image

Microsoft: spammers gedragen zich als HIV-virus

maandag 5 december 2011, 10:20 door Redactie, 9 reacties

Onderzoekers van Microsoft hebben ontdekt dat de werking van spamfilters ook is te gebruiken tegen het AIDS-virus. "Dezelfde principes die worden toegepast om spam in Hotmail, Outlook en Exchange te stoppen worden nu gebruikt om HIV te tackelen", zegt Steve Clayton. "Er blijken veel overeenkomsten te zijn tussen de manier waarop spammers hun methoden ontwikkelen om filters te omzeilen en de manier waarop het HIV-virus zich continu muteert."

Microsoft's David Heckerman en Jonathan Carlson gebruikten een door de softwaregigant ontwikkelde tool om data te verzamelen, waarmee specifieke cellen konden worden geanalyseerd. Hiermee was het mogelijk om viruspatronen in kaart te brengen, wat weer duidelijk maakte hoe verschillende immuunsystemen op de verschillende mutaties van het virus reageren.

Rekenkracht
De rekenkracht om al deze variabelen en correlaties te verwerken zou normaal jaren duren, maar door gebruik van Microsoft's tool en datacentra, kon het werk in een aantal uren worden afgerond. Het team van Heckerman heeft ongeveer zes keer zoveel mogelijke aanvalsvectoren op het HIV-virus ontdekt dan voorheen bekend waren.

"Alles dat we hier leren is niet alleen toepasbaar op HIV, maar ook op borstkanker en prostaatkanker, en zal uiteindelijk de manier veranderen waarop medisch onderzoek wordt uitgevoerd", laat de onderzoeker op de Microsoft Research website weten.

Reacties (9)
05-12-2011, 12:27 door Anoniem
Alleen gedragsverandering kan HIV bestrijden. Maar dat mag alleen niet gezegd worden.
05-12-2011, 14:59 door tuxick
Alleen gedragsverandering kan spam bestrijden. Maar je mag ze niet aftuigen :/
05-12-2011, 20:31 door Dev_Null
Het HIV-virus is - net als spam - een man-made virus.. http://www.originofaids.com/.
Maar wat heeft "Microsoft (Software) Research" hier uberhaupt mee te maken?
Eerder hebben ze het ook wel eens gehad over Windows DNA voor je business?

Word hier alvast een "stukkie orwelliaans taalgebruik" gebezigd, zodat ze straks - binnen het "Microosft Evangelsm - kunnen spreken over "spammers" als de potentiele ziekte(veroorzakers) van het internet... Het zal mij benieuwen..

Of zou het hiermee te maken hebben, de nieuwe hobby van Bil Gates- "virusbestrijding in mensen"
http://ngureco.hubpages.com/hub/Bill-Gates-to-Fund-Genetically-Modified-Mosquitoes
http://www.rense.com/general94/bill.htm
http://www.gatesfoundation.org/Grants-2011/Pages/National-Institute-for-Viral-Disease-Control-Prevention-OPP1039272.aspx
06-12-2011, 00:52 door Spiff has left the building
Door Dev_Null:
Het HIV-virus is - net als spam - een man-made virus.. http://www.originofaids.com/

Op een serieus wetenschaps-forum zou je daarop spoedig een stevige repliek hebben gekregen.
Hier blijft zoiets uit, te weinig wetenschappers hier.

Ik wil tenminste de auteur achter "The Origin of AIDS" even belichten, zodat ieder zijn eigen conclusies kan trekken:
http://en.wikipedia.org/wiki/Leonard_Horowitz

Voormalig tandarts Leonard Horowitz komt ook hier aan de orde:
http://en.wikipedia.org/wiki/Discredited_AIDS_origins_theories

archive in /dev/null
06-12-2011, 01:11 door Spiff has left the building
Door Anoniem, ma.5-12, 12:27 uur:
Alleen gedragsverandering kan HIV bestrijden. Maar dat mag alleen niet gezegd worden.

Gedragsverandering kan beslist helpen.
Maar hoezo mag dat niet gezegd worden?
Door wie niet, of tegen wie niet?
Verklaar u nader, Anoniem.
Dat je met zoiets ronduit vaags zelfs meerdere duimpjes omhoog krijgt, dat verbaast me.

Gedragsverandering alleen zal het 'm niet gaan doen, vrees ik. Dit vooral omdat de mens als individu, groep, of soort vaak niet erg goed is in het veranderen van het gedrag. En denk ook aan instituten zoals Vaticaan en Paus, die halsstarrig vasthouden aan onrealistische dogmatiek.

Alles dat naast gedragsverandering kan helpen tegen HIV/AIDS is daarom welkom, lijkt me. Hetgeen in het nieuwsartikel wordt vermeld vond ik interessant en waardevol. Zes keer zoveel mogelijke aanvalsvectoren op het HIV-virus ontdekt dan voorheen bekend waren, dat lijkt me zeer waardevol bij het zoeken naar betere anti-HIV medicijnen.
06-12-2011, 07:37 door Dev_Null
@Spiff: Je hebt een mogelijk punt: deze bron mag dan "de test der wetenschappelijke kritiek" van wie dan ook niet doorstaan.
1. Echter: wanneer je zelf - zo object mogelijk - hebt verdiept in de werking van het menselijke lichaam en de (ontstaans en evolutie) geschiedenis van virussen, (zoals Ebola, Aids, Hiv, Sars) dan kun je maar tot een conclusie komen.
HIV is MAN-MADE.

2. Simpelweg omdat alle organismes die - door de wetenschap zijn gelabeld als "virus" hun HOST lichaam laten leven, om zo zelf te kunnen overleven. Het HIV-virus valt het HART van het verdedigingsysteem (het in de media zo gehypte immumsysteem) van het host-organisme aan, indien mate dat de host eraan sterft ;-) Dat is geen virus meer, maar een zeer kundig gefabriceerd biologisch wapen tegen (bepaalden groepen van de ) mensheid.

3. Combineer deze werking met het feit dat - ondanks allerhande 'bla bla bla internationale wetenschappellijk verdragen en verboden op biologische wapens" - er in het geniep nog steeds driftig geknutseld word aan een zeer efficient en dodelijk wapen om een bepaald (genetisch) gedeelte van de bevolking op deze planeet (genetisch) te kunnen uitroeien..

4. Google maar eens op "biological weapons", "killer virussen", killer vaccination" en de mensen achter deze wetenschap die deze waarzin al decennia lang (in het geniep) voordrijft - eugenetica

dat lijkt me zeer waardevol bij het zoeken naar betere anti-HIV medicijnen.
Dat is al lang en breed gemaakt en getest (als tegengif tegen "aids") door de mensen die HIV hebben uitgevonden en ontwikkeld ;-). Alleen gaan ze dat natuurlijk niet vertellen aan jou en de rest van de wereld.
06-12-2011, 11:08 door Spiff has left the building
In reactie op Dev_Null,

Ik weet dat hier op Security.nl complot-theorieën nogal eens een vruchtbare bodem vinden, net zo goed als elders, dus ik kijk er niet zozeer van op dat Dev_Null nu dergelijke theorieën uiteenzet, maar over het algemeen betreft het hier tenminste nog informatiebeveiliging, privacy, en gegevensbescherming gerelateerde complot-theorieën.
Ik vind het misselijkmakend en schokkend om hier geconfronteerd te worden met complot-theorieën betreffend HIV/AIDS.
Ik vind het misselijkmakend en schokkend om die ideeën door middel van dooddoeners min of meer neergezet te zien als 'waarheden'.
Maar ik heb echter niet de tijd, noch vind ik het hier de plek, om over die ideeën hier een discussie te gaan voeren, en ik zal dat dan verder ook niet gaan doen.
Wel wil ik aangeven dat ik het bijzonder ergerlijk vind om hier op Security.nl geconfronteerd te worden met dergelijke min of meer als 'waarheden' gepresenteerde complot-theorieën betreffend HIV/AIDS.


Aan Dev_Null,

Dev_Null, wil je het hier alsjeblieft enigszins on topic houden, in de zin van de Security.nl doelgebieden informatiebeveiliging, privacy en gegevensbescherming.
Wil je graag verder je meningen neerzetten over HIV-theorieën, wil je dat dan alsjeblieft doen op het daarvoor bedoelde Security.nl /dev/null forum.
06-12-2011, 11:21 door spatieman
dan is microsoft de grootste aanbieder van het HIV virus !!
07-12-2011, 09:43 door Dev_Null
@Spiff:
Wat voor de ene mens nog als een "complot theorie" beschouwd, is voor de andere mens slecht de keiharde realiteit.
Open-your-mind en Google er zelf eens op los om te zien wat je kunt/wilt vinden. Als U wilt, kan ik U - in een door U gewenst ander deel van het forum nog wel een paar links plaatsen om uw eigen zoektocht te beginnen.

2. Do not kill the messenger please, maar richt je woede en frustratie eens naar de plaatsers van dit bericht.
Dit is gewoon (weer) een overgeknipt en geplakt bericht, zonder verdere verdieping en achtergrond research vanuit een andere journalistieke bron. Ik ben niet degene die dit bericht niet geplaats, ik reageer alleen - op mijn eigen manier - op de - in mijn ogen beetje vreemde - inhoud ervan. HIV en SPAM vergelijken op een ict security website....???

3. Hier een link naar achtergrond artikel over dit Microsoft gebeuren
Dit had ook door de plaatser van dit bericht kunnen worden toegevoegd :-)
A - "Het originele bericht achter dit www.security.nl bericht:
http://blogs.technet.com/b/next/archive/2011/12/01/towards-a-vaccine-for-hiv_3a00_-microsoft-research-applies-learnings-from-spam-filtering.aspx

B - "Microsoft Computational Biology Tools"
http://mscompbio.codeplex.com/
Blijkbaar doen ze nog veel meer bij Microsoft dan het maken van operating systems en applicaties ;-)

C - "PhyloD"
Het MSR-tool waarmee HIV achtige aanvals-vectoren eigenschappen van email-spam worden onderzocht."
http://mscompbio.codeplex.com/wikipage?title=PhyloD&referringTitle=Home

4. Iedereen heeft hier in Nederland (nog steeds) het recht van vrije menings uiting.
Het is slechts aan de lezer van dit bericht / "de mening" hoe zij/hij er zelf op reageert.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.