image

Syrische OV-hacker krijgt in België 2 jaar cel

woensdag 15 februari 2012, 10:33 door Redactie, 4 reacties

Een Syrische hacker die de Belgische vervoersmaatschappij NMBS hackte om gratis te kunnen reizen, is tot een gevangenisstraf van twee jaar veroordeeld. De man die illegaal in België verbleef, hackte verschillende websites. Dit deed hij vanuit een hotelkamer in Doornik, waar hij zich onder een pseudoniem had geregistreerd. De Syriër liet vorig jaar nog weten dat hij de websites had gehackt "om een bericht aan de politie over te brengen."

In mei 2011 was de man al door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar voor soortgelijke feiten, en werd toen gevraagd het Belgisch grondgebied te verlaten.

Witte ridder
Via de gehackte website van de NMBS slaagde de Syriër erin gratis treintickets voor het hele land te verkrijgen. De maatschappij stelde zich op als burgerlijke partij en eiste een voorlopige schadevergoeding van een euro. De man kon ook op frauduleuze wijze tickets voor bootcruises bemachtigen.

Toen hij op 30 november 2011 online een gsm kocht en zijn pakket bij de post ging ophalen, werd de man door de politie gearresteerd. De Syriër verklaarde dat hij alleen wilde laten zien dat websites beter beveiligd moeten worden. De procureur-generaal benadrukt dat het niet om een "witte ridder" gaat die fouten wilde aantonen, maar iemand die uit winstbejag op illegale wijze goederen probeerde te verkrijgen.

Reacties (4)
15-02-2012, 12:14 door Anoniem
Dit lijkt me vooral om af te schrikken.
2 jaar , Kom op nou man !
15-02-2012, 12:18 door Anoniem
Ik schrik hier van!! Dit wist ik niet!! Ik zal de minister van justie vragen om in NL alle websites te verbieden!!
15-02-2012, 12:38 door Didier Stevens
In België worden gevangenisstraffen van minder dan 3 jaar niet uitgevoerd.
http://www.hbvl.be/nieuws/binnenland/aid1104734/turtelboom-wil-gevangenisstraffen-van-minder-dan-drie-jaar-uitvoeren.aspx?cmt=all
16-02-2012, 09:45 door Anoniem
Het is al behoorlijk screwed up in zijn eigen land,. tsja wat moeten zulke mensen anders doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.