image

AIVD: internet is kraamkamer jihad

dinsdag 14 februari 2012, 14:19 door Redactie, 27 reacties

Het internet is een belangrijke motor achter de internationale gewelddadige jihad. Dit concludeert de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in de vandaag verschenen publicatie ‘Het jihadistisch internet. Kraamkamer van de hedendaagse jihad'. Daarin staat dat het jihadistische gedachtegoed vooral via internet wordt verspreid. "De AIVD verwacht dat het jihadistisch internet de komende jaren een cruciale factor zal zijn bij de dreiging tegen Nederland en andere Westerse landen", aldus de inlichtingendienst.

De AIVD constateert dat een aantal invloedrijke jihadistische webfora de kern vormt van de wereldwijde virtuele jihadistische beweging en cruciaal zijn voor de verspreiding van het radicale gedachtegoed. Deze kernfora maken doorgaans onderdeel uit van het zogenaamde onzichtbare web, het deel van het internet dat niet terugvindbaar is met behulp van openbare zoekmachines.

Afgeschermd
"Ze zijn gebouwd en afgeschermd door fanatieke jihadisten die geen formele banden hebben met jihadistische organisaties zoals Al Qaida. Op de goed verborgen kernfora zijn uiteenlopende groepen actief waarvan een specifieke dreiging uitgaat. Zij zijn actief op de virtuele marktplaats die het jihadistisch internet vormt: de ervaren explosievenexpert in Pakistan ontmoet en ondersteunt hier bijvoorbeeld de jonge enthousiaste aspirant jihadist aan de andere kant van de wereld, die tot gewelddadige actie wil overgaan."

Door de wereldwijde groei van het aantal internetgebruikers, is het internet een krachtige motor achter de internationale gewelddadige jihad, aldus de AIVD. "Ook komen er steeds meer ervaren jihadisten online die de dynamiek binnen het jihadistisch internet verrijken en versnellen. Door deze globalisering van de virtuele jihad kan de dreiging tegen het Westen afkomstig zijn uit een groot aantal landen."

Door internationale samenwerking en door samenwerkingspartners in binnen- en buitenland tijdig te informeren en te mobiliseren, probeert de AIVD de dreiging reduceren.

Reacties (27)
14-02-2012, 14:25 door Anoniem
Dit is Schokkend!!ik wist dit niet!! ik zal de minister van justitie vragen actie te ondernemen en het internet te verbieden!!
14-02-2012, 14:27 door NumesSanguis
In plaats van de communicatie proberen te verbreken en internet de schuld te geven, kunnen ze beter naar de oorzaken kijken waarom mensen gevoelig zijn voor dit soort uitspraken. Verbeter hun omstandigheden en pak de oorzaken aan. Probeer meer te communiceren en laat zien dat we allemaal mensen zijn i.p.v. oorlogen te beginnen.
14-02-2012, 14:36 door Anoniem
Vertaling: "De AIVD zoekt voornamelijk op het internet naar terroristische dreigingen".
En dat er geen band is met Al Qaida is logisch. Zelfs Bin Laden had op zijn compound geen internet. Omdat hij wist dat overheden en veiligheidsdiensten dat in de gaten houden. Omdat hij zelf is opgeleid door de CIA ooit en dus alle technieken van die dienst heeft geleerd. Helaas ging hij na de Russen in Afghanistan verder met het niet Islamitische westen :-/
14-02-2012, 14:49 door Anoniem
En binnen een paar dagen zowel de KP kaart als de terrorismekaart gespeeld... *facepalm*
14-02-2012, 14:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-02-2012, 15:01 door Anoniem
Gewoon weer een smoesje zodat ze internet mogen monitoren.
14-02-2012, 15:27 door Anoniem
uitzichtloos leven, wraak, indoctrinatie en grootheidswaan ; dat is wat aan de grondslag ligt van dit soort geweldadige extremisme.


Laat ze daar eens iets aan doen
14-02-2012, 15:52 door Anoniem
AIVD is kraamkamer FUD
14-02-2012, 15:54 door Eerde
Het is weer van een Gollandse kneuterigheid waar de spruitjeslucht vanaf dampt !
AIVD maar opheffen ?
Ze hebben zelden of nooit iets gedaan waarvan de bevolking denkt: "Dat is wel 200miljoen* waard".
*of wat die lui ook mogen kosten...
14-02-2012, 16:06 door Anoniem
Door Anoniem: uitzichtloos leven, wraak, indoctrinatie en grootheidswaan ; dat is wat aan de grondslag ligt van dit soort geweldadige extremisme.
Vergeet Godsdienst Waanzin niet. Dat kan een grote drijfveer zijn omdat je aan niemand verantwoording hoeft af te leggen behalve aan de God waarvoor je hebt gekozen. Hoewel Amerika en Israël daar hier en daar ook wel wat van kunnen...
14-02-2012, 16:08 door Anoniem
Wilt dit nu zeggen dat Bin laden Glasvezel gebruikte ?
14-02-2012, 16:49 door Anoniem
AIVD zegt toch ook niet dat het internet verboden moet worden?
Wat trekken jullie vreemde conclusies..

"uitzichtloos leven, wraak, indoctrinatie en grootheidswaan ; dat is wat aan de grondslag ligt van dit soort geweldadige extremisme.

Laat ze daar eens iets aan doen"

Tuurlijk joh. Lossen we even op voor je. Ietwat kromme gedachte niet?
14-02-2012, 17:01 door Anoniem
Oke, AIVD en wat nu?

Iedereen die anoniem wil zijn, of anoniem geweest is in zoverre je in de log's terug kunt vinden, monitoren, of anonimiteit en encryptie in z'n geheel maar verbieden?

De waarheid is dat jullie en justitie ook al voor de introductie van het internet geconfronteerd werd met de beperkingen en mentaliteit van tappen en afluisteren, maar schijnbaar zijn we dit vergeten.

Ik zou aanraden om deze onzichtbare netwerken te gebruiken, leren te infiltreren, en nuttige informatie op te doen, in plaats van je ruiten preventief in te gooien.

Dat mensen niets te verbergen hebben is onzin, maar het is de enige schrale troost die de samenleving heeft om rust te vinden.
14-02-2012, 18:44 door SLight
Laat me raden, Tor Hidden Services...
14-02-2012, 19:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
14-02-2012, 21:58 door Anoniem
Ik voorspel een hack. Een hack waar de AIVD zich jaren en jaren voor gaat schamen.
Het gaat aantonen dat de AIVD denkt dat Nederlanders nog steeds geloven in sprookjes over Al Qaida en jihadisten.

Intussen adviseer ik de AIVD om alle mislukte groente en fruithandelaren hier in NL bij voorbaat te fusilleren.

Ik denk dat het heel erg vervelend is voor de AIVD om vanuit de burgerij zoveel kritiek te krijgen.

En ga eens weg met die geblindeerde bestelbus hier voor mijn deur. Daar betaal ik mijn belastinggeld niet voor.
15-02-2012, 04:09 door spatieman
wie is toch die meneer met zijn MIB look die achter die lantaarnpaal staat mijn woning te bekijken..
en wat is toch iedere keer dat gekraak in mijn telefoonlijn als ik aan het bellen ben.
15-02-2012, 12:41 door choi
Door Anoniem AIVD zegt toch ook niet dat het internet verboden moet worden?
Wat trekken jullie vreemde conclusies

Dat moet je ook niet letterlijk nemen

De AIVD beweert dat het schaduwnet dat als recruterings-en propagandaplatform wordt gebruikt door jihadisten 550 keer groter is dan het gewone internet.

Opmerkelijk is dat gelijkertijd zowel de binnen de VN, het Europees parlement, de UK en de VS hetzelfde lied word gezongen. De Britten vragen zelf concreet om een blokkade van extreme meningen.

Combineer dat met de recente ontwikkelingen rondom ACTA, SOPA en PIPA en je voelt 'm aankomen; het internet moet strenger gereguleerd worden.

VN: internet is levensader van terrorisme
http://webwereld.nl/nieuws/66092/vn--internet-is-levensader-van-terrorisme.html

'Internet speelt belangrijke rol in jihad'
http://webwereld.nl/nieuws/43083/-internet-speelt-belangrijke-rol-in-jihad-.html

Britten willen isp-blokkade van extreme meningen
http://webwereld.nl/nieuws/109441/britten-willen-isp-blokkade-van-extreme-meningen.html

FBI: online privacy is voor terroristen
http://webwereld.nl/nieuws/109441/britten-willen-isp-blokkade-van-extreme-meningen.html
15-02-2012, 15:56 door Anoniem
Door rookie: Ik wil niet flauw doen, maar de "jihad" is toch vrijheid van meningsuiting?

... Nee, dat is het niet. De Jihad is de heilige oorlog dat is niet een mening verkondigen maar ook handelen naar praktijken die niet legaal zijn.
15-02-2012, 20:59 door Anoniem
Op 1 of andere manier krijgen alle artikelen die ik lees over uitspraken van ministers, hooggeplaatste personen, bedrijven altijd negatieve reacties.

Op 1 of andere manier schijnt het niet tot die mensen door te dringen dat ze er niks van snappen en hun mond houden en mensen die er wel verstand van hebben naar laten kijken.
15-02-2012, 23:04 door Anoniem
Het is tijd als we in de wereld 1 bepaalde lijn in de organogram van de overheid (de inlichtingendiensten) eruit duwen en op non-actief gaan zetten. Zou een hoop belasting schelen met al hun MIB spelletjes.

De enigste serieuze terreur die we kunnen verwachten komt namelijk uit die hoek. Laten we hopen dat ze snel een misstap gaan maken.....
16-02-2012, 10:42 door Anoniem
Beste reaguurtje, we krijgen je wel hoor. We hebben hier bij de AIVD wel kaas gegeten hoe we met jou om moeten gaan. Eerst gaan we kijken hoe we jou financieel kunnen tackelen dmv het produceren van rekeningen en vorderingen op jouw naam. We vragen de werkgever om jou te ontslaan omdat we zeggen dat je crimineel bent. En we zullen er voor zorgen dat je zeer moeilijk aan een uitkering komt. Ook kapen we jouw domeinnamen en sluiten al jouw accounts, skimmen "per ongeluk" je bankrekening, maken je auto onklaar en jatten je fiets. En dat doen we ook bij de echtgenoot en als je kinderen hebt.
We zullen er eens en voor altijd voor zorgen dat je nooit en nooit meer iets over ons zegt. Gewoon omdat je de middelen ervoor niet meer hebt en het ook niet kan betalen. Misselijke onderkruipsel.
16-02-2012, 11:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-02-2012, 12:57 door Anoniem
Het Midden-Oosten is ook een kraamkamer van de Jihad, gaan we die ook afsluiten van het internet?
16-02-2012, 15:55 door Anoniem
Misschien moeten we moslims niet bombarderen, lijkt me een stuk makkelijker om ze niet boos te maken dan mensen die boos zijn geworden op te sporen.
17-02-2012, 17:36 door Anoniem
Hou toch is op met het dat domme geouwehoe(c) (Om misverstanden te voorkomen geouwehoe is copyright protected)
Over die bangmakerij met terroristen. Op dit moment zijn er meer doden door zelfmoord omdat de graaimaffia bezig is mensen het bestaan te verpesten. Doet me ook een beetje denken aan de bankmakerij van een paar eeuwen geleden met het eeuwig branden in de hel en als je daar niet in wilde geloven staken ze je hier wel in de fik. Weer zo een stemmingsmakerij argumentje waarmee ze? willen bereiken dat de weg vrij gemaakt voor de fascistoïdegrootgraaiers om checkpointcharly systemen the implementeren om onze internetvrijheid om zeep te helpen.

Fu(c)k them (Ik weet niet wie er copyricht op Fu heeft. Stuur de rekening maar)
17-02-2012, 17:43 door ronald_101
Hou toch is op met het dat domme geouwehoe(c) (Om misverstanden te voorkomen geouwehoe is copyright protected)
Over die bangmakerij met terroristen. Op dit moment zijn er meer doden door zelfmoord omdat de graaimaffia bezig is mensen het bestaan te verpesten. Doet me ook een beetje denken aan de bangmakerij van een paar eeuwen geleden met het eeuwig branden in de hel en als je daar niet in wilde geloven staken ze je hier wel in de fik. Weer zo een stemmingsmakerij argumentje waarmee ze? willen bereiken dat de weg vrij gemaakt voor de fascistoïde grootgraaiers om checkpointcharly systemen the implementeren om onze internetvrijheid om zeep te helpen.

Fu(c)k them (Ik weet niet wie er copyricht op Fu heeft. Stuur de rekening maar)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.