image

Facebook backdoor bedreigt online identiteit

vrijdag 18 november 2011, 10:40 door Redactie, 5 reacties

Er is nieuwe malware in omloop die zich via Facebook verspreidt en gevoelige gegevens steelt. De Caphaw-backdoor kan URL requests in zowel Firefox als Internet Explorer onderscheppen. Daarnaast plaatst het persoonlijke berichten op de Facebook muur van vrienden. De berichten linken naar een nepversie van YouTube.com. De website laat de gebruiker geloven dat hij een video-plugin mist en het aangeboden bestand moet installeren, wat in werkelijkheid de backdoor is.

De Caphaw-backdoor omzeilt aanwezige firewalls en installeert een FTP-server, proxy-server en keylogger. Ook beschikt het over een ingebouwde remote desktop functionaliteit die op VNC is gebaseerd. Bij één gebruiker zou zelfs geld van de bankrekening zijn gehaald, aldus Mihai Calota van het Microsoft Malware Protection Center. "De aanwezigheid van deze dreiging op je computer bedreigt je gehele online identiteit", aldus de onderzoeker.

Reacties (5)
18-11-2011, 11:44 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2011, 12:08 door Anoniem
De codecs die ik via VLC mee krijg zijn meer dan voldoende. Die vertrouw ik wel. Als er dan nog iets is wat ik zou missen. Jammer dan. Het zelfde voor plugins. Flash en silverlight is meer dan genoeg.

Er zijn dan nog steeds sites die vinden dat ik een plugin mis, maar die vertellen me dan niet welke het is. Dus ook niet downloaden. Als ze aangeven dat ik een nieuwe flash nodig heb, haal ik die zelf wel van de Adobe site, in plaats van de handige link die mogelijk toch naar crapware verwijst.

Aantal dagen zonden incident: ben de tel kwijt intussen :)
18-11-2011, 12:26 door Anoniem
Dus facebookers moeten voorlopig opera gebruiken ?
18-11-2011, 14:37 door Anoniem
Don't get sucked into Facebook!

Kijkt er niemand naar "South Park" ofzo ?! ;)
18-11-2011, 14:44 door Anoniem
http://www.southpark.nl/clips/sp_vid_267113/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.