image

Skimmers manipuleerden kaartlezers in ABN-Amro filialen

maandag 7 november 2011, 16:27 door Redactie, 5 reacties

Tussen eind 2008 en begin 2010 hebben skimmers de kaartlezers (e-dentifiers) in filialen van de ABN Amro Bank gemanipuleerd. Daardoor konden criminelen 1,5 miljoen euro buitmaken, zo bleek vandaag tijdens een rechtszaak tegen zes verdachten. Volgens het OM werden de e-identifiers door een Engelsman gemanipuleerd. De kaartlezers konden daardoor de informatie van de magneetstrip en de pincode kopiëren.

De klant van de Engelsman wilde niet wachten totdat het gehele proces klaar was. Daarom haalde hij zelf de gegevens van de kaartlezers af, uit angst dat de bank de fraude zou ontdekken en maatregelen zou nemen. De gestolen gegevens werden vervolgens op valse betaalkaarten geplaatst, waarmee van over de hele wereld geld werd opgenomen, waaronder Italië, Maleisië en Canada. De strafeisen van het OM volgen later deze week.

Reacties (5)
07-11-2011, 19:41 door Anoniem
Toevallig! Vandaag werd ik nog gebeld door ABN-Amro dat mijn credit card geskimmed was en dat ze een nieuwe gingen sturen.
08-11-2011, 08:55 door SirDice
Tussen eind 2008 en begin 2010 hebben skimmers de kaartlezers (e-dentifiers) in filialen van de ABN Amro Bank gemanipuleerd.
Je kan zeggen wat je wilt maar je moet toch een paar flinke ballen hebben om dit te doen.
08-11-2011, 10:02 door Anoniem
Wonderlijk. Van mijn pas gaat maar een deel van de magneetstrip in de e-dentifier. Hoeft slechts een deel ervan gelezen te worden? Of werkte het anders?
08-11-2011, 10:26 door SirDice
Door Anoniem: Wonderlijk. Van mijn pas gaat maar een deel van de magneetstrip in de e-dentifier. Hoeft slechts een deel ervan gelezen te worden? Of werkte het anders?
Die e-dentifier gebruikt de chip op de kaart, niet de magneetstrip.
08-11-2011, 10:37 door Jacob Boersma
Door SirDice:
Die e-dentifier gebruikt de chip op de kaart, niet de magneetstrip.

Dat is denk ik wel bekend, maar in het artikel over de gemanipuleerde e-dentifiers staat:
De kaartlezers konden daardoor de informatie van de magneetstrip en de pincode kopiëren.

Dit suggereert dat de gemanipuleerde kaartlezer de magneetstrip aflas. Wat er (voor zover ik weet) echter gebeurde is dat de gemanipuleerde e-dentifiers de bankrekening/pasnummer informatie konden aflezen van het (openbare) deel van de chip. Deze opgeslagen chipinformatie kan later op de magneetstrip van een (blanco) kaart worden gezet en met de pincode erbij heb je dan een werkende nep-kaart gemaakt.
In andere landen is deze truuk ook bekend en kan bijvoorbeeld worden opgelost door verschillende pasnummers te gebruiken op de chip en op de magneetstrip (waardoor chipinformatie die gekopieerd is naar een magneetstrip herkend kan worden als een fraudepoging).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.