Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

ING Fishing

12-06-2011, 09:15 door Zeurkool, 6 reacties
Onderstaande mail kreeg ik vandaag in de mailbox. Ze zijn dus weer bezig aan een nieuwe ronde.

Security Update Notification

Inloggen Mijn ING

Geachte klant:

We zijn niet in staat momenteel uw account te activeren,we hebben namelijk onze online diensten aangepast, sorry voor het ongemak, maar voordat u verder kunt gaan moet u nu eerst uw "Mijn ING online bank rekening" opnieuw activeren om weer gebruik te kunnen maken van onze online dienst mijn ING.

Als u Uw rekening niet opnieuw activeert kan uw rekening tijdelijk geblokkerd worden op initiatief van ING. Uw rekeningen blijven wel zichtbaar maar u kan geen uitgaande betalingen verrichten, maar u rekening wordt beperkt in de mogelijkheid om transacties te verzenden en periodieke betalingen in te trekken. Om deze beperkingen te voorkomen, wordt u verzocht om in te loggen met uw gebruikersnaam en uw wachtwoord, dan kan u onze verificatieproces voltooien. U wordt verzocht uw geboortedatum en telefoonnummer ook bevestigen als extra beveilings verificatie.

klik op deze onderstaande link om u beveiligings update te voltooien.

//beam.to/sentloggein (link naar de zogenaamde ING site)

P.S. Uw verificatie zal worden verzonden via een beveiligde e-mail zodra u inlogt, het e-mailadres waarin u deze deze beveilings waarschuwing heeft gekregen kan u dus niet gebruiken om deze mail te beantwoorden. Als u wilt kunt u contact opnemen met ING klantenservice afdeling online bankieren mocht u nog vragen of opmerkingen hebben.

Bedankt voor u medewerking.

ING. Lid FDIC.
© 2009 ING Corporation. Alle rechten voorbehouden.
Reacties (6)
12-06-2011, 11:12 door Anoniem
Slecht taalgebruik, niet lopende zinnen en een vage link. Duidelijk geval van een middelbare scholier uit de brugklas, of een idioot met een IQ van onder de 20. Ieder mens met een beetje verstand ziet dat ie hier niet op in moet gaan.
12-06-2011, 19:00 door Danielvm
Hallo Zeurkool,

Heb je misschien ook de e-mail headers ook nog?

Daniël
12-06-2011, 21:54 door Bill Torvalds
Ik had al een report gestuurd naar netcraft en een bevestiging gekregen.
Maar wel vreemd dat hij in Zwitserland geregistreerd was meestal komen dat soort sites vanuit Afrika of oost-europa.
13-06-2011, 03:41 door Morbius
Het blijft altijd van dat bagger-Nederlands. Ik hoop dat een hoop mensen het in ieder geval daar al aan zullen herkennen. Maar het hele idee blijft natuurlijk met hagel schieten.
14-06-2011, 14:59 door Zeurkool
Door Danielvm: Hallo Zeurkool,

Heb je misschien ook de e-mail headers ook nog?

Daniël

Ja die heb ik zeker nog.
14-06-2011, 15:01 door Zeurkool
Kreeg er overigens net weer een. Ze zijn wel erg druk bezig.

Geachte klant,

Er vinden momenteel technische werkzaamheden plaats bij de afdeling Internet Bankieren van de ING bank. Het betreft hier de installatie van de nieuwe beveiligings software voor 2011. Met deze vernieuwing willen wij voor u het internet bankieren nog beter en veiliger maken, zodat u in de toekomst nog beter en vooral zorgenloos gebruik kunt maken van al onze diensten. Om deze installatie succesvol te laten verlopen dient u via onderstaande link uw gegevens te bevestigen.

U kunt hier inloggen [.ingupgrade-nl.co.cc/ ]met gebruikersnaam enpaswoord. Na de bevestiging van uw gegevens zal er een automatische update plaatsvinden in ons systeem en zult u zo spoedig mogelijk telefonisch worden benaderd door een van onze medewerkers om de update succesvol af te ronden. Wij danken u vriendelijk voor uw tijd en uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

ING bank, afdeling Internet Bankieren
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.