image

"Filmindustrie infecteerde pc's via Megaupload"

woensdag 1 februari 2012, 14:15 door Redactie, 14 reacties

Het uitschakelen van downloadsite Megaupload door de FBI komt de veiligheid van internetgebruikers ten goede. Dat beweert Johanna Puustinen van het Noorse anti-virusbedrijf Norman. De downloadsite was voor vier procent van al het internetverkeer verantwoordelijk. Al die downloads waren niet alleen een probleem voor de entertainmentindustrie, het zorgde ook bij Norman voor kopzorgen, stelt Puustinen. "Met het anoniem uitwisselen van bestanden, kan elk geüpload bestand een aantal virussen of andere malware bevatten."

"In tegenstelling tot bestanden van normale websites, waar de website voor de aanpak van virussen verantwoordelijk is, kan elke gebruiker een besmet bestand naar Megaupload uploaden zonder dat iemand dat weet."

Malware
En daar maakte ook de entertainmentindustrie misbruik van, aangezien het geïnfecteerde bestanden via Megaupload verspreidde. "De bekendste was MediaSentry en werd tussen 2001 en 2009 door de MPAA (Motion Picture Association of America) gebruikt om stiekem computers te infecteren die auteursrechtelijk beschermd materiaal hadden gedownload", merkt Puustinen op.

De malware zou vervolgens de IP-adressen naar de MPAA hebben gestuurd, waardoor de branchevereniging gebruikers kon aanklagen.

"Ik heb Megaupload en andere bestandsuitwisselingssites altijd een te groot beveiligingsrisico gevonden om anonieme bestanden te downloaden, laat staan de juridische problemen die erbij komen kijken."

Reacties (14)
01-02-2012, 14:19 door Anoniem
"De bekendste was MediaSentry en werd tussen 2001 en 2009 door de MPAA (Motion Picture Association of America) gebruikt om stiekem computers te infecteren die auteursrechtelijk beschermd materiaal hadden gedownload", merkt Puustinen op.

Zijn dat soort praktijken wel legaal, immers is het gewoon malware ? Indien de praktijken niet legaal zijn, dan is ieder daaruit verkregen bewijsmateriaal niet rechtsgeldig ?
01-02-2012, 14:25 door Anoniem
En mag je nu de MPAA aanklagen als ze jouw pc geïnfecteerd hebben? Is dit wel als juridisch bewijs geldig?
01-02-2012, 15:20 door Anoniem
"Het uitschakelen van downloadsite Megaupload door de FBI komt de veiligheid van internetgebruikers ten goede"

Dat is ook een insteek alhoewel "Het uitschakelen van MPAA activiteiten komt de veiligheid van internetgebruikers ten goede" voor mij logischer klinkt en raadzamer lijkt
01-02-2012, 15:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-02-2012, 15:31 door Eerde
Het bewijs dat het criminelen zijn... dus: onderlinge fittie mot de overheid zich niet mee bemoeien ;)
01-02-2012, 16:05 door cjkos
Door Anoniem: "De bekendste was MediaSentry en werd tussen 2001 en 2009 door de MPAA (Motion Picture Association of America) gebruikt om stiekem computers te infecteren die auteursrechtelijk beschermd materiaal hadden gedownload", merkt Puustinen op.

Zijn dat soort praktijken wel legaal, immers is het gewoon malware ? Indien de praktijken niet legaal zijn, dan is ieder daaruit verkregen bewijsmateriaal niet rechtsgeldig ?

In Amerika is uitlokking een legale manier om iemand te vangen.
Maar ze kunnen er wel alleen Amerikaanse mensen voor aanklagen.
01-02-2012, 16:05 door Anoniem
Probleem is, dat in de VS uitlokking iets anders is dan hier. Maar het zou genoeg moeten zijn, om bij een rechtszaak aan te tonen, dat het bewijs is verkregen door illegaal handelen en dan zou het een patstelling moeten opleveren.
01-02-2012, 16:39 door Anoniem
"In Amerika is uitlokking een legale manier om iemand te vangen. Maar ze kunnen er wel alleen Amerikaanse mensen voor aanklagen."

Onzin. In Amerika mag de politie mensen uitlokken in bepaalde omstandigheden. De MPAA is echter geen politie, maar een private partij. Het is een misvatting om te denken dat zij dezelfde bevoegdheden hebben.
01-02-2012, 16:52 door Dev_Null
Ik ga me - na het lezen van dit soort praktijken - steeds meer afvragen wat nu de ware aard is van de "enter-tain-ment" industrie?

Het is blijkbaar wel "wettelijk" toegestaan dat deze "entertainment (media, marketing) industrie" onze onschuldgde kinder-hersentjes stelselmatig vergiftigd worden via allerhande subliminal messaging technologien (in o.a. Disney films).
Vreemde invulling van het begrip "enter-tain-ment".

http://www.subliminal-messaging.com/disney-subliminal-messages/
01-02-2012, 18:35 door Anoniem
wat een drogreden..
"Met het anoniem uitwisselen van bestanden, kan elk geüpload bestand een aantal virussen of andere malware bevatten."
01-02-2012, 20:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-02-2012, 09:32 door Mysterio
Door Dev_Null: Ik ga me - na het lezen van dit soort praktijken - steeds meer afvragen wat nu de ware aard is van de "enter-tain-ment" industrie?

Het is blijkbaar wel "wettelijk" toegestaan dat deze "entertainment (media, marketing) industrie" onze onschuldgde kinder-hersentjes stelselmatig vergiftigd worden via allerhande subliminal messaging technologien (in o.a. Disney films).
Vreemde invulling van het begrip "enter-tain-ment".

http://www.subliminal-messaging.com/disney-subliminal-messages/
Zeer vermakelijke link voor preutse Amerikaanse huisvrouwen die een allergie hebben voor geslachtsdelen en vieze woorden. Ik denk niet dat dit een poging is om de tere zieltjes van onze kindertjes te besmetten met beelden van geslachtsdelen en woorden die ze nog niet horen te kennen. Eerder het resultaat van tekenaars die hun vrouw iets te lang niet hebben gezien omdat ze een deadline moeten halen.

Net als bij alle andere complottheorieën komt weer de vraag boven dobberen: Waarom?

OT: Tja, als je content van twijfelachtige komaf download, dan loop je een risico op virussen en meer van dat. De MPAA maakte gretig misbruik van de hebberige gemakzucht van de downloader. Het resultaat zal moeilijk bruikbaar te zijn in een rechtszaak, maar het maakt de mensen wel zenuwachtig.
02-02-2012, 12:47 door Anoniem
Doet me denken aan de sony rootkits ...
02-02-2012, 21:54 door Anoniem
dus ze zetten een liedje van hun artiesten online met malware dus KPAA heeft geen poot om te staan, ze hebben illegaal malware gemaakt om er op te zetten om daarna mensen aan te klaagen die niks hebben gedaan (ze hebben het zelf geupload dus als je het zou downloaden zou het legaal zijn) ik kan dit met een woord om schrijven

FAAL
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.