image

Iran bouwt eigen beveiligingssoftware

dinsdag 27 december 2011, 12:17 door Redactie, 3 reacties

Iran heeft een nieuw verdedigingsmodel ontwikkeld dat het land tegen potentiële cyberaanvallen moet beschermen. Dat meldt het Iraanse staatspersbureau PressTV. Brigadegeneraal Gholam-Reza Jalali wijst hiervoor naar de oprichting van een "cyber command center" en liet tevens weten dat Iran eigen beveiligingssoftware en hardware gaat ontwikkelen.

Jalali ontkende mediaberichten dat de Stuxnet en Duqu-virussen Iraanse nucleaire faciliteiten zouden hebben ontregeld. Wel is er een speciaal laboratorium opgezet waar beide virussen worden geanalyseerd. Inmiddels zou de eerste analyse van de Stuxnet-worm al zijn afgerond. Volgens Iraanse experts is de worm mogelijk gemaakt door een staat gesponsorde organisatie in de Verenigde Staten of Israël.

Verder heeft de Iraanse overheid meer dan negentig procent van alle overheidssites die in het buitenland werden gehost, naar hostingcentra in het land verhuisd. Het zou om meer dan 30.000 websites gaan, die voorheen voornamelijk in Noord-Amerika waren ondergebracht.

Reacties (3)
27-12-2011, 15:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-12-2011, 23:24 door Zeus
Een beter idee is om een eigen besturingssysteem te ontwerpen en te bouwen....
Ik las een artikel dat India daar ook mee bezig was....
http://webwereld.nl/nieuws/67460/india-ontwerpt-eigen-besturingssysteem.html
28-12-2011, 10:44 door S-q.
Och;
Zo lang als Iran DPI programma's via via maar wel van Israel koopt!

Goeie hemel, wat een kansen voor Israel, wat zal daar gelachen zijn.

Geeft mi ook aan dat ze in Iran nog niet tot zo veel in staat zijn dat ze zelf niet een afluisterprogramma kunnen maken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.