image

Amerikaanse soldaten gewaarschuwd voor Stratfor-hack

woensdag 4 januari 2012, 11:57 door Redactie, 2 reacties

Het Amerikaanse leger waarschuwt militairen die een account bij het gehackte inlichtingenbedrijf Stratfor hebben. Vorige week werd een bestand met de gegevens van 860.000 klanten gepubliceerd, waaronder 270 Nederlanders, maar ook gegevens van voormalig Amerikaanse vice-president Dan Quayle, voormalig minister van Buitenlandse Zaken Henry Kissinger en voormalig CIA directeur Jim Woolsey waren in het bestand te vinden.

Melding
Amerikaanse militairen worden via het Web Portal van het Amerikaanse leger gewaarschuwd voor identiteitsdiefstal en gevraagd om creditcardfraude bij het Criminal Investigation Command van het leger te melden.

De website van het getroffen Stratfor is nog altijd offline, maar via Twitter laat het bedrijf weten dat het weer gedeeltelijk operationeel is. "We zijn nog steeds onze site aan het beveiligen, maar blijven inlichtingen verzamelen en geopolitieke analyses produceren, om die op een veilige manier te publiceren als het mogelijk is."

Reacties (2)
04-01-2012, 12:08 door Anoniem
Dan Quayle is de 44ste vicepresident van de Verenigde Staten.
04-01-2012, 12:56 door Jacob Boersma
...voormalig Amerikaanse president Dan Quayle
Als in de gegevens van Stratfor stond dat Dan Quayle ooit president is geweest, dan zou ik hun strategische analyses ook maar niet meer vertrouwen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.