image

"VVD vaart anti-privacy koers"

maandag 5 december 2011, 12:21 door Redactie, 16 reacties

De VVD heeft de afgelopen weken verschillende keren tegen moties gestemd die de privacy van Nederlandse burgers juist moeten beschermen. Eind november boog de Tweede Kamer zich over de motie Franken, die in mei al door de Eerste Kamer werd aangenomen. De motie vraagt de regering om elk wetsvoorstel dat de privacy raakt, op vijf punten te toetsen. Het gaat dan om zaken als noodzaak, proportionaliteit, evaluatie, toezicht en geldigheidsduur.

Alle politieke partijen in Eerste Kamer stemden voor de motie, behalve de VVD die tegen was. Tijdens het debat in de Tweede Kamer dienden Schouw (D66) en Elissen (PVV) een motie in om de motie Franken voor zover mogelijk daadwerkelijk in beleid om te zetten. Staatssecretaris Teeven (VVD) vond dit niet nodig en de VVD stemde, samen met het CDA, tegen de motie. Die werd uiteindelijk toch aangenomen.

Privacy
"Maar waarom de VVD zo bang is voor goede bewaking van de privacy is mij totaal onduidelijk", schrijft Martin Koning in zijn column op Privacybarometer.nl. De website houdt de privacykeuzes van de politieke partijen in Nederland bij. Tijdens het debat over de motie Franken, werd ook een andere motie aangenomen die de gegevens van burgers beter moet beschermen. Wederom stemde de VVD tegen, wat volgens Koning merkwaardig is.

"Is er iemand die de nieuwe anti-privacy koers van de VVD kan duiden? Waar is burgerrechtenvoorvechtster Hennis-Plasschaert gebleven? Heeft zij definitief het onderspit tegen Teevens veiligheidsobsessie moeten delven?", besluit Koning.

Reacties (16)
05-12-2011, 12:50 door sloepie
Misschien kunnen ze zich beter om laten dopen tot VMVD (Volkspartij voor Minder Vrijheid en Democratie). Met het Liberale gedachtegoed heeft de VVD absoluut niets meer mee te maken
05-12-2011, 13:04 door Anoniem
Door sloepie: Misschien kunnen ze zich beter om laten dopen tot VMVD (Volkspartij voor Minder Vrijheid en Democratie). Met het Liberale gedachtegoed heeft de VVD absoluut niets meer mee te maken
Sterker nog, volgens mij draaien de grondleggers van het Liberalisme zich om in hun graf als ze zouden horen of zien wat voor puinhoop de VVD van het Liberale gedachtengoed heeft gemaakt.
Persoonlijk snap ik de Teeven obsessie ook niet zo. De man is toch een volksvertegenwoordiger en geen bedrijven vertegenwoordiger? Goed, aan de laatsten houdt hij vast een leuk zakcentje over maar dat neemt niet weg dat hij op z'n minst het volk zou moeten vertegenwoordigen. Is die kwast eigenlijk wel gekozen?
05-12-2011, 13:16 door Anoniem
Het is niet alleen Teeven, welke privacy vreemd is. De allergrootste uit de partij is Opstelten, die elke mogelijkheid aangrijpt om de privacy verder in te dammen.
05-12-2011, 13:20 door Anoniem
Waarom hebben mensen eigenlijk rolluiken? is dat voor de bunga bunga feestjes?
05-12-2011, 14:12 door 0101
@13:20 Omdat ze bepaalde mensen niet vertrouwen, misschien? Of wil jij het de inbrekers graag wat makkelijker maken?
05-12-2011, 15:19 door Anoniem
Door 0101: @13:20 Omdat ze bepaalde mensen niet vertrouwen, misschien? Of wil jij het de inbrekers graag wat makkelijker maken?
Omdraaien kan natuurlijk ook: Is het niet juist interessanter om eens achter die rolluiken te gaan kijken wat voor waardevols daar dan wel niet moet liggen om de investering voor die rolluiken te verantwoorden?
Vind het een verschrikkelijk gezicht... Als er dan toch nog zoiets als een welstandscommissie blijft bestaan dan zou dit zeker een onderwerp van vergunnings/instemmingsrecht moeten worden.
05-12-2011, 15:41 door Anoniem
Maar hoe dan ook, ze helpen mijn buren wel! Bij zat er een schroevendraaier in de deurpost :)
05-12-2011, 15:43 door Anoniem
Het grote probleem is dat de enige die er nog *iets* aan doen in de linker hoek zitten en dus om voor de hand liggende redenen absoluut geen optie zijn om op te stemmen... Helaas...
05-12-2011, 18:57 door Anoniem
Door Anoniem: Het grote probleem is dat de enige die er nog *iets* aan doen in de linker hoek zitten en dus om voor de hand liggende redenen absoluut geen optie zijn om op te stemmen... Helaas...

Lekker flauw hoor. Dit (o.a.) is juist een reden om wel links te stemmen. Daar zitten nog mensen met principes, die zie ik aan de rechterkant helemaal niet. Daar gaat het alleen maar om centjes en macht.

Voor mij een voor de hand liggende reden om hier niet op te stemmen. :-r
05-12-2011, 19:27 door Patio
De VVD vindt het schijnbaar goed dat heel Nederland een BigBrotherHuis wordt. Het schrikbeeld van 1984, reeds voorspeld in 1948 achtentwintig (eigenlijk dus 64) jaar na dato. Volkspartij? Vrijheid? Democratie? Geen van drieën lijkt me zo als ik dit lees. Huivert u met z'n allen even mee. Het CDA als meeloper is nog verbijsterender: "Hebt uw naasten lief gelijk uzelf" vergeten de dames en heren volksvertegenwoordigers?
05-12-2011, 20:00 door Dev_Null
VVD, CDA, PDVA, PVV, D66, Groen Rechts, Blauw Links, Allemaal een pot klef politiek nat. Een bosje "inhoudloze praatjes verkopers" van een USA-BASED "security-beleid wat (in het geheim, ver weg van het publiek onder een andere "naam" zoals bijv ACTA) allang en breed uitgestippeld is, met goedkeuring van de "mensen waarop u heeft gestemd"...

En al die onschuldige kiezers maar blijven focussen en vallen over een paar woorden, uitspreaken van "staats-secretaris" Dhr. Teeven. Kijk eens door deze politieke poppenkast heen, en zoek wie de werkelijke (industriele) macht heeft om dit erdoor te drukken? De Bilderbergertjes misschien?
http://en.wikipedia.org/wiki/Bilderberg_Group
http://bilderberg.org/
05-12-2011, 21:28 door Anoniem
Ja maar die Bilderberg Group kunnen we niet aanpakken simpel omdat we niet precies weten wie ze zijn. Dus de bal gaat terug naar de politiek en consorten. En ja, diegene die zich achter anti-privacy (ACTA) scharen zijn vaak de trotse bezitters van de meeste rolluiken in Nederland. Waarom hebben deze mensen rolluiken? Omdat ze dondersgoed weten dat wij ons gram een keer komen halen. bang om bekogeld te worden met tomaten-groentesoep en pakken vanille vla met appeltaartstukjes.......
05-12-2011, 22:19 door Anoniem
Waarom rolluiken?.........Als je uit je nachtdienst komt is het wel prettig dat je kamer helemaal pikkedonker kan maken en geluiden uit de aangrenzende tuinen beter kan tegenhouden zodat je ook normaal kan slapen of dat je zomers je kamer koeler kan houden als de zon er vol op staat.........gelukkig gaat de welstandscommissie hier niet over want anders zouden ,asociale en alleen aan zichzelf denkende azijnpissers zoals jij, wel even voor anderen gaan bepalen wat wel en niet mooi is!! Jij bent er vast zo eentje die alles van iedereen in de straat probeert te weten en daarover graag roddelt.Ik wist niet dat men wat voor investering dan ook, aan/in zijn huis, aan de buitenwereld moet verantwoorden.......
06-12-2011, 02:23 door Anoniem
Door Anoniem: Het grote probleem is dat de enige die er nog *iets* aan doen in de linker hoek zitten en dus om voor de hand liggende redenen absoluut geen optie zijn om op te stemmen... Helaas...

Loop eens niet met de meute mee maar oordeel inhoudelijk. Het zijn juist de Socialisten en Sociaal Democraten geweest die al decennia voor burger/mensenrechten zijn opgekomen.
06-12-2011, 11:16 door spatieman
alsof de roverheid uberhaupt iets om privacy geeft.
07-12-2011, 09:15 door Dev_Null
Ja maar die Bilderberg Group kunnen we niet aanpakken simpel omdat we niet precies weten wie ze zijn.
Heeft U al eens geleerd om Google of andere (meta)searchengine te gebruiken? Zo nee, klik dan - voor het gemak maar - op de kant en klare link hieronder:
http://www.google.com/search?q=bilderberg+participants+list

Daar komen belangrijke (politieke, wetenschappelijke) kopstukken, CEO, leden van koningshuizen (ja ook H.M. Beatrix!!) en andere machthebbers van een clubje noord-altanische (en ook de rest van de wereld) captains of industry in het geheim tezamen om te besluiten hoe ze hun EIGEN BELANGEN tezamen gaan behartigen, voor de komende tijd.

IN 2010 waren er onderstaande volgende Nederlanders in:
NLD Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University; Former Honorary Secretary General of Bilderberg Meetings
NLD Hommen, Jan H.M - Chairman, ING Group
INT Kroes, Neelie - Commissioner, European Commission
NLD Netherlands, H.M. the Queen of the
NLD Rinnooy Kan, Alexander H.G. - Chairman, Social and Economic Council of the Netherlands (SER)
NLD Wellink, Nout - President, De Nederlandsche Bank
Source: http://www.prisonplanet.com/bilderberg-2010-final-list-of-participants.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.