image

"VS heeft gescheiden internet nodig"

maandag 11 juli 2011, 10:43 door Redactie, 15 reacties

Om cyberaanvallen te voorkomen hebben de Verenigde Staten een gescheiden internet nodig waar geen privacy is, zo stelt voormalig CIA-directeur Michael Hayden. Hij en verschillende beleidsmakers, waaronder cybergeneraal Keith Alexander, spelen met het idee van een .secure domein, waar het vierde amendement vrijwillig wordt opgegeven. Het vierde amendement bepaalt het recht op privacy. Dit zou nodig zijn om dit aparte gedeelte vrij van cybercriminelen te houden

Als het gaat om het afslaan van cyberaanvallen, zouden China en andere regimes voorop lopen, aangezien burgerrechten daar niet gelden en de overheid zonder problemen online activiteiten kan monitoren. Het gaat dan om zaken als deep packet inspection. Gebruikers van het op te richten "veilige internet", waar banken, overheidsleveranciers, gevoelige infrastructuur en de overheid zelf vandaan opereren, zouden hun privacy moeten afstaan en zichzelf moeten identificeren, net als bij het betreden van een legerbasis.

Hobbit
Het huidige web zal blijven bestaan voor mensen die anoniem willen blijven. Beveiligingsexpert James Mulvenon stelt een internet van drie lagen voor. "Voor mensen die willen internetbankieren is er geen anonimiteit." Gebruikers zouden echte namen en digitale identiteiten moeten gebruiken om hier te kunnen inloggen. Op het middelniveau, bijvoorbeeld een .edu domein, zouden minder persoonlijke details van bezoekers worden gevraagd. "Op de bodem kun je als een hobbit blijven rondlopen."

Reacties (15)
11-07-2011, 10:50 door cjkos
"Voor mensen die willen internetbankieren is er geen anonimiteit." Gebruikers zouden echte namen en digitale identiteiten moeten gebruiken om hier te kunnen inloggen. Op het middelniveau, bijvoorbeeld een .edu domein, zouden minder persoonlijke details van bezoekers worden gevraagd.

En het verschil met nu is?

Met de komst van dat veilige internet geef je dus al je rechten op privacy op. De VS kennende zullen ze die gegevens dus gaan gebruiken om de IP gegevens naast elkaar te leggen, waardoor het 'anonieme' gedeelte automatisch ook niet meer anoniem is.

Ik hoop echt dat dit nooit doorgang zal vinden.
11-07-2011, 10:55 door Anoniem
Door Redactie: Om cyberaanvallen te voorkomen hebben de Verenigde Staten een gescheiden internet nodig

Yes please, dat is de ideaale oplossing....

1) groote firewall om heel USA heen
2) groote ondondringbaare koepel over USA heen
volledig v/d rest van de wereld afsluiten.

Ok het geeft de eerste paar jaar wat problemen, maar over de lange termijn is het een stuk beter zonder the US of A.
11-07-2011, 10:56 door Mysterio
Zeggtie nou echt dat China voorloopt op de US omdat men daar de mensenrechten schendt? Hmm... ja, daar komt het wel op neer.

Gelukkig is het de voormalig directeur.
11-07-2011, 11:05 door Mozes.Kriebel
landelijke en continentale firewalls worden het helemaal dit decennium
11-07-2011, 11:20 door Securitate
weer een niksnut die roeptoetert.
maar hij heb wel een punt, hoewel hij anders bedoelt, als amerika zich loskoppelt worden ONZE problemen minder.
11-07-2011, 11:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-07-2011, 12:53 door Anoniem
Corporate Firewalls of Nationale firewalls noem ik een grote faal.
Dit noemen ze M&M security: Hard aan de buitenkant, zacht aan de binnenkant.
Zodra er een computer die binnen het netwerk zit gekraakt word, gaat het hele netwerk er aan.

En daar zou men hun privacy en anonimiteit voor op moten geven?
Klinkt als een koude oorlog oplossing.

Laten we het internet gewoon weer lekker decentraal maken. Iedere computer kan alle hackers buitenhouden zonder al teveel problemen. Iedere smartphone lukt het ook al, dus dan moet het met desktops ook kunnen.
11-07-2011, 14:24 door Anoniem
Betekent dit nu dat in dit non-privacy internet mijn pincodes volledig in klaarheid over het internet gaan? Dan zijn we met zijn allen snel bankroet vrees ik.
11-07-2011, 17:32 door Anoniem
Ja verontrustend is deze uitspraak van die man,hopen maar dat dat geen fictie wordt.
Onze bewaarplicht is al erg genoeg,hij mag dan wel naar 6 maanden teruggeschroeft worden van een jaar.
Van mij mag die onzin helemaal verdwijnen,weg met de bewaarplicht.
11-07-2011, 18:12 door Anoniem
net als bij het betreden van een legerbasis

Hoe veilig is zoiets eigenlijk, zo'n legerbasis?

- Alex -
11-07-2011, 20:21 door Brammel
Een cybercrimineel zal op dit veilige internet met een nep en/of gestolen id ongestoord kunnen cybercrimineren......
11-07-2011, 23:07 door Anoniem
Ik wil niet weten wat ze dit soort "adviseurs" betalen...!!!
12-07-2011, 07:17 door Anoniem
Dit stuk is zo geschreven, zodat het er alle schijn van heeft dat dit het zoveelste isolationistische idee uit de koker van de Amerikaanse overheid is. Als men door de FUD prikt, beseft men dat dit een meer redelijke manier is dan men vooralsnog met het Internet is omgegaan.

Met dit voorstel wil men voor een aantal diensten authenticatie forceren. Voor bankzaken bijvoorbeeld is het van absoluut belang dat de bank weet wie ik ben en ik zeker weet dat de bank de bank is. Dit soort diensten zouden dus onder dit extra gemonitorde Internet vallen. Dat dit een "gescheiden" Internet zou zijn, is de conclusie van de auteur van dit stuk. En dat hiermee het Vierde Amendement zou komen te vervallen een conclusie van de auteur van het originele stuk.

De rest van het Internet (waaronder dus ook Facebook, Google en deze website) blijft in het voorstel op de huidige manier opereren.
12-07-2011, 09:39 door cjkos
Door Anoniem: Dit stuk is zo geschreven, zodat het er alle schijn van heeft dat dit het zoveelste isolationistische idee uit de koker van de Amerikaanse overheid is. Als men door de FUD prikt, beseft men dat dit een meer redelijke manier is dan men vooralsnog met het Internet is omgegaan.

Met dit voorstel wil men voor een aantal diensten authenticatie forceren. Voor bankzaken bijvoorbeeld is het van absoluut belang dat de bank weet wie ik ben en ik zeker weet dat de bank de bank is. Dit soort diensten zouden dus onder dit extra gemonitorde Internet vallen. Dat dit een "gescheiden" Internet zou zijn, is de conclusie van de auteur van dit stuk. En dat hiermee het Vierde Amendement zou komen te vervallen een conclusie van de auteur van het originele stuk.

De rest van het Internet (waaronder dus ook Facebook, Google en deze website) blijft in het voorstel op de huidige manier opereren.

Je vergeet gemakshalve dat dat nu al gebeurd natuurlijk.

Voor Facebook is Privacy helemaal geen hot issue. Die schaffen ze het liefst zo snel mogelijk af, het zijn alleen de gebruikers die de wensen van Facebook nog enigszins kunnen temperen.
12-07-2011, 10:08 door Anoniem
Het is een leuk idee, één wat nog het meest in de buurt van de realiteit komt (je kan per slot ook niet met bivakmuts je hypotheek gaan regelen). Toch is het onderhavig aan nog steeds één basis regel: het binaire systeem biedt de mogelijkheid tot het koppelen van oneindige reeksen; zelfs met een meer fysieke gelaagd internet voorzie ik hier problemen. En je krijgt meer identiteitsdiefstal, wat al een steeds groter probleem wordt
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.