image

Pentagon keurt Android smartphones goed

woensdag 28 december 2011, 10:52 door Redactie, 3 reacties

Het Pentagon geeft militairen toestemming om naast BlackBerry ook Android smartphones te gebruiken. Niet elk Android toestel is voortaan toegestaan, alleen Dell toestellen met Android 2.2 mogen worden gebruikt, zo staat in de vrijgegeven specificaties. "En voor beveiligingsredenen krijgen werknemers van het ministerie van Defensie met een Android werktelefoon geen toegang tot de Android Marktplaats om apps te kopen zoals ze met hun eigen telefoon zouden doen", meldt Stars and Stripes.

Verder mag de smartphone geen vertrouwelijke informatie bevatten en moet het online surfen via een proxy van het ministerie gebeuren. Eerder maakte het National Institute of Standards and Technology een checklist voor de Android 2.2 van Dell.

Reacties (3)
28-12-2011, 12:02 door Anoniem
Geen toegang tot android marktplaats ?
ohoh juist daarom wil men een android toestel, ze dachten wordfeud te kunnen spelen. :)
28-12-2011, 13:47 door realone
Ik hoop dat er nog een hoop andere maatregelen getroffen worden naast dat wat in het artikel al genoemd wordt. Het ontbreken van toegang tot de officiele Android Market is juist hetgene wat zorgt voor de grote hoeveelheid malware in landen als China. Er wordt maar zelden malware in de Android Market aangetroffen, bijna alles komt namelijk van die 3rd party markets waar het erg eenvoudig is om een fatsoenlijke app opnieuw uit te geven met wat kwaadaardige code erin verwerkt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.