw PC heeft gedownload en dan de PC weer uit zou zetten. Maar dat zou je in de event-logs van je PC moeten terug kunnen zien. (dat 'ie aangegaan was)
Maar dat is een beetje onwaarschijnlijk als ze al toegang zouden hebben tot je Wlan.
Tevens is het zo dat je via Wlan maar een beperkte reikwijdte hebt, dus de "dader" zou binnen enkele tientallen meters moeten zitten.

Mocht er in je PC inderdaad bewijs te vinden zijn dat je PC aangezet is tijdens jouw afwezigheid, dan heb je materiaal om je advocaat wat mee te laten doen en ook iets om je buren even te laten zien, of wie er dan ook maar jouw huissleutel heeft. (dat laatste kan dus ook familie zijn)

Persoonlijk zou ik niet betalen. Laat een rechter maar oordelen dat jij inderdaad de schuldige bent.
Het enige wat ik wel zou uitzoeken is in hoeverre in Duitsland je zelf verantwoordelijk bent voor je internet verbinding. Als er expliciet staat dat jij hoofdelijk verantwoordelijk bent en zelf dus eventuele schade maar moet verhalen, dan ligt het mogelijk iets anders, maar daar kan je advocaat vast wel wat over zeggen.
07-07-2012, 13:36 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-07-2012, 15:54 door Anoniem
Super goede tips inmiddels ontvangen, ook vooral de laatste opmerking van Bergen en , zonder de anderen hun bijdrage te kort doen. Natuurlijk heb ik een ding geleerd, bij vertrek uit woning mijn. Wlan uitzetten en beter beveiligen.. Berouw komt na de zonden . Helaas is dat vaak in Het leven zo. De opmermerking van. Td-er mbt de reikwijdte snijdt hout, aangezien tegenover mijn woning een hotel is, dus iedere gast kan e.e.a. kraken en vervolgens inloggen. Stom dat ik daar niet aandacht heb . Ik heb in ieder ervan geleerd. Hopelijk is het leergeld te overzien. Ik hou jullie op de hoogte hoe het afgelopen is. Dit ter lering.
07-07-2012, 18:21 door Anoniem
Kijk, dat is nu eens een nuttige post.

als je je hotel-tickets, samen met een paar artikelen zoal deze
http://adaywithtape.blogspot.nl/2012/01/cracking-wpa-using-wps-vulnerability.html
laat zien, dan heb je denk ik wel een zaak.

als je ons hier het merk, en de firmware-versie van je router geeft, dan kunnen we ook nog opzoeken of deze erg gemakkelijk te hacken valt. en meld even wat je instellingen waren (plaatje of zo) maar geef ons mar niet je IP-adres, voor jhe het weet zit iedereen bij je te downloaden...

een puntje van aandacht:
Wake up on LAN (WOL) werkt alleen maar op een lokaal netwerk met broadcast, dus iemand kan niet jouw pc op afstand aanzetten, tenzij je een geavanceerd netwerk hebt opgebouwd.

De buren de schuld geven lijkt me niet handig, door hen de sleutel te geven geef je ze toestemming je woning te gebruiken, inclusief je router. Ga je die kant op, klaag ze dan ook meteen aan... ;-(
07-07-2012, 20:49 door janlal
Hartelijk dank iedereen, ( ik had dit vanmiddag al gedaan, maar ik was niet ingelogd) vandaar nog een keer.Ik heb voor mijn gevoel voldoende " munitie"om op te schieten. Temeer door de opmerking van Td-er ging bij mij een lampje branden. Tegenover mijn woning is er ook een hotel, en qua afstand voor wifi geen probleem is mijn inschatting. Elke gast kan dit ook gedaan hebben. Een ding heb ik geleerd dat het erg dom is om de wifi aan te laten staan en mijn router beter moet laten beveiligen. Aan de andere kant wie had nu verwacht dat men in Duitsland voor het downloaden van een film door een particulier zoveel heisa wordt gemaakt. Helaas het is niet anders. Zonder iedereen te kort te doen is de tip c.q toelichting van Bergen ook super.
Ik hou jullie op de hoogte hoe het afloopt. Kan wellicht nog een paar maanden duren. Hopelijk heb ik een goede duitse jurist. Ik denk maar zo ik heb duur lesgeld betaalt.( Hopelijk niet , thanks jullie :) ) Een gewaarschuwd man telt voor 2.
Dank, dank.
Janlal
07-07-2012, 21:05 door TD-er
Misschien is het dan wel een idee om een aantal screenshots van alle mogelijke pagina's van je router te maken.
De meeste routers slaan bijvoorbeeld ook op welke IP-adressen zijn uitgedeeld en soms staat er bij wanneer.
Ook de logs van verbruik per tijdseenheid, maar dat is na bepaalde tijd wel weg. Vandaar dus de screenshots.
07-07-2012, 21:26 door janlal
Doe ik :). Fijn dat jullie zo meeleven, gezien de reacties. Nogmaals mijn dank is groot.
08-07-2012, 04:49 door Anoniem
Lijkt mij dat dit niet mogelijk is die brief etc ik zou naar de politie gaan en alles na laten check voor je ook maar een € op tafel legt het is waarschijnlijk naar mijn gevoel een brief van de hacker die jouw netwerk ( wifi ) heeft gekraakt en wist jouw adres en stuurde jouw een brief met de naam van de film maatschappij van de film die de ( hacker ) heeft gedownload via jouw wifi

Kortom een lang verhaal kort gemaakt ik zou naar de politie gaan en laten check of het betaal bevel wel hellemaal 100% klopt
08-07-2012, 09:10 door Anoniem
even een toevoeging op Bergen:
over het wps gedeelte is volledig correct er word dan alleen niet wep/wpa of wpa2 gehacked, maar WPS (wat als het erop zit standaard aanstaat).
WPA beveiliging is ook vrij gemakkelijk te hacken omdat de handshake (eerste connectie opbouwen) obeveiligd gebeurt. tijdens dit proces is het mogelijk om het wachtwoord zo uit te lezen. als de verbinding dan eenmaal tot stand is gokomen is deze wel beveiligd.

jij moet dan de laatste periode een nieuw apparaat aan je netwerk hebben toegevoegd en toen moet het onderschept zijn.

TIP! misschien ook handig om de voorwaarden van de provider door te nemen of ze jouw gegevens vrijwillig en zonder toestemming te vragen aan jouw uit handen mogen geven aan een niet rechtelijk orgaan!
08-07-2012, 09:39 door yobi
Inderdaad goede adviezen: WPA2; WPS uitschakelen (soms heet het anders QSS of zo); Goed wachtwoord liefst 20 willekeurige karakters.

Misschien is er nog iets terug te vinden in de DHCP-lease log. Hoewel meestal past een hacker zijn mac-adres aan.
09-07-2012, 10:51 door WhizzMan
Hoeveel tekens was je wachtwoord en was het een bestaand woord? Met bruteforcen is zelfs zonder die WPS nog wel redelijk snel toegang te krijgen.Sowieso, als je merk/type router hier vertelt kunnen mensen hier de specifieke zwakheden voor je opnoemen. Dat zal het in de rechtbank zeker goed doen als je die dingen expliciet kan geven. Algemene zwakheden kan nog van worden gezegd dat er geen bewijs is dat jouw router die ook heeft, specifieke kunnen we je allicht bij helpen.
09-07-2012, 11:54 door Gluiperd
Wake up on LAN (WOL) werkt alleen maar op een lokaal netwerk met broadcast, dus iemand kan niet jouw pc op afstand aanzetten, tenzij je een geavanceerd netwerk hebt opgebouwd.

Bedoeld wordt een VPN-verbinding. Ik ben op dezelfde wijze gehackt, en wel via LogMeIn Hamachi. Hoe staat voor leden van een illuster hackersnetwerk te lezen via http://www.hackforums.net/showthread.php?tid=1938366. Ze openen poort 139, je Net BIOS, dwars doorheen je firewalls, router, modem. Dan kunnen ze naar believen doen en laten wat ze willen op jouw netwerk, zoals keyloggers installeren.

Overigens kun je met een FON hotspot als Bill heel wat verdienen aan hotelgasten die betalen moeten voor internettoegang ...
09-07-2012, 14:55 door Anoniem
... Als je logmein open hebt staan, is het raden van je wachtwoord redelijk voldoende, maar jouw pc maakt een actieve verbinding naar buiten (naar logmein) en laat iedere beheerder binnen, zoals het hoort.

Poort 139 is dicht van buitenaf, als je pc gewoon achter je router zit.

keyloggers installeer je op een pc, niet op een netwerk, dus zelfs als men je router kan hacken (Foei Ziggo), betekent dit niet dat men ook meteen toegang tot je pc heeft.

Hamachi maakt een LAN over het internet, en inderdaad, dan kan men via dit LAN allerlei dingen proberen op je pc, zoals inloggen.

Hamachi gebruik je dus alleen met echte vrienden, om een potje Red Alert 2 over IPX/SPX te spelen (als je de IP-dll nog niet gevonden hebt.)
09-07-2012, 18:44 door Gluiperd
Eh "Anoniem", wat heeft Ziggo hiermee te maken?
09-07-2012, 18:47 door janlal
Wat overweldigende reacties.
Ik zal jullie vertellen hoe mijn configuratie eruit zien.
Ik heb aan mijn router de volgende pc's eraan hangen:

1 pc met linux erop
1 shuttle pc met linux erop ( Suse). Deze pc aangeschaft net voor de hack??
Deze beide pc staan dag en nacht aan en gebruik ik als server Beide hebben een vaste verbinding naar de router. Natuurlijk hebben beide servers een wachtwoord om in te loggen( wachtwoord van 6 letters en verder 2 cijfers)
Verder een laptop, draadloos met windows vista ( gevraagd door Gluiperd)

Mijn router is een speedport W 701
Versie weet ik niet welke versie , Ook de instellingen niet. De router is van het jaar 2008. ( Gevraagd door Anomiem)
Het wachtwoord bestaat uit mijn naam ( 9 letters) gevolgd door 4 cijfers.( Gevraagd door WhizzMan)
Momenteel ben ik niet thuis, echter woensdag ben ik weer terug.
Ik zal dan de instellingen van mijn router vermelden. Dank, dank
09-07-2012, 20:24 door skinpatch
Naam en 4 cijfers? Zijn die cijfers toevallig je geboorte jaar? Want in dat geval is het wachtwoord natuurlijk eenvoudig te raden (zeker als het een bekent iemand is).

Er zijn diverse tooltjes(bv Cupp) die je een aantal vragen stellen en aan de hand daarvan een lijst met wachtwoorden genereert met bv de naam en geboortedatum van het slachtoffer er in.
09-07-2012, 22:14 door Gluiperd
Postcode lijkt mij meer voor de hand liggen.
10-07-2012, 09:17 door User2048
Hmm... Hoe verstandig is het eigenlijk om al deze informatie op internet te delen?
10-07-2012, 12:04 door Gluiperd
Deze informatie staat al her en der verspreid over internet ...
10-07-2012, 12:25 door Spiff has left the building
Door User2048: Hmm... Hoe verstandig is het eigenlijk om al deze informatie op internet te delen?
Door Gluiperd: Deze informatie staat al her en der verspreid over internet ...
Mmm.. ik vind met name een mededeling zoals "Momenteel ben ik niet thuis, echter woensdag ben ik weer terug" niet verstandig, wanneer uit de context van de andere berichten potentieel is af te leiden wie je bent.
10-07-2012, 13:20 door Anoniem
Voor alle mensen die beweren dat dit niet gebeurt.
De wet hier in Nederland is veel soepeler dan in Duitsland m.b.t downloaden.
Je kunt daar dan ook echt een boete krijgen voor het downloaden van een paar films.
Ik was zelf ook erg sceptisch, maar een kennis heet dit ook meegemaakt.
Uiteindelijk is het te betalen geldbedrag wel stukken minder geworden dan het bedrag wat op de boete vermeld stond.
10-07-2012, 19:18 door softwaregeek
Doe aangifte bij de politie voor 'computervredebreuk'.
10-07-2012, 20:56 door janlal
Ik wil morgen de instellingen van mijn router , gelet op de veiligheid, het via pm naar een van jullie sturen. Ik hoop dat ik dan ook via pm de juiste informatie krijgt. Echter ik kan geen pm vinden. Wellicht dat het ook niet mag van de moderator. Ik zie zo gauw niet de pm button.

Lal
10-07-2012, 21:05 door Spiff has left the building
@ janlal,
Het Security.nl forum heeft geen pm-mogelijkheid.
11-07-2012, 08:32 door janlal
hier data van mijn router Speedport W 701 V, Router paswoord, 4 cijfers ingevuld, Filterfunktie uit, WPA Personal,WLAN client staat uit. SSID , is mijn naam, TKIP , PPPoE Pass Through staat uit.PSK ingevuld
Ik hoop dat jullie e.ea kunnen hagaan.
Super dank.
Janlal
11-07-2012, 09:55 door StevenStip
oke, iemand download via jouw wifi terwijl je op vakantie was een film? Hoe weet je dat? Aannemen dat iets zo is lijkt mij niet verstandig als je er weinig verstand van hebt. Stel je het niet hebt gedaan maar ze via een andere manier bij jou zijn uitgekomen, wat heb je dan als verdediging?(er wordt aangetoond dat je wifi niet gehackt is) Omdat je al toe hebt gegeven dat het via jouw verbinding is gebeurd lijkt het me allemaal niet erg handig. Sowieso zou ik geen geld gaan betalen zonder dat je weet waar het precies over gaat, hoe ze bewijzen dat jij het bent geweest en hoe ze op de hoogte van het bedrag zijn gekomen.

Reacties als
Eerst beginnen met het betalen van de rekening, discusieren over terecht of niet zal daarna moeten gebeuren
werken inderdaad fraude wel heel erg in de hand. Op het internet moet nog maar even aangetoond worden wie welke handeling heeft gedaan.

Daarnaast is het toch zo dat je onschuldig bent tot schuld bewezen is?
20-07-2012, 12:00 door janlal
Inmiddels een advocaat in nl gesproken op gebied illegaal downloaden. Hj kende deze "club" in Duitsland die me aan wilt pakken. Volgens hem maak ik weinig kans. Het is een serieuze organisatie met heel veel know how. Ik moet proberen een deal te maken aangezien ik kan bewijzen dat ik op dat moment niet thuis. Echter ik blijf verantwoordelijk.
Nogmaals iederen dank voor de goede adviezen. Ik ben gewaarschwd
30-07-2012, 23:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-07-2012, 00:01 door Gluiperd
Door Bergen:
Door Gluiperd: Eh "Anoniem", wat heeft Ziggo hiermee te maken?
Ziggo was degene die de Speedtouch modems uitdeelde met het wachtwoord wat je uit het SSID kon herleiden. Ik denk dat hij daarop doelde. Voor Android heb je bijvoorbeeld 'penetrator' wat je zo elk default wachtwoord kan geven van Speedtouch modems in de buurt (en nog een ander type, ben de naam even kwijt). Staat niet meer in de market geloof ik, maar Google in je vriend.

Linksys? Netgear? Sitecom? Ik zie met InSSIDer bij mij in de buurt Turkse Arcadyan en Chinese ZTE WiFi-routers in de lucht waarbij het gewoon onsportief is om te denken als je hackt als je erop inlogt ...
31-07-2012, 03:42 door AA_CS
(lichtelijk off-topic)
Door Bergen:
Door Gluiperd: Eh "Anoniem", wat heeft Ziggo hiermee te maken?
Ziggo was degene die de Speedtouch modems uitdeelde met het wachtwoord wat je uit het SSID kon herleiden. Ik denk dat hij daarop doelde. Voor Android heb je bijvoorbeeld 'penetrator' wat je zo elk default wachtwoord kan geven van Speedtouch modems in de buurt (en nog een ander type, ben de naam even kwijt). Staat niet meer in de market geloof ik, maar Google in je vriend.
Zou Thompson kunnen zijn, hoewel dat hetzelfde als SpeedTouch is. Bij gebrek aan een smartphone en app kan je de default wachtwoorden via o.a. deze site achterhalen :http://www.nickkusters.com/Services/SpeedTouch/Lookup
Op deze manier ergens inloggen heeft inderdaad vrij weinig met hacken te maken maar het kan in een enkel geval wel erg handig zijn, al kleven er dezelfde risico's aan vast als bij het inloggen op een open wifi.
31-07-2012, 16:31 door Gluiperd
Het is in ieder geval "netwerkvredebreuk". Computervredebreuk niet zo 1,2,3, maar als de QoS van de router gaat manipuleren zit je m.i. goed fout. Persoonlijk vind ik meeprofiteren van andermans bandbreedte laf. Zet je liever in voor FON of Ziggo's gedeelde WiFi zou ik zeggen.
31-07-2012, 22:30 door Gluiperd
Ik vond overigens http://forum1.netgear.com/showthread.php?t=53545&highlight=wnr3500, een forumdiscussie waar ik mijn bijdrage maar onder heb gezet, kun je lezen hoe laks provider Ziggo geworden is. En dan hebben we het maar niet over dat lekke F-Secure dat ze abonnees opdringen ...

Ben benieuwd of onze slachtoffer in Duitsland het herkent.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.