Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Hotmail, Facebook

15-03-2012, 16:13 door Coen21, 21 reacties
Goede middag,

Ik heb een vraagje; Iemand vind het een leuke grap om mijn wachtwoorden aan te passen van Hotmail en Facebook. Nou gebruik ik altijd 2 wachtwoorden en er zijn maar 2 of 3 mensen die deze wachtwoorden weten. Nou wil ik er graag achterkomen wie van de 3 dit doet want diegene verstuurd ook hele vervelende berichten naar famillie leden etc. Is het mogelijk om te achterhalen vanaf welk IP-Adres er het laatste is ingelogd op een van beide accounts?

Groeten,

Coen
Reacties (21)
15-03-2012, 16:16 door SirDice
Als je nu eens begint met jouw wachtwoorden te veranderen en deze NIET aan die personen te geven?

Dan kan diegene ook geen vervelende berichten meer sturen.

Voor Facebook: Onder Account settings -> Security -> Active sessions

Voor hotmail is ook zoiets maar kan ik even zo snel niet vinden.
15-03-2012, 16:16 door Anoniem
Ten eerste waarom deel je je wachtwoord? Dat is wel het domste wat je kan doen.

Ten tweede het IP-adres kan je zien in de broncode van een email, je hoeft het alleen maar te zoeken.

Ten derde met alleen een IP-adres ben je er nog niet, je moet sowieso nog achter ieders IP-adres zien te komen om ze te vergelijken

Ten vierde dat is nutteloos als Tor of een proxyserver wordt gebruikt.
15-03-2012, 16:28 door SirDice
Hmm.. Kan 't niet vinden voor hotmail. Voor GMail staat helemaal rechts onderaan een linkje "details". Daar kun je je laatste sessies zien.
15-03-2012, 16:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-03-2012, 17:13 door Coen21
Zijn mijn beste vrienden dit, zou toch enigszins vertrouwen kunnen verwachten met gasten die ik al vanaf de basisschool ken.
15-03-2012, 17:23 door Anoniem
Trust Nobody, Coen!
15-03-2012, 17:54 door SirDice
Door Coen21: Zijn mijn beste vrienden dit, zou toch enigszins vertrouwen kunnen verwachten met gasten die ik al vanaf de basisschool ken.
Klaarblijkelijk niet.
17-03-2012, 17:27 door 0101
Door Coen21: Zijn mijn beste vrienden dit, zou toch enigszins vertrouwen kunnen verwachten met gasten die ik al vanaf de basisschool ken.
D'r is nou eenmaal ook zoiets als "ongelukjes"...
Als jij per ongeluk je wachtwoord aan de verkeerde persoon kunt geven of op de verkeerde plaats kunt invoeren (keyloggers etc.), dan kan iedereen die het wachtwoord kent het!
17-03-2012, 21:28 door Anoniem
Door Coen21: Zijn mijn beste vrienden dit, zou toch enigszins vertrouwen kunnen verwachten met gasten die ik al vanaf de basisschool ken.

Weltrusten Coen...
17-03-2012, 22:21 door wim-bart
Coen, ze zouden jou van internet moeten afsluiten in verband met het "te dom voor Internet", zelfs mijn moeder van 75 weet hoe stom dit is. Er is geen enkele reden, totaal geen reden om iemand jouw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord te geven. Waarom moeten ze dat in hemelsnaam hebben. Daarnaast zeg je: Er zijn maar 2 tot 3 mensen die dit wachtwoord weten. Besef je wel wat je zegt, 2 of 3 kan net zo goed 2 tot 300 zijn dus.

En handig voor nabestaanden, maak een lijstje met accounts + sites + wachtwoorden, stop dat in een ouderwetse enveloppe en vertel tegen nabestaanden waar ze die kunnen vinden mocht er onverhoopt iets gebeuren.
18-03-2012, 10:21 door Anoniem
Beste Coen,

Kun je nu wel inloggen? zo niet dan:

Ik denk niet dat dit het werkt van je bekende is/zijn.

weleens een van deze mensen of je zelf via een besmette computer aangemeld. dus iemand anders heeft je wachtwoorden aangepast.

Voordat je iemand naar iets verwijt, denk dat je als eerste je wachtwoord nooit aan iemand geeft en twee log altijd via eigen PC.

!!! Ik neem het aan dat jouw PC is niet vol met alle vreemde programmas!!!

3. Wees voorzichtige als je met vakantie gaat en je logt via een internetcafe/Hotel computer.

4. Terug van vakantie meteen je wachtwoord veranderen. wat ook handige is dat

een voorbeeld:

Ik heb een hoofd account en daarna een sub account. Alle e-mail komt naar de hoofd account en vervolgens kopie naar de sub account wordt doorgestuurd.

Ik kan altijd via de hoofd account de wachtwoorden van de subaccount aanpassen. als ik ergens moet aanmelden en heb ik mijn eigen pc met UMTS niet bij, dan log ik via de sub account. met dit sub account kun je niet de wachwoord aanpassen. Ik log nooit met hoofd account via andere computer behalve mijn thuis PC.

5. regelmatige verander je wachtwoorden.

veel succes en advies van wim-bart om je wachtwoorden in een enveloppe te stoppen "testament" en vertel tegen nabestaanden ook prima. Vergeet het niet dat bij elke wachtwoord wijzigen maak je ook een nieuw enveloppe.
18-03-2012, 11:18 door Anoniem
Ik zie zelfs niet in waarom nabestaanden verder moeten met mijn accounts en wachtwoorden zodra het mijn nabestaanden zijn. Met een verklaring van overlijden wendt je je tot de beheerder en die verwijdert je account.
18-03-2012, 12:19 door impiriumjbb
Ja, dit is weer een gevalletje van "ik vertrouw ze, denk ik". Coen, het beste wat je nu kan doen, is je aanmelden, een goed wachtwoord verzinnen(cijfers, letters en een paar vreemde tekens). Als je dit heb gedaan, bij alle (drie) de vrienden(Als het er niet meer zijn) navraag doen, en zeggen dat je dit gewoon echt niet leuk vindt.

Nadat je dit hebt gedaan, kan je besluiten het weer te vertellen tegen vrienden, maar dan ga je terug dezelfde procedure in. Als je dit sowieso niet weggeeft, ook niet aan ouders of andere, dan zal je veel langer kunnen genieten van het gebruik, zonder problemen.

Hoop dat je hier wat aan zult hebben.
18-03-2012, 12:33 door hispan1c
Vraag aan je familie een kopie van de "hele vervelende e-mails" incl. berichtkoppen en kijk naar de waarde achter : X-Originating-IP:

Succes.
18-03-2012, 21:50 door Anoniem
simpel:

Pas al je wachtwoorden aan, en geef persoon 1 het juste wachtewoord van je facebook, en lieg over je andere wachtwoorden, en doe dit bij de volgende voor je hotmail, enzovoort.

Het account dat raar gaat doen leid direct naar de boosdoener.
18-03-2012, 22:38 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-03-2012, 22:51 door Anoniem
JE kan bij facebook aangeven dat de lokatie waarvandaan ingelogd wordt, geregistreerd wordt. Je krijgt dan een mailtje met info bij iedere vreemde login.
19-03-2012, 00:11 door Anoniem
Ik sla mijn wachtwoorden doorgaans gewoon op met pastebin. Overal ter wereld toegankelijk, handiger kan niet.
19-03-2012, 09:58 door Anoniem
"Zijn mijn beste vrienden dit, zou toch enigszins vertrouwen kunnen verwachten met gasten die ik al vanaf de basisschool ken."

Het zijn de enigen van wie je -weet- dat ze je wachtwoorden hebben. Je zou ook last kunnen hebben van malware, iemand anders met toegang tot je computer kan passwords bekijken die op je PC zijn opgeslagen, en ga zo maar door (met tools als IEPassView kan je al je door je browser opgeslagen wachtwoorden bekijken).

Heb je je wachtwoorden al gewijzigd, en zoja, zijn de problemen daarmee verholpen ?
19-03-2012, 10:05 door Anoniem
En je noemt het nog steeds je beste vrienden?? ...... facepalm !
Helemaal eens met de rest.. Deel je wachtwoord nooit met iemand, waarom zou je dat überhaupt doen... ?! :S
19-03-2012, 16:21 door Anoniem
Facebook kan je trouwens makkelijk zien wie er is ingelogd.. je moet elke keer als je vanaf een ander device inlogt opgeven welk device dat is, je krijgt als user dan een mail dat er is ingelogd vanaf een ander station...

Blijft natuurlijk oerdom om je wachtwoorden te delen met "beste" vrienden..
Hebben zij ook je pincode? haha.... zou me niks verbazen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.