image

Manager vindt scheiden minder stressvol dan IT-security

vrijdag 21 oktober 2011, 12:04 door Redactie, 5 reacties

72% van de IT-managers vindt een klein auto-ongeluk, persoonlijke schuld of een scheiding minder stressvol dan het verantwoordelijk zijn voor en beschermen van bedrijfsgegevens. Voor 14% is het zelfs minder stressvol om ontslagen te worden dan als IT-manager actief te blijven. Dat beweert beveiligingsbedrijf Websense in een nieuw onderzoek.

Bijna negentig procent van de duizend ondervraagde managers zegt dat hun baan risico loopt als er een beveiligingsincident plaatsvindt, waaronder als er vertrouwelijke gegevens van de CEO of andere bestuurders wordt gestolen. Verder stelt dertig procent dat hun onderneming 100% beveiligd is, terwijl vijftig procent stelt dat ze over voldoende bescherming beschikken, maar dat sommige dreigingen er altijd doorheen zullen glippen. Zo'n zestig procent maakt zich daarnaast zorgen over advanced persistent threats (APT).

Sony
Ook werd de IT-managers gevraagd of bepaalde gebeurtenissen invloed op hun bedrijfsvoering hadden. Daarbij noemt de helft WikiLeaks en de aanvallen op Sony als motivatie voor veranderingen binnen de onderneming.

Reacties (5)
21-10-2011, 12:19 door Anoniem
Tja wat is de definitie van een IT manager...de meesten staan in die grote bedrijven zo ontzettend ver van de techniek af dat je google translator moet inzetten om uberhaupt de risico's duidelijk te maken.

Alsof je een security awereness training aan je oma geeft.
21-10-2011, 12:48 door Anoniem
"Bijna negentig procent van de duizend ondervraagde managers zegt dat hun baan risico loopt als er een beveiligingsincident plaatsvindt, waaronder als er vertrouwelijke gegevens van de CEO of andere bestuurders wordt gestolen."

Je kan je afvragen hoe zinnig dat is, tenzij het zeer duidelijk de fout is van de desbetreffende persoon. Immers is het nog maar de vraag of het vervangen van iemand met kennis van de interne infrastructuur, problemen en dergelijke door een nieuw iemand met soortgelijke skills maar zonder die interne kennis daadwerkelijk verbetering brengt.

Wat dat betreft is het ontslaan van iemand door deze als zondebok aan te wijzen een risico op zich. Leidt het vervangen van een manager noodzakelijkerwijs tot verbetering ?
21-10-2011, 12:55 door Overcome
"Verder stelt dertig procent dat hun onderneming 100% beveiligd is"

Dat soort uitspraken moet inderdaad van een manager afkomen. Die grenzeloze onkunde en blinde vlekken zijn een risico op zich en vormen een vruchtbare voedingsbodem om ongenadig onderuit gehaald te worden als je op de radar van een persoon verschijnt die het wat minder goed voor heeft met de productiemiddelen.
21-10-2011, 19:31 door Anoniem
Buiten het feit dat het onmogelijk is om 100% beveiligd te zijn, neemt een dergelijke manager zijn werk niet serieus. Beveiliging is ook het afwegen van risico's. Wanneer het beveiligen meer kost dan de kosten van het risico inclusief gevolg kosten, dan kies ervoor om het risico te accepteren, verzekeren of te verminderen. Deze manager besteden hun dus budget onverstandig.
23-10-2011, 09:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.